Ολυμπιακός : Ο Ματιέ, ο Κούτρης και η ισορροπία στον άσο

Ολυμπιακός : Ο Ματιέ, ο Κούτρης και η ισορροπία στον άσο

Ο Ολυμπιακός, η αγορά της Πορτογαλίας και τρεις σημαντικές υποθέσεις που μοιάζουν να έχουν πάρει τον δρόμο τους.

Δεν το λες παράξενο. Κάθε άλλο. Ο Ολυμπιακός διαθέτει Πορτογάλο προπονητή, έχει στο ρόστερ του μια σειρά από Πορτογάλους ποδοσφαιριστές (Μιράντα, Ποντένσε, Σα, Ζιλ Ντίας) αλλά και παίκτες που έκαναν καριέρα στην χώρα της Ιβηρικής (Χασάν). Είναι λογικό λοιπόν και να παρακολουθεί τη συγκεκριμένη αγορά, αλλά ταυτοχρόνως να παρακολουθείτε και από εκείνη. Και μιας και πλέον μπαίνουμε στη διαδικασία όπου τα «σενάρια» και οι μεταγραφικές υποθέσεις, θα στρογγυλοκαθίσουν στην κορυφή της συζήτησης; Κάθε άλλο θα πρέπει να μας παραξενέψει το γεγονός ότι τα νεότερα φτάνουν σταθερά από την χώρα της Ιβηρικής. Με πλέον πρόσφατο και σοβαρό, αυτό που αποκάλυψε από την Μεγάλη Παρασκευή to10.gr. Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ζερεμί Ματιέ. Για τον πολύπειρο κεντρικό αμυντικό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας που φαίνεται πως αποτελεί τον πρώτο στόχο των Ερυθρόλευκων, για την αντικατάσταση του Γιάγκος Βούκοβιτς.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ένα πρωτοσέλιδο από την Πορτογαλία είχε τοποθετήσει στο σημάδι των Ερυθρόλευκων και τον Χοσέ Κάρλος Κοντράο Μαραφόνα. Τον 31άχρονο πορτιέρο που φεύγει από τη Μπράγκα, και που κατά το παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον Πέδρο Μαρτίνς. Με τον 49άχρονο προπονητή που όπως ο καθένας καταλαβαίνει έναν χρόνο και κάτι μετά την μετακόμιση του στο μεγάλο λιμάνι, είναι πανίσχυρος. Και ουσιαστικά ένας από τους πυλώνες του «σχεδιασμού» για τη νέα σεζόν. Ο άλλος; Λέγεται Φρανσουά Μοντέστο και οι επιτυχίες του τα τελευταία χρόνια σε αυτόν τον τομέα (Καμαρά, Σισέ, Κούτρης κλπ) έχουν επίσης ανεβάσει πολύ τις μετοχές του στον Ολυμπιακό.

Οι Ερυθρόλευκοι την Κυριακή ολοκληρώνουν την αγωνιστική σεζόν. Έναν μαραθώνιο δέκα μηνών που χώρεσε 49 επίσημα παιχνίδια στο καρνέ τους. Από την Δευτέρα θα έχουν έναν μήνα και κάτι στη διάθεση τους προκειμένου να καλύψουν τον πρώτο κύκλο ενίσχυσης τους. Για την εκκίνηση της προετοιμασίας, που θα γίνει νωρίτερα από ποτέ (10/6 το πρώτο ραντεβού στον Ρέντη) καθώς τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινούν στις 23 Ιουλίου. Σε αυτές τις τριάντα και κάτι ημέρες που μας χωρίζουν με την επόμενη εκκίνηση προφανώς και θα χωρέσουν μπόλικες μεταγραφικές ιστορίες. Άλλες για να… γίνουν και άλλες –όπως συνηθίζεται- μόνο για να συζητηθούν. Ο Ματιέ ανήκει σίγουρα στην πρώτη κατηγορία. Είναι παίκτης που ενδιαφέρει σοβαρά. Ο Μαραφόνα; To μόνο βέβαιο είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει να λύσει θέματα στον «άσο».

Πως ακριβώς έχουν τα πράγματα: Ως γνωστόν ο Ζοσέ Σα είναι δανεικός στον Ολυμπιακό, από τη Πόρτο. Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους, και όπως φαίνεται έχουν βρει πεδίο επαφής με τους «Δράκους» για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του. Θα πρέπει όμως να τα βρουν και με τον ίδιο τον Σα, που ήδη φέρεται να έχει προκαλέσει και το ενδιαφέρον της Μπέτις. Οι Πειραιώτες προσφέρουν στον 26άχρονο τριετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές κοντά στα δύο εκατ ευρώ. Σχεδόν τα «διπλά» από όσα παίρνει ετησίως με το συμβόλαιο που τρέχει με την Πόρτο. Του έχουν διαμηνύσει ότι θα τον περιμένουν ως το τέλος του πρωταθλήματος. Λογικά λοιπόν μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να έχουν μια απάντηση από εκείνον. Για να δουν και εκείνοι πως θα χειριστούν την κατάσταση.

Δανεικός είναι και ο Γιούρι Λοντίγκιν από τη Ζενίτ, αλλά ο ομογενής πορτιέρο στην πραγματικότητα το καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Είναι στο χέρι του Ολυμπιακού αν θα τον κρατήσει. Διόλου τυχαία δεν αγωνίστηκε κόντρα στη Λαμία. Διόλου τυχαία δεν θα είναι βασικός και την τελευταία αγωνιστική με την ΑΕΛ. Ουσιαστικά περνά ακόμη από μια διαδικασία αξιολόγησης. Σε ένα θέμα που είναι ανοιχτό.

Θα μπορούσε λοιπόν το σενάριο για Μαραφόνα, ενός τερματοφύλακα που έχει δουλέψει με τον Πέδρο Μαρτίνς στη Μαριτίμο, να σχετίζεται με το μέλλον του Σα. Θα μπορούσε όμως να σχετίζεται και με το μέλλον του Λοντίγκιν. Ή για να είμαστε απολύτως ακριβείς (και κυρίως υποψιασμένοι για όσα γράφονται στις μεταγραφικές περιόδους;): Απλά με το… δικό του, μιας και ο 31άχρονος (με περισσότερα από 260 ματς στα γάντια του) φεύγει από την Μπράγκα και ψάχνει την επόμενη ποδοσφαιρική στέγη του. Οι Πειραιώτες κατά την προσφιλή τους συνήθεια δεν κάνουν λόγο για τις μεταγραφικές τους υποθέσεις. Δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους αν δεν υπάρχει κάτι οριστικό. Ας μείνουμε λοιπόν μόνο στα δεδομένα. Και στα όσα υποστηρίζουν στην Πορτογαλία.

Εκεί που αυτές τις ημέρες τρέχει ένα ακόμη σενάριο, που έφερε to10.gr στην δημοσιότητα. Το ενδιαφέρον της Πόρτο για το Λεονάρντο Κούτρη. Και αυτό ακριβές. Μόνο που ο Κούτρης αυτή την στιγμή με βάση το ενδιαφέρον των ομάδων που έχει προκαλέσει, αλλά και την πολιτική του Ολυμπιακού σε αυτά τα θέματα; Έχει δει την τιμή του να σκαρφαλώνει κοντά στα 10 εκατ ευρώ! Διόλου παράξενο αν σκεφτεί κανείς πως ο νεαρός αριστερός μπακ είναι από τον Γενάρη στο στόχαστρο καμιά δεκαριά διαφορετικών ευρωπαϊκών κλαμπ. Ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ, από την Ιταλία (ο Ολυμπιακός απέρριψε πρόταση 5 εκατ ευρώ από τη Τζένοα στις αρχές του χρόνου), γιατί όχι λοιπόν και η Πόρτο.

Και είναι βέβαιο ότι δεν είναι μόνο ο Κούτρης. Έκανε πολύ καλή σεζόν ο Ολυμπιακός. Έκανε και μεγάλο θόρυβο αποκλείοντας στην Ευρώπη τη Μίλαν ή την Μπέρνλι. Ο κορμός του είναι νεανικός, στο προσκήνιο ήρθαν νέοι πρωταγωνιστές άρα λοιπόν διόλου παράξενο η εξέλιξη τους να παρακολουθείτε στενά από ενδιαφερόμενους. Ποδοσφαιριστές όπως ο Καμαρά, ο Σα, ο Σισέ, ο Κούτρης, ο Ποντένσε, ο Φορτούνης κλπ αποδεδειγμένα έγιναν αιτία για να επισκεφτούν φέτος το Καραϊσκάκη μπόλικοι σκάουτ ομάδων από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Κατά έναν τρόπο; Είναι μια ακόμη απόδειξη της εξέλιξης του φετινού Ολυμπιακού.  Και βέβαια δεν είναι η πρώτη χρονιά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή πρώην Ερυθρόλευκοι όπως ο Μανωλάς και ο Μιλιβόγιεβιτς είναι «φαβορί» για να γίνουν πρωταγωνιστές του φετινού καλοκαιριού σε κάποιες από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές υποθέσεις που έρχονται. Αντίστοιχο ενδιαφέρον προκαλεί ο Μαζουακού, περιζήτητος μοιάζει ο Σάμαρης που τελειώνει το συμβόλαιο του με τη Μπενφίκα κλπ. Ο Ολυμπιακός σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, έχει καταλάβει το δικό του «χώρο» στη μεγάλη ποδοσφαιρική αγορά. Καλό είναι λοιπόν να περιμένει και φέτος και μπόλικα σενάρια. Και βέβαια μπόλικες προτάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ