Λάρισα: «Ο άθλος των άθλων μας οδηγεί!!!» (vids)

Λάρισα: «Ο άθλος των άθλων μας οδηγεί!!!» (vids)

Η νίκη με 1-0 επί του Ηρακλή, μια μέρα σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια, ολοκλήρωνε έναν από τους μεγαλύτερους άθλους στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την Λάρισα να στέφεται πρωταθλήτρια. Η Θεσσαλική ΠΑΕ φυσικά δεν ξέχασε την λαμπρή αυτή επέτειο.

Το γκολ του αείμνηστου Γιώργου Μητσιμπόνα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τον Ηρακλή θα έμενε για πάντα στην ιστορία καθώς ήταν αυτό που σφράγισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας για την εκπληκτική Λάρισα του Γιάτσεκ Γκμοχ το 1988.

Η μεγαλύτερη ίσως έκπληξη στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου αν και η ομάδα της Λάρισας αποτελείτο από παίκτες που άφησαν εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο (Καραπιάλης, Μητσιμπόνας, Αλεξούλης κ.α) ολοκληρώθηκε την Πρωτομαγιά του 1988.

Η Λάρισα κατέκτησε το πρωτάθλημα και μέχρι σήμερα είναι η μοναδική επαρχιακή ομάδα που το έχει καταφέρει.

Η ΠΑΕ των «βυσσινί» εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την επέτειο: 

«Συμπληρώνονται σήμερα 31 χρόνια, 31 ποδοσφαιρικές περίοδοι, από το κορυφαίο επίτευγμα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ολόχρυσο άστρο της Πρωταθλήτριας εξακολουθεί να κοσμεί απαστράπτον το στέμμα της Βασίλισσας του Κάμπου.

Σήμερα η ΑΕΛ και ο λαός της γιορτάζουν για μία ακόμη Πρωτομαγιά και αποτίουν φόρο τιμής στους συντελεστές του ποδοσφαιρικού θαύματος του ’88, πιστεύοντας ακράδαντα πως, αν αυτό επαναληφθεί, θα ξαναέχει χρώμα βυσσινί!!!»

 

https://www.youtube.com/watch?v=flNBoTNEc7c

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=WeD3kPhEAZo

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ