Δημήτρης Πέλκας : Ο μικρός πρίγκιπας της Τούμπας

Δημήτρης Πέλκας : Ο μικρός πρίγκιπας της Τούμπας

Ο Δημήτρης Πέλκας αποζητά απλά να σκοράρει, για να γονατίζει με πάθος μπροστά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Σήμερα δεν έχασε την ευκαιρία του.

Το ημερολόγιο έγραφε 19 Φεβρουαρίου όταν ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν την Βέροια στο γήπεδο της Τούμπας. Στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης, το πινακάκι που σήκωσε ο 4ος διαιτητής έγραψε: Δημήτρης Πέλκας. Ο νεαρός άσος του Δικεφάλου του Βορρά, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και έβαλε στο μπράτσο του το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Τρία λεπτά αργότερα σκόραρε, γονάτισε μπροστά στη Θύρα 4, φίλησε το περιβραχιόνιο και ξέσπασε σε κλάματα.

Λιγότερο από έναν μήνα μετά, γινόταν πρώτο θέμα συζήτησης για τον απρεπή πανηγυρισμό του στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανιώνιο. Ο ίδιος το απέδωσε στο πάθος, στην ένταση της στιγμής, στο συναίσθημα που τον συνεπαίρνει όταν σκοράρει «για την ομάδα που αγαπάει»!

Σήμερα (10/12) μέσα στην καυτή Τούμπα σκόραρε δις απέναντι στον Παναθηναϊκό (το πρώτο με φανταστικό σουτ εκτός περιοχής), έγινε ο ήρωας του Δικεφάλου του Βορρά. Έστρεψε ξανά τα βλέμματα πάνω του φτάνοντας τα 5 τέρματα σε 17 συμμετοχές και «ούρλιαξε» σε άπαντες ότι οφείλουν να τον υπολογίζουν περισσότερο!

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός από τα Γιαννιτσά, είναι παιδί του ΠΑΟΚ. Μεγάλωνε και μάθαινε στα ασπρόμαυρα. Ανδρώθηκε μέσα στα σπλάχνα της ομάδας, στις ακαδημίες της από το 2007. Μόλις στα 14 αποχωρίστηκε την οικογένειά του, για να ζήσει ξενώνες της Τούμπας. Δεν τον ένοιαζε, είχε θράσος, τσαμπουκά και λατρεία στον Δικέφαλο αετό. Είχε ταλέντο και λαχτάρα να παίξει με την φανέλα της ομάδας που αγαπάει από μικρός.

Πέντε χρόνια αργότερα, το 2012, προβιβάστηκε στους «μεγάλους» της Τούμπας. Το 2013 παραχωρήθηκε ως δανεικός για έναν χρόνο στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ έχει περάσει και από την πορτογαλική Βιτόρια Σετούμπαλ. Από το 2015 επέστρεψε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του μέχρι το 2021!

Η τεχνική του σε συνδυασμό με την ταχύτητα, του επιτρέπουν να κινείται με άνεση τόσο στα άκρα όσο και ως «δεκάρι». Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε συνεχή διαδικασίας απόδειξης. Καλείται να αποδείξει στον εκάστοτε προπονητή που κάθεται στον ασπρόμαυρο πάγκο (Τούντορ, Ίβιτς, Λουτσέσκου), ότι αξίζει να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ότι έχει πια και το ταλέντο και την ωριμότητα που θα τον κάνουν βασικό και αναντικατάστατο. Τη σεζόν 2015/16 είχε 9 γκολ σε 48 συμμετοχές. Το 2016/17 φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ 26 φορές, σκόραρε 7 φορές. Φέτος, σε 17 παρουσίες μετρά ήδη 5 γκολ. (4 στο πρωτάθλημα, 1 στο Κύπελλο)

Τέσσερα γκολ έχει και συνολικά απέναντι στον Παναθηναϊκό, συν άλλες τρεις ασίστ. Το αρχηγόπουλο του ΠΑΟΚ είχε ανοίξει το σκορ στο ευρύ 4-0 του Κυπέλλου πέρυσι, είχε σκοράρει και στο εκτός έδρας 2-2 τη σεζόν 2015-16. Ενώ σήμερα πλήγωσε την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δύο φορές (8′ και το 51′).

Ο Δημήτρης Πέλκας ανήκει σε αυτή την σπάνια κατηγορία ποδοσφαιριστών που ενσαρκώνουν το παιδικό όνειρο κάθε πιτσιρικά ο οποίος αφιερώνεται στην μπάλα. Είναι το παιδί των ακαδημιών που έγινε μέλος της πρώτης ομάδας, στη συνέχεια βασικό στέλεχος, ύστερα διεθνής. Είναι ο μικρός πρίγκιπας της Τούμπας και οι ενοχλητικοί εκτροχιασμοί του δεν πρέπει να γίνονται ο λόγος της «καθαίρεσης του».

Μην περιμένεις συστολή. Είναι «αλητάκος». Ένας αλήτης πρίγκιπας. Από μικρός πορευόταν συντροφιά με το πείσμα του και την αγάπη του για τον Δικέφαλο του Βορρά. Αυτά τον παρακινούν να προσπαθεί συνεχώς για να καθιερωθεί στον ΠΑΟΚ, για να πείσει κάθε φίλο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, μπροστά σε αυτούς που γονατίζει. Είναι πάντα απλή η ιστορία μιας παθιασμένης καρδιάς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ