Παναθηναϊκός: Οι μεταγραφές του δεν εξελίχθηκαν σε σταθερές

Παναθηναϊκός: Οι μεταγραφές του δεν εξελίχθηκαν σε σταθερές

Οι παίκτες που απέκτησε το «τριφύλλι» καλοκαίρι και Γενάρη δεν κατάφεραν να γίνουν μέλη ενός ισχυρού κορμού.

Τις δύο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να φέρει έμπειρους ποδοσφαιριστές. Επιτρεπόταν μόνο μία μεταγραφή ξένου άνω των 23 ετών και οι υπόλοιποι έπρεπε να είναι ελεύθεροι Έλληνες κάτω του συγκεκριμένου ηλικιακού ορίου. Το «τριφύλλι», λοιπόν, επιδόθηκε σε ένα κυνήγι λαχείων. Στην αρχή με την πορεία που έκανε φάνηκε ότι πέτυχε διάνα.

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Πλην του Ιταλού φορ, ο οποίος έχει κάπως ικανοποιητικά νούμερα, αλλά αν το αναλύσουμε πιο βαθιά δεν ξεχώρισε σε αρκετά ματς και ειδικά στα δύσκολα (στα ντέρμπι ήταν άσφαιρος), οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν να εξελιχθούν σε σταθερές. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι 2-3 απ’ αυτούς βρίσκονται στον αέρα…

Εκτός από τον Μακέντα, κανείς δεν θεωρείται βασικός. Η επόμενη σεζόν θα είναι ουσιαστικά η τελευταία ευκαιρία. Όποιος δεν μπορέσει να εξελιχθεί και με δεδομένο ότι στόχος είναι κάθε χρόνο ν’ ανεβαίνει το επίπεδο, τότε δύσκολα θα έχει μέλλον. Ας δούμε τον έλεγχο των νεοαποκτηθέντων.

Φεντερίκο Μακέντα: Ο Ιταλός φορ, όπως αναφέραμε σε προηγούμενη έρευνα, έχει στο πρωτάθλημα οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ. Ο Παναθηναϊκός σίγουρα θα ήθελε περισσότερα από τον ίδιο. Έχει ελαφρυντικό, όπως και πολλοί απ’ αυτούς που ήρθαν ότι ήταν ελεύθερος και δεν έκανε προετοιμασία, ενώ δεν είχε και μεγάλη στήριξη ειδικά στο δεύτερο μισό από τους μεσοεπιθετικούς. Κόντρα στις ομάδες της πεντάδας είχε ένα γκολ και μία ασίστ. Πέτυχε τρία τέρματα με πέναλτι κι ακόμα τρία εναντίον του καταδικασμένου Απόλλωνα. Ένα ακόμα είχε με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Έργκους Κάτσε: Ο 26χρονος Αλβανός αμυντικός χαφ στην αρχή δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Δώνη. Σταδιακά ανέβηκε και πέτυχε δύο γκολ με Ολυμπιακό και ΟΦΗ, ενώ είχε και δύο ασίστ με Απόλλωνα κι Ατρόμητο. Μ’ αυτούς τους αριθμούς έκλεισε τον πρώτο γύρο και όλη τη χρονιά… Στο δεύτερο μισό δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Φέτος έχει 19 συμμετοχές.

Αχιλλέας Πούγγουρας: Στην πρώτη του σεζόν στο «τριφύλλι» δεν έγινε βασικός. Είχε λίγα καλά παιχνίδια προς το τέλος του 2018, αλλά μέχρις εκεί. Όσο εξελισσόταν το πρωτάθλημα χάθηκε. Ακόμα και σε τριάδα στην άμυνα, πρώτη επιλογή για δεξί στόπερ ήταν ο Κουλιμπαλί. Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός έχει 14 αγώνες, όμως, βασικός ήταν μόλις στους οκτώ.

Νώντας Παντελάκης: Ήρθε ως ελεύθερος από τον Κισσαμικό, όπου είχε γεμάτες σεζόν. Από την αρχή φάνηκε ότι είναι τελευταίος στην ιεραρχία, σε ό,τι αφορά τους κεντρικούς αμυντικούς. Ο Χανιώτης στόπερ δεν κατάφερε ν’ αλλάξει τα δεδομένα και είναι αβέβαιη η παραμονή του. Ο 24χρονος πλέον αμυντικός μετράει μόλις τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα, αλλά μόνο ένα ως βασικός. Έπαιξε και σε τρία παιχνίδια στη φάση των ομίλων του κυπέλλου.

Νίκος Βέργος: Η χρονιά από την αρχή πήγε άσχημα. Μετά τον Μακέντα, ήταν ο πιο έμπειρος επιθετικός. Κι από τον Καμπετσή κι από τον Εμμανουηλίδη. Ο 23χρονος Μακεδόνας επιθετικός στον πρώτο γύρο ήταν απών. Στις αρχές του 2019 πήρε λίγες συμμετοχές, ωστόσο, ήταν μοιραίος στη ρεβάνς κυπέλλου με τη Λαμία και μετά τον αποκλεισμό χάθηκε… Έχει τέσσερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, όλα ως αλλαγή και μηδέν γκολ. Στο κύπελλο μέτρησε ακόμα τέσσερις συμμετοχές κι ένα γκολ εναντίον του Κισσαμικού.

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης: Ένας άγνωστος ποδοσφαιριστής στο ελληνικό κοινό, ήρθε ως αριστερός μπακ, αλλά περισσότερο χρησιμοποιήθηκε ως αριστερό χαφ. Θεωρητικά, για πρώτη του σεζόν στη Σούπερ Λίγκα και σε μεγάλη ομάδα δεν τα πήγε άσχημα. Δεν μπορεί, πάντως, να ισχυριστεί κάποιος ότι εντυπωσίασε κιόλας. Ο Κατερινιώτης ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι 21 ετών έχει 19 αγώνες και τρία γκολ. Βασικός ήταν σ’ επτά παιχνίδια. Στο κύπελλο είχε ένα γκολ σε πέντε αγώνες.

Αργύρης Καμπετσής: Ο 20χρονος επιθετικός έπαιξε για πρώτη φορά στη Σούπερ Λίγκα. Ήταν εντυπωσιακός στην αρχή με μία ασίστ κι ένα γκολ, όμως, η εικόνα στη συνέχεια ήταν ασορτί με αυτή της ομάδας. Δεν πήρε, πάντως, πολλές συμμετοχές από τον Δώνη. Συνολικά έχει 19 αγώνες στο πρωτάθλημα, αλλά μόλις έξι στο αρχικό σχήμα, με δύο γκολ κι ακόμα τέσσερις στο κύπελλο με ένα τέρμα.

Μαρκ Σιφναίος: Ο 22χρονος ομογενής επιθετικός ήταν από τις πρώτες μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού. Πέρσι αγωνίστηκε στην Ινδία, τον πήρε το «τριφύλλι» για τρία χρόνια, αλλά από τον Αύγουστο κιόλας έψαχνε τρόπο να τον ξεφορτωθεί… Τελικά, το μόνο που κατάφερε ο Σιφναίος ήταν ν’ αγωνιστεί ως αλλαγή 11 λεπτά στην αναμέτρηση με την Ιεράπετρα στο ΟΑΚΑ για το κύπελλο.

Πάνος Αρμενάκας: Η μοναδική μεταγραφή του Ιανουαρίου. Ήταν για μεγάλο διάστημα χωρίς ομάδα, οπότε άργησε να βρει ρυθμό κι έως τώρα ο 20χρονος ομογενής εξτρέμ έχει δύο συμμετοχές ως αλλαγή με Απόλλωνα και ΟΦΗ. Στο σύνολο 43 λεπτά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ