Η επόμενη ελληνική φουρνιά του Πέδρο Μαρτίνς

Η επόμενη ελληνική φουρνιά του Πέδρο Μαρτίνς

Μασούρας, Βρουσάι, Ντουρμισάι, Ανδρούτσος. Και μια ιστορία από το... μέλλον.

Συνέβη φέτος. Μεθοδικά. Και περνώντας –μάλλον- κάτω από τα «ραντάρ» της προβολής που λαμβάνουν τέτοια θέματα… αλλού. Συζητήθηκε για παράδειγμα πολύ η προσπάθεια του Γιώργου Δώνη να αναδείξει μια σειρά από νέα παιδιά στον Παναθηναϊκό.

Όχι άδικα, αλλά κουβεντιάστηκε πολύ παρότι δεν ήταν επιλογή των Πράσινων αλλά υποχρέωση με βάση το ρόστερ που διέθεταν. Δεν προέκυψε όμως με το ίδιο ενδιαφέρον μια κουβέντα αντίστοιχη για το γεγονός ότι… απέναντι, στον Ολυμπιακό εκεί που υπάρχουν όλες οι ανέσεις, ο Πέδρο Μαρτίνς όχι μόνο το επιχείρησε αλλά το πέτυχε και όλας. Και αν κάποιος δεν το έχει συγκρατήσει ακόμη; Πως θα σας φαίνονταν η πληροφορία πως «συγκεντρωτικά» ο φετινός Ολυμπιακός έφερε σε επίπεδο εθνικής ομάδας τέσσερις διαφορετικούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, από 22 έως 26 ετών!

Ναι ένα κουαρτέτο. Τα… συνεταιράκια της αριστερής πλευράς της άμυνας (Κωνσταντίνος Τσιμίκας, Λεονάρντο Κούτρης), ο box to box μέσος που «σφήνωσε» στην εντεκάδα ανάμεσα σε Γκιγιέρμε και Καμαρά, Ανδρέας Μπουχαλάκης. Και βέβαια η μεγάλη έκπληξη του 2019, ο Γιώργος Μασούρας που ήρθε από τον Πανιώνιο και σε χρόνο dt έγινε σημείο αναφοράς για τους Πειραιώτες. Όλα αυτά στην ομάδα του Κώστα Φορτούνη. Του καλύτερου Κώστα Φορτούνη που είδαμε ποτέ. Πέντε στους 14-15 της πρώτης γραμμής.

Το ένα τρίτο της βασικής ομάδας! Πολύ μεγάλο αποτέλεσμα. Και θα ήταν μεγαλύτερο αν μπορούσαν κάποια στιγμή να αρπάξουν μέσα στη σεζόν τις ευκαιρίες που είχαν και άλλα παιδία, όπως για παράδειγμα ο Ανδρέας Γιαννιώτης ή ο Δημήτρης Μάνος. Τέλος πάντων. Το αποτέλεσμα είναι σε τέτοιο επίπεδο που λίγοι θα μπορούσαν να πιστέψουν στην αρχή της σεζόν. Και μιας πρώτης τάξεως «υποθήκη» για την επόμενη απόπειρα.

Το ήθελε όλο αυτό ο Ολυμπιακός. Δεν του προέκυψε στην τύχη. Ήταν μια από τις επιδιώξεις του, σχεδιάζοντας πέρσι τέτοια εποχή την επόμενη ομάδα του. Ήθελε να τονώσει το ελληνικό στοιχείο του. Και ακόμη περισσότερο να του συμβεί αυτό με ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να γίνουν μέρος του κορμού για τα επόμενα χρόνια. Το πέτυχε. Και μάλιστα εμφατικά αν αναλογιστεί κανείς πως για παράδειγμα ο Λεονάρντο Κούτρης είναι αυτή τη στιγμή στη μεταγραφική λίστα τουλάχιστον επτά-οκτώ διαφορετικών ομάδων. Από την Αγγλία, την Ιταλία, εσχάτως και από την Πορτογαλία (με την Πόρτο σύμφωνα με ΜΜΕ της Ιβηρικής να ενδιαφέρεται σοβαρά για εκείνον).

Και μιας και το σχέδιο του Ολυμπιακού συνεχίζεται κανονικά με τον Πέδρο Μαρτίνς, και με θέα στην επόμενη πλέον σεζόν; Θα μπορούσε κάποιος με σιγουριά να πει πως ο Πορτογάλος έχει σκοπό να το «ξανακάνει». Να προσπαθήσει να χωρέσει στην ερυθρόλευκη εξίσωση και άλλους νεαρούς Έλληνες παίκτες. Ήδη μάλιστα οι υποψηφιότητες είναι αρκετές.

Και από το υπάρχον ρόστερ (Θανάσης Ανδρούτσος), και από τους δανεικούς μακριά από αυτό (Γιάννης Μασούρας, Μάριος Βρουσάι). Ακόμη και από το… μεταγραφικό πεδίο του καλοκαιριού (με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Φιορίν Ντουρμισάι του Πανιωνίου).  Ο Βρουσάι που κάνει… μικρά θαύματα στη Βίλεμ (είναι δανεικός εκεί ως το καλοκαίρι του ΄20) είναι μόλις 21. Ο Ανδρούτσος και ο Μασούρας 22. Ο Ντουρμισάι στα 23. Όλοι τους με πιθανότητες. Όλοι τους με έναν τρόπο ικανοί να προχωρήσουν μέσα από το μονοπάτι που σκαρώθηκε φέτος.

Περισσότερα για αυτά βεβαίως; Από τον Ιούνιο. Από το πρώτο μέρος της προετοιμασίας που θα γίνει στον Ρέντη. Εκεί ο Πέδρο Μαρτίνς θα πάρει τις αποφάσεις του για το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Εκεί θα μοιράσει και… ευκαιρίες. Για τον Ολυμπιακό είναι προνόμιο ότι αυτό που έχει μπροστά του, είναι συνέχεια από το προηγούμενο. Ότι έχει βάλει τις βάσεις στα σημαντικά. Και ότι μπορεί πια να δουλέψει και τέτοιες υποθέσεις. Σε βάθος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ