Μουνιέ: «Δεν σκέφτομαι ν’ αποχωρήσω»

Μουνιέ: «Δεν σκέφτομαι ν’ αποχωρήσω»

Ο Αντονί Μουνιέ συνεχίζει να στέλνει μηνύματα στον Παναθηναϊκό. «Δεν θέλω να φύγω ως αποτυχημένος», σχολίασε ο Γάλλος μεσοεπιθετικός. 

Ο Παναθηναϊκός δεδομένα θα θελήσει ν’ απαλλαγεί από το συμβόλαιο του Αντονί Μουνιέ, αλλά ο Γάλλος μεσοεπιθετικός συνεχίζει να περνάει τα δικά του μηνύματα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Foot Mercato», τόνισε ότι επιθυμεί να παραμείνει στο «τριφύλλι» κι ότι δεν θέλει ν’ αποχωρήσει ως αποτυχημένος. Είναι φανερό ότι ο Μουνιέ θα επιδιώξει να πάρει σχεδόν όλο το συμβόλαιο της τελευταίας σεζόν και τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά όσο θα ήθελαν στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του 32χρονου ποδοσφαιριστή.

-Αντονί, είσαι παίκτης του Παναθηναϊκού εδώ και δύο χρόνια, πώς είναι η ζωή και το πρωτάθλημα στην Ελλάδα;

«Είναι αλήθεια ότι δεν πρόκειται για ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά όλα τα ματς εδώ παίζονται με πολύ πάθος. Οι οπαδοί είναι πολύ παθιασμένοι, ειδικά στην έδρα σου πρέπει να κάνεις τα πάντα για να κερδίσεις. Εκτός έδρας είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα, μου θυμίζει τα ματς-παγίδες στο «Coupe de France» όταν καλείσαι να αντιμετωπίσεις μικρότερους συλλόγους. Όσον αφορά την ποιότητα ζωής, είχα μιλήσει με τους Τζιμπρίλ Σισέ, Ζαν-Αλεν Μπουμσόνγκ και Σίντνεϊ Γκοβού και μου είχαν πει ότι ήταν εξαιρετική. Το επιβεβαιώνω. Το να ζεις εδώ με την οικογένειά σου είναι κάτι υπέροχο».

-Πώς εξηγείς το γεγονός ότι μετά από μια 23 ματς πέρυσι και μία φουλ σεζόν, έχεις φέτος μόνο 12 συμμετοχές;

«Αντιμετώπισα πολλά προβλήματα τραυματισμών. Είχα έναν μυϊκό τραυματισμό στα τέλη Αυγούστου, που τον ξεπέρασα δύσκολα, επανήλθα τον Οκτώβριο κι έκανα τρία παιχνίδια. Μετά ήρθε το ντέρμπι ενάντια στον Ολυμπιακό, όπου έπαθε ζημιά ο σύνδεσμος του αστραγάλου μου, σε μία φάση που προσπάθησα να σταματήσω έναν αντίπαλο πριν σκοράρει. Τελείωσα το ματς παρότι είχα έντονους πόνους και έπαιζα με… ένα πόδι. Εμεινα μακριά από το γήπεδο μέχρι τα τέλη του 2018. Τον Ιανουάριο επέστρεψα ξανά, αλλά εκείνη την περίοδο άρχισαν τα άσχημα αποτελέσματα του συλλόγου και ο προπονητής με άφησε για λίγο εκτός ομάδας. Είναι παράδοξο και ίσως οι άνθρωποι να με περάσουν για τρελό, αλλά παρά τους πρόσφατους τραυματισμούς μου, ποτέ δεν αισθανόμουν τόσο καλά από πλευράς φυσικής κατάστασης. Οπως όταν ήμουν 25 ετών!».

-Έχεις συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό έως τον Ιούνιο του 2020. Εχεις συζητήσει με τη διοίκηση για το μέλλον σου; 

«Περιμένω πρώτα να τελειώσει η σεζόν και στη συνέχεια θα συζητήσουμε. Δεν είναι στο μυαλό μου να αποχωρήσω από τον Παναθηναϊκό. Αν πρέπει να χωρίσουμε στο τέλος της σεζόν θα είμαι πραγματικά λυπημένος γιατί το κλαμπ δε θα έχει δει το αληθινό μου πρόσωπο. Δεν θέλω να φύγω ως αποτυχημένος από εδώ. Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό και να δείξω τον πραγματικό Αντονί Μουνιέ.

Η νοοτροπία μου είναι ανταγωνιστική και μπορώ να αντιστρέψω την εικόνα που υπάρχει για μένα. Με πάσα ειλικρίνεια, θέλω ο Παναθηναϊκός να επανακτήσει τη θέση του και να παίξει ξανά στην Ευρώπη. Έχω ένα μεγάλο συμβόλαιο, το μεγαλύτερο στο σύλλογο και περιμένουν πολλά από μένα. Ομως κι εγώ περιμένω πολλά και από μένα. Είμαι ο πρώτος που έχει απογοητευτεί από αυτή τη σεζόν που έκανα».

-Είσαι απαιτητικός από τον εαυτό σου;

«Είμαι ο πρώτος που λέω ότι δεν πήγα καλά όταν αν δεν είχα ένα καλό ματς. Εάν ένιωθα ότι είχα «καεί» και δεν μπορούσα να προσφέρω άλλο, θα σταματούσα. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Δεν παραιτούμαι, μπορώ ακόμα να φέρω πολλά σε αυτό το κλαμπ».

-Πέρυσι ο Παναθηναϊκός καθυστερούσε να σας πληρώσει τους μισθούς, κάνατε μέχρι και απεργία από την προπόνηση. Πώς το βίωσες όλο αυτό;

«Ηταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Όταν έφτασα στο σύλλογο ήξερα ότι υπήρχαν καθυστερήσεις στις πληρωμές. Το γνώριζα, αλλά δεν περίμενε να συμβαίνει σε αυτό το σημείο. Είχαμε κάνει απεργία γιατί αισθανθήκαμε τότε ότι κάτι έπρεπε να κάνουμε. Οτι πρέπει να δράσουμε. Εάν δεν κάναμε τίποτα, θα μπορούσε να μείνουμε απλήρωτοι όλη τη σεζόν.  Ομως εγώ δεν ήρθα για τα χρήματα στον Παναθηναϊκό, εάν ήθελα να πάω κάπου για τα χρήματα, δεν θα πήγαινα στον Παναθηναϊκό, αλλά σε κάποια ομάδα από τις… εξωτικές χώρες που δίνουν πολύ μεγάλα συμβόλαια».

-Φέτος, πληρώνεστε εγκαίρως;

«Ολα έχουν διορθωθεί λίγο πριν από το τέλος της περασμένης σεζόν. Δεν έχει ολοκληρωθεί η σεζόν αλλά προς το παρόν όλα είναι καλά. Υπάρχει κάποια καθυστέρηση, αλλά δεν είναι το ίδιο όπως πέρυσι. Το κλαμπ είναι καλά δομημένο τώρα, με πολύ καλό προσωπικό. Ο προπονητής είναι πολύ καλός, με καλές ιδέες. Πρέπει να αντισταθούμε τα λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν και να επιστρέψουμε.

Αυτό δεν μπορεί να συμβεί μέσα σε μία σεζόν ή δύο. Χρειάζεται χρόνος. Ο Παναθηναϊκός παραμένει ένας μεγάλος σύλλογος, με μεγάλη ιστορία, ακόμα και με αυτά τα προβλήματα»

-Αισθάνομαι ότι σου αρέσει πολύ αυτό το κλαμπ…

«Μου άρεσαν πάντα τα κλαμπ στα οποία έπαιζα ποδόσφαιρο. Αλλά είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός είναι ιδιαίτερος. Αυτό το πάθος που υπάρχει εδώ για το ποδόσφαιρο, δεν το γνώριζα σε κανέναν άλλο σύλλογο που αγωνίστηκα. Πρέπει να σας πω ότι υπάρχουν παντού οπαδοί του Παναθηναϊκού, όπου κι αν βρισκόμαστε. Υπάρχουν πολλοί, παντού! Μου αρέσει πολύ αυτή η ομάδα και γι ‘αυτό με «πονάει» που δεν κατάφερα να τη βοηθήσω αυτή τη σεζόν όσο θα ήθελα. Μετά τα περυσινά οικονομικά προβλήματα θα μπορούσα να είχα φύγει, όπως έκαναν πολλοί άλλοι, αλλά εγώ ήθελα να μείνω για να πετύχω σε αυτό το σύλλογο».

-Είναι πιθανό το ενδεχόμενο επιστροφής σου στη Γαλλία;

«Η αλήθεια είναι ότι αν υπάρχει μια ομάδα στη Γαλλία που θα ήθελα να επιστρέψω αυτή είναι η Μονπελιέ. Αλλά στο μυαλό μου σήμερα δεν έχω την επιστροφή. Δοκίμασα στο εξωτερικό και μου αρέσει, είμαι καλά εδώ. Γιατί να μην τελειώσω την καριέρα μου εδώ; Οι Ηνωμένες Πολιτείες, επίσης, είναι μία δελεαστική προοπτική».

-Σου λείπει η Γαλλία;  

«Σε ορισμένα σημεία, ναι, μου λείπει η Γαλλία. Ειδικά για την οικογένειά μου. Ομως επιστρέφω δύο φορές το χρόνο, τα Χριστούγεννα και το καλοκαίρι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ