Παναθηναϊκός: Στον αέρα μία 11άδα παικτών

Παναθηναϊκός: Στον αέρα μία 11άδα παικτών

Ο Παναθηναϊκός αλλάζει και το μέλλον μίας 11άδας ποδοσφαιριστών είναι αβέβαιο, χωρίς να αποκλείονται και εκπλήξεις ή πωλήσεις.

Με τη συμμετοχή του Ανδρέα Αθανασακόπουλου, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιώργος Δώνης στο πρωτάθλημα χρησιμοποίησε 28 παίκτες. Αν προσθέσουμε και το κύπελλο, όπου έδωσε στη φάση των ομίλων χρόνο συμμετοχής και στους Βαγγέλη Θεοχάρη, Χρήστο Κουντουριώτη, Μαρκ Σιφναίο, φτάνουμε στους 31. Παναθηναϊκός με σχεδόν τρεις ενδεκάδες.

Ας αφήσουμε, όμως, στην άκρη τον Σιφναίο που δεδομένα θ’ αποχωρήσει είτε ως δανεικός είτε ως ελεύθερος και τον Κουντουριώτη, ο οποίος πήγε τον Γενάρη δανεικός στη σλοβακική Μιχαλόβτσε και θεωρείται απίθανο να μείνει. Όσον αφορά τον νεαρό στόπερ Θεοχάρη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δώνης θα εισηγηθεί την παραμονή του. Από τους 28 ποδοσφαιριστές, πάντως, που χρησιμοποιήθηκαν στο πρωτάθλημα, φαίνεται ότι μία ολόκληρη ενδεκάδα βρίσκεται στον αέρα. Χωρίς να αποκλείονται κάποιες εκπλήξεις στην τελική αξιολόγηση και χωρίς να υπολογίζονται φυσικά οι υποψήφιοι προς πώληση. Αυτό αποδεικνύει και το μέτριο υλικό που είχε ο Παναθηναϊκός.

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση των Μουνιέ, Τζανδάρη, Κάτσε. Οι δύο πρώτοι ήταν ξεκάθαρο ότι δεν υπολογίζονταν από τον προπονητή του «τριφυλλιού». Όσο για τον διεθνή Αλβανό αμυντικό μέσο, εκτός του ότι έχει συμβόλαιο που αγγίζει τις 400.000 ευρώ ετησίως (200.000 πλήρωσε φέτος ο Παναθηναϊκός καλύπτοντας το μισό και το υπόλοιπο ο ΠΑΟΚ), στην ομάδα κρίνουν ότι σε διάρκεια δεν απέδωσε αυτά που θα ήθελαν. Επιπλέον, εμφανίζεται και ο Κάτσε διατεθειμένος ν’ αλλάξει περιβάλλον.

Στην έξοδο είναι και οι Κουλιμπαλί, Οικονόμου. Στο κομμάτι της περίφημης πλέον αξιολόγησης ο Οικονόμου είναι σαφώς πιο χαμηλά. Έχει μεγάλο συμβόλαιο, τη νέα σεζόν φτάνει τις 200.000 ευρώ, είναι 32 ετών και μπορεί πριν λίγο διάστημα να υπήρχαν δεύτερες σκέψεις στον Παναθηναϊκό, αλλά και ο παίκτης δείχνει πρόθεση να πάρει την αποζημίωσή του και να ψάξει κάτι άλλο. Ο 30χρονος Αφρικανός δεδομένα θέλει ένα συμβόλαιο της τάξης των 300.000 ευρώ. Έχει βγάλει τραυματισμούς, αναζητεί κάτι άλλο και στον Παναθηναϊκό ο Δώνης δείχνει να τον προτιμά, αλλά τα λεφτά που θέλει δεν τα δίνει η ΠΑΕ. Η αλήθεια είναι ότι όποτε παίζει είναι σχετικά σταθερός και μπορεί να βοηθήσει και ως δεξί μπακ χαφ και ως στόπερ. Όπως και να έχει, αν ο Κουλιμπαλί δεν αποδεχθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού που είναι 200.000-220.000 ευρώ, δεν μένει. Ούτε το «τριφύλλι» μπορεί να περιμένει και μετά τον Μάιο ή το αργότερα τα μέσα Ιουνίου, αν θα βρει κάτι καλύτερο οικονομικά ο έμπειρος αμυντικός από το Μάλι.

Υπάρχουν, παράλληλα, οι Βέργος, Παντελάκης, Στάικος, Κότσαρης. Ο πρώτος ήταν ο τελευταίος ιεραρχικά στην επίθεση και ο Χανιώτης τελευταίος στην άμυνα. Με την ενίσχυση δεδομένη, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων, μοιάζει ανούσιο να τους πληρώνει ο Παναθηναϊκός για να υπάρχουν απλώς στο ρόστερ. Λογικά θα δοθούν δανεικοί ή αν δεν θελήσουν θα γίνει προσπάθεια να μείνουν ελεύθεροι. Ο Στάικος επίσης πήρε λίγο χρόνο συμμετοχής, φάνηκε και στο Περιστέρι ότι έχει… αξιολογηθεί και δύσκολα έχει τύχη να εξελιχθεί. Ο Κότσαρης είναι δεύτερος τερματοφύλακας, όμως, βρίσκεται προ των πυλών ο Σιαμπάνης και είτε θα μείνει ελεύθερος είτε θα παρθεί απόφαση (αν συμφωνεί) να πάει δανεικός).

Καταλήγουμε με τους Άλτμαν, Αρμενάκα. Ο Ισραηλινός γύρισε από σοβαρό τραυματισμό, δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό κι έχει τη νέα σεζόν συμβόλαιο κοντά στις 250.000 ευρώ. Όλα δείχνουν ότι θα γίνει προσπάθεια για συναινετικό διαζύγιο. Εννοείται, ότι δεν θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση, εφόσον κριθεί και η αποζημίωση υπέρογκη και με δεδομένο ότι θα αναζητηθούν έμπειροι παίκτες μεσοεπιθετικά, άρα κι αυτοί θα κοστίζουν κάτι παραπάνω. Ο Αρμενάκας είναι ο μοναδικός που ήρθε τον Γενάρη και πήρε δύο συμμετοχές ως αλλαγή (43 λεπτά). Είναι φανερό ότι δεν έχει πείσει τον Δώνη. Δεν τον θεωρεί τακτικά εξίσου έτοιμο με άλλα παιδιά. Τα πράγματα γι’ αυτό είναι απλά. Θα πάρει μία ευκαιρία συμμετέχοντας στην προετοιμασία και θα φανεί αν υπολογίζεται ή θα προτιμηθεί να πάει δανεικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ