«Ο Βιεϊρίνια έχει εμπειρία σε επέμβαση στους χιαστούς»

«Ο Βιεϊρίνια έχει εμπειρία σε επέμβαση στους χιαστούς»

Ο έμπειρος ορθοπεδικός Διονύσης Νικηφόρος μίλησε για το θέμα της εγχείρησης αλλά και της αποκατάστασης του Πορτογάλου αρχηγού του ΠΑΟΚ.

O Αντρέ Βιεϊρίνια υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και έσω μηνίσκου στις 14 Απριλίου στο ματς του ΠΑΟΚ στη Λάρισα και θα απουσιάσει για αρκετούς μήνες από την αγωνιστική δράση.

Σήμερα (1/5) μεταβαίνει στην Πορτογαλία όπου την προσεχή Δευτέρα (6/5) θα κάνει την επέμβαση αποκατάστασης στον διάσημο ορθοπεδικό Δρ. Νορόνια.

Ο έμπειρος χειρούργος ορθοπεδικός Διονύσης Νικηφόρος, μίλησε στον «Arena FM» για την επέμβαση και όσα θα ακολουθήσουν.

Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Την ώρα του χειρουργείου θα φανεί αν όντως υπάρχει ρήξη μηνίσκου κι αν όντως χρειάζεται ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Ο Μαουρίσιο δεν είχε τέτοιο πρόβλημα, και το ίδιο ευχόμαστε στον Βιεϊρίνια.

Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι πως δεν ξαναχτύπησε στο ίδιο γόνατο, με τον τραυματισμό του το 2013.

Θα υπήρχαν προβληματισμοί από την πλευρά του χειρουργού. Θα γινόταν πιο δύσκολο. Μιλάμε για ένα παρθένο έδαφος ανατομικά τώρα. Θα κάνει πάλι το χειρουργείο του χιαστού και θα υπάρξει η σχετική αντιμετώπιση.

Ο χιαστός είναι μεγάλη ατυχία για κάθε ποδοσφαιριστή. Έχει ξανασυμβεί στον Βιεϊρίνια όμως, οπότε είναι έμπειρος και χρειάζεται ψυχραιμία, εσωτερική δύναμη και υπομονετική αποκατάσταση».

Για την επέμβαση και την αποκατάσταση είπε: «Το πρόβλημα δεν είναι το μυϊκό, αλλά η αποκατάσταση. Θα θυμίσω ότι την προηγούμενη φορά έκανε την αποκατάσταση εδώ στην Θεσσαλονίκη, αν και είχε χειρουργηθεί στην Πορτογαλία. Το χειρουργείο στο γόνατο είναι το ίδιο, είτε γίνει στη Θεσσαλονίκη είτε στην Πορτογαλία, απλά στον αθλητισμό υπάρχουν οι μύθοι που μεταδίδονται, για τους γιατρούς. Να μην αχρηστεύουμε και υποτιμούμε τους Έλληνες γιατρούς».

Πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να επιστρέψει στα γήπεδα; «Περίπου οκτώ μήνες θα χρειαστεί για να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα και να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ