Μίχελ: «Ο ΠΑΟΚ θέλει λίγους και ποιοτικούς παίκτες»

Μίχελ: «Ο ΠΑΟΚ θέλει λίγους και ποιοτικούς παίκτες»

Ο Λούμπος Μίχελ κατέθεσε την άποψή του για το πως πρέπει ο ΠΑΟΚ να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι φέρνοντας ποιοτικούς ποδοσφαιριστές για να μπει στους ομίλους του Champions League.

Ο Σλοβάκος πρώην αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ με δηλώσεις του στο Μετρόπολις αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος, στον τελικό με την ΑΕΚ, αλλά και στα μεταγραφικά θέματα. Αρχικά μίλησε για τη χρήση VAR στον τελικό Κυπέλλου λέγοντας τα εξής: «Είναι ένα βήμα μπροστά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν και έρχεται αργοπορημένα. Το περιμέναμε από την αρχή της σεζόν ή έστω τον Ιανουάριο, όπως έλεγαν οι υποσχέσεις. Κάθε ιδιοκτήτης ομάδας που θέλει ένα καθαρό Πρωτάθλημα θέλει τη χρήση του VAR, διότι με αυτό οι διαιτητές έχουν τις αποδείξεις που χρειάζονται για να πάρουν μια σωστή απόφαση. Εννοείται ότι είμαι υπέρ της χρήσης VAR».

Για το αν η χρήση του VAR στον τελικό αποτελεί κρίσιμο τεστ ενόψει της νέας σεζόν: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο θέλει καθαρές λύσεις. Χρειάζεται ένα χειρουργείο δεν αρκούν τα χάπια για να έρθει η εξυγίανσή του. Ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στον τελικό, με το VAR θα δώσουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στο οποίο υπάρχουν οι προοπτικές, ένα πιο καθαρό προϊόν. Έτσι θα έρθουν περισσότερα χρήματα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για υποδομές και παίκτες που θα ανεβάσουν το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε Πρωταθλητής τη σεζόν που εισήχθη το μέτρο της παρουσίας ξένων διαιτητών: «Αν υπήρχαν ξένοι και στο προηγούμενο Πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ θα ήταν πρωταθλητής και πέρσι. Το περσινό Πρωτάθλημα του εκλάπη από τον Κομίνη. Είναι τραγικό και είμαι απογοητευμένος που τον βλέπω να σφυρίζει ακόμη, την ώρα που άλλοι διαιτητές με ενδεχομένως λιγότερα λάθη υποβιβάστηκαν. Οι ξένοι έφεραν κάτι νέο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με εξαίρεση το τραγικό συμβάν με τον ξυλοδαρμό Τζήλου, και ελπίζω να βρεθούν αυτοί που τον ξυλοκόπησαν, υπάρχει μια βελτίωση και μια εξέλιξη προς τα εμπρός».

Για το αν αποτελεί προσωπική δικαίωση η ανάδειξη του ΠΑΟΚ ως πρωταθλητής: «Είναι μεγάλη τιμή και απόλυτη ικανοποίηση για μένα. Από την αρχή της καριέρας μου έμαθα να κυνηγώ την επιτυχία και όλα τα πρότζεκτ στα οποία συμμετείχα ήταν πετυχημένα, είτε ως διαιτητής, είτε ως διευθυντής στη Σαχτάρ είτε στον ΠΑΟΚ. Τρία χρόνια βοήθησα να αλλάξει το περιβάλλον. Δεν ήμουν φίλος με όλους και κάποια στιγμή έπρεπε να πάρω πρωτοβουλίες για να πω πράγματα που δεν άρεσαν σε όλους. Μόνο έτσι μπορούσε να περάσει η νοοτροπία του νικητή στην ομάδα, να ξυπνήσω ανθρώπους και να έχουμε τώρα αυτό το αποτέλεσμα που μας ικανοποιεί. Ο ΠΑΟΚ είναι ο καλύτερος σύλλογος όχι μόνο εντός γηπέδου, κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα, στη δομή του, στην ποιότητα των ανθρώπων που έχει στη διοίκησή του».

Για το αν η φετινή επιτυχία αποτελεί εφαλτήριο για αντίστοιχες επιτυχίες και στο μέλλον: «Η επιτυχία δεν έρχεται τυχαία και δεν θα ερχόταν στον ΠΑΟΚ χωρίς την επένδυση του Σαββίδη. Για να έρθει σε αυτό το επίπεδο ο ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης βρήκε τους ανθρώπους για το σωστό μάνατζμεντ, τους σωστούς προπονητές, τους σωστούς παίκτες. Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό επίπεδο τώρα, όμως, το χειρότερο θα είναι να χαλαρώσει και να πει “είμαι καλά”. Ο Ολυμπιακός είναι δύο χρόνια χωρίς Πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ θα θέλει κι αυτή να κυνηγήσει τον ΠΑΟΚ. Όλοι θέλουν τον ΠΑΟΚ αδύναμο και γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ θα δεχθεί μεγάλη επίθεση και πίεση την επόμενη χρονιά. Πρέπει να βρει δυνατούς πνευματικά παίκτες για να αντέξουν την κατάσταση. Ανησυχώ με τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια, είναι δύσκολο να βρεις έναν παίκτη ηγέτη, έναν παίκτη που μπορεί να ηγηθεί σε δύσκολες έδρες. Εκεί πρέπει να εστιάσει πρώτα».

Για το πώς πρέπει να κινηθεί ο ΠΑΟΚ μεταγραφικά το καλοκαίρι: «Πρέπει να ψάξει την ποιότητα, όχι απλά καλούς παίκτες. Πρέπει να αποκτήσει ποιοτικούς, ικανούς να κάνουν τη διαφορά. Έχει ήδη καλούς παίκτες που έχουν την ικανότητα να παίξουν σε πολλές θέσεις. Ο Κρέσπο και ο Μάτος που μπορούν να παίξουν και αριστερά, ο Βιεϊρίνια που μπορεί και εξτρέμ, ακόμη και ο Λημνιός που μπορεί να παίξει και μπακ αν χρειαστεί. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται λίγους παίκτες αλλά με μεγάλη ποιότητα για να βάλει ως στόχο τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το μέλλον της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ: «Μετά τον τελικό θα έχω μια συνάντηση με τον κ. Σαββίδη, στην οποία ελπίζω να τον συγχαρώ για την κατάκτηση ενός ιστορικού νταμπλ. Είμαι θετικός να συνεχίσω συνεργασία με τον ΠΑΟΚ, όμως, πρέπει αν σεβαστούμε τις ιδέες του ιδιοκτήτη. Αυτός είναι ιδιοκτήτης, πρέπει να δούμε τι θέλει και θα το σεβαστούμε».

Για τον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ: «Πιστεύω ότι θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ με 1-0 και ελπίζω με γκολ κάποιου από τους επιθετικούς του. Του Σφιντέρσκι ή του Άκπομ. Ή ακόμη και του Λημνιού ή του Ζαμπά, ενός νεαρού παίκτη. Θα είναι σημαντικό γι’ αυτούς, θα πάρουν θετική ενέργεια ενόψει της συνέχειας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ