Το καλοκαίρι της κρίσης στον Παναθηναϊκό

Το καλοκαίρι της κρίσης στον Παναθηναϊκό

Οι απαιτήσεις για τους Νταμπίζα, Δώνη αυξάνονται και τα κριτήρια θα είναι πιο αυστηρά την ερχόμενη σεζόν.

Ο κάθε φίλος του Παναθηναϊκού μπορεί να έχει την άποψή του για το αν είναι επιτυχημένο, σύμφωνα με τα εφόδια που τους παρείχε η διοίκηση και το -6 που τους φόρτωσε, το έργο των Νίκου Νταμπίζα, Γιώργου Δώνη.

Αυτή τη φορά, όμως, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να πάρει άδεια, οπότε δεν θα υπάρχει περιορισμός μεταγραφών. Το μπάτζετ σαφώς και δεν θα είναι ανάλογο της δυναμικής του «τριφυλλιού», ωστόσο, ο καλός ο καπετάνιος στις φουρτούνες φαίνεται.

Ο τεχνικός διευθυντής θα έχει ένα μεγαλύτερο εύρος αγοράς για να κάνει τις επιλογές του σε συνεννόηση με τον προπονητή. Μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να δώσει συμβόλαιο του εκατομμυρίου, ούτε καν των 500.000 ευρώ σε έναν παίκτη, όμως, τώρα είναι η ώρα να δείξει τις ικανότητές του.

Να εντοπίσει και να φέρει φτηνούς, αλλά συνάμα και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ικανούς ν’ ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Οι μεταγραφές που έγιναν πέρσι δεδομένα δεν έκαναν τη διαφορά. Ακόμα και ο έμπειρος Μακέντα που σημείωσε οκτώ γκολ και είχε τέσσερις ασίστ, σε πολλά ματς ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Οι υπόλοιποι νεοφερμένοι ήταν του ύψους ή τους βάθους. Όπως και όλη η ομάδα.

Ο Νταμπίζας έχει τέσσερις μήνες μπροστά του για να ανεβάσει την ποιότητα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Να φέρει παίκτες που εκτός του ότι θα μπορούν ν’ αποτελούν για χρόνια έναν σταθερό κορμό, θα έχουν προοπτική ν’ αυξήσουν τη τιμή της ποδοσφαιρικής τους μετοχής και να προκύψουν έσοδα για την ΠΑΕ από μελλοντική τους πώληση.

Στην πρώτη του θητεία ήρθαν παίκτες όπως οι Μπεργκ, Αμπέντ, Κλωναρίδης, Καρέλης, Νάνο, Πράνιτς, Σίντενφελντ, Μέντες. Όλοι χωρίς να… ξηλωθεί οικονομικά ο Παναθηναϊκός. Τη δεύτερη σεζόν είναι αλήθεια ότι απέτυχε και ήρθε η ρήξη (δεν ήταν μόνο ο μεταγραφικός σχεδιασμός ο λόγος) με τον Αλαφούζο και το αντίο.

Φέτος, λοιπόν, δεν υπάρχουν ελαφρυντικά. Όσο κι αν δεν βοηθάει το οικονομικό, ο Νταμπίζας θα κριθεί για τις δυνατότητες να εντοπίσει… λαβράκια. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη δεύτερη σεζόν του πρότζεκτ που έχει ξεκινήσει, αρκετοί παίκτες θα αποχωρήσουν κι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που θ’ αποκτηθούν πρέπει να γίνουν σταθερές της ομάδας. Αν τέτοια εποχή του χρόνου, ο Παναθηναϊκός συζητάει για την αποχώρηση ξανά 7-8 παικτών, τότε κάτι δεν θα έχει πάει καλά.

Δικαιολογίες είχε φυσικά και ο Δώνης. Εκτός του ότι το ρόστερ ήταν φτωχό ποιοτικά, στη διάρκεια της σεζόν προέκυψαν πολλά προβλήματα. Ο Δώνης κάποιους παίκτες ενδεχομένως να μην τους διαχειρίστηκε σωστά κι επίσης δεν βρήκε στον δεύτερο γύρο αντίδοτο στις συνεχόμενες κακές εμφανίσεις. Ο Παναθηναϊκός, βέβαια, έστω κι έτσι θα μπορούσε να πετύχει τον στόχο της πεντάδας, αν δεν είχε τις γνωστές αφαιρέσεις βαθμών.

Τη νέα περίοδο αυτά δεν θα υπάρχουν, θεωρητικά θα έχει πιο ποιοτικό ρόστερ, οπότε και οι απαιτήσεις θα είναι διαφορετικές. Μπορεί να μην υπάρχει αξίωση να παίζει η ομάδα σούπερ ποδόσφαιρο, αλλά δεν θα ανέχεται ο κόσμος μέτριες εικόνες και αρνητικά αποτελέσματα κόντρα σε αδύναμους αντιπάλους.

Για παράδειγμα, έχουν πέσει Απόλλων, Λεβαδειακός, παλεύει ο ΠΑΣ Γιάννινα και είναι στα μπαράζ ο ΟΦΗ. Εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός νίκησε μόνο τον Απόλλωνα… Επιπλέον, στόχος θα είναι και το κύπελλο. Δεν νοείται ο Παναθηναϊκός να αποχαιρετά νωρίς τον θεσμό, με υποδεέστερους αντιπάλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ