Το δυνατό «χαρτί» της ΑΕΚ για Βράνιες

Το δυνατό «χαρτί» της ΑΕΚ για Βράνιες

Πως έχουν τα δεδομένα με την υπόθεση του Βόσνιου στόπερ και γιατί η Ένωση δεν βιάζεται να δρομολογήσει τις εξελίξεις, έχοντας το πάνω χέρι.

Το θέμα της επιστροφής του Ογκνιέν Βράνιες στην ΑΕΚ ήρθε για τα καλά στο προσκήνιο την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και έγιναν οι πρώτες επίσημες επαφές μεταξύ της Ένωσης και της Άντερλεχτ. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν εκδηλώσει ανοικτά το ενδιαφέρον τους για τον Βόσνιο στόπερ, αφού πρώτα έλαβαν το «πράσινο φως» από μεριάς παίκτη.

O Βράνιες έκανε το πρώτο βήμα για να μπει η ΑΕΚ σε διαδικασία σκέψεων για την επιστροφή του, με τον έμπειρο αμυντικό να έχει μάλιστα και απευθείας επαφή με τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο Βόσνιος άσος «καίγεται» να φορέσει ξανά τα κιτρινόμαυρα και δεν το κρύβει.

Είτε μέσω των «μηνυμάτων» που στέλνει συνεχώς στην ΑΕΚ, είτε μέσω αναρτήσεών του στα social media. Με τελευταίο του «χτύπημα» τα κιτρινόμαυρα πασχαλινά αυγά, που ανάρτησε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό. Είναι σαφές πως για τον Βράνιες η Ένωση αποτελεί την τελευταία και πιθανότατα μοναδική ευκαιρία, να βρει ξανά τον εαυτό του.

Η φετινή χρονιά ήταν καταστροφική για τον Βράνιες, που βρέθηκε εκτός εθνικής Βοσνίας και παράλληλα… εκτός Άντερλεχτ. Παρότι έχει συμβόλαιο με την ομάδα, που δαπάνησε κοντά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την ΑΕΚ. Είναι σαφές πως στο Βέλγιο δεν υπάρχει μέλλον για τον Βράνιες, που επιθυμεί όσο τίποτα να βρεθεί σε ένα οικείο περιβάλλον, όπου θα μπορέσει να δείξει ξανά το καλό του πρόσωπο.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον δυναμικό στόπερ δείχνει να είναι πάντως και η Άντερλεχτ. Μετά τα… καμώματα του Βράνιες και την ραγδαία πτώση της μετοχής του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, η ΑΕΚ φαντάζει ως η μοναδική επιλογή για να αποχωρήσει από τον σύλλογο. Μιας και πολύ δύσκολα θα προκύψει τη δεδομένη στιγμή άλλος ενδιαφερόμενος για τον δυναμικό στόπερ, που αμείβεται και με ένα ποσό κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η ΑΕΚ θέλει να εκμεταλλευτεί τις παραπάνω συγκυρίες και να εντάξει στο δυναμικό της έναν παίκτη που γνωρίζει καλά και που δεδομένα μπορεί να κάνει τη διαφορά στο χορτάρι, εφόσον είναι ο… εαυτός του. Η Ένωση ξέρει πως ο χρόνος στην υπόθεση Βράνιες κυλάει υπέρ της. Μιας και εκείνοι που «καίγονται» για να επέλθει συμφωνία είναι ο παίκτης και φυσικά η Άντερλεχτ.

Η Ένωση δείχνει να έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση Βράνιες και αυτός είναι και ο λόγος που δεν αναμένονται βιαστικές κινήσεις από μεριάς της. Οι Κιτρινόμαυροι θα επιδιώξουν να φέρουν το ζήτημα στα μέτρα τους, επιτυγχάνοντας μια συμφωνία που θα τους συμφέρει και παράλληλα δεν θα εμπεριέχει ιδιαίτερο ρίσκο. Κάτι, που δείχνει απαράβατος όρος, για να γίνει πραγματικότητα η επιστροφή του Βράνιες στην ομάδα.

Δανεισμός και οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι

Η πρόταση που έριξε στο τραπέζι η ΑΕΚ, μέσω του Νίκου Λυμπερόπουλου, περιλαμβάνει τον δανεισμό του Βράνιες από την Άντερλεχτ, με την Ένωση να καλύπτει περίπου το μισό από το συμβόλαιο του Βόσνιου. Η ΑΕΚ προσέφερε δηλαδή κοντά στις 500.000 ευρώ στην Άντερλεχτ, για να κάνει δικό της για ένα χρόνο τον Βράνιες, διατηρώντας παράλληλα και οψιόν αγοράς του παίκτη, στο τέλος της χρονιάς.

Οι πληροφορίες που έρχονται από το Βέλγιο θέλουν την Άντερλεχτ να αξιώνει κάτι παραπάνω για να πει το «ναι», έχοντας… συμβιβαστεί ωστόσο πως το σενάριο πώλησης του Βράνιες στην ΑΕΚ τώρα, δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες.

Οι Κιτρινόμαυροι έχουν δείξει ξεκάθαρα ποια είναι η βάση που μπορούν να συζητήσουν για τον Βόσνιο αμυντικό και από τη στιγμή που έβαλαν τους Βέλγους στα «θέλω» τους, αισιοδοξούν πως θα πετύχουν και τον στόχο τους. Με μια συμφωνία στα μέτρα τους, που θα περιλαμβάνει τον δανεισμό του Βράνιες για ένα χρόνο, με την Ένωση να διατηρεί το δικαίωμα να τον κάνει δικό της, το καλοκαίρι του 2020.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ