«Ιδανικό οι νέοι του ΠΑΟ να έχουν δίπλα τους σπουδαίους παίκτες»

«Ιδανικό οι νέοι του ΠΑΟ να έχουν δίπλα τους σπουδαίους παίκτες»

Ο Κώστας Φραντζέσκος είναι αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται στην Ακαδημία του «τριφυλλιού». Τι είπε για το μέλλον της πρώτης ομάδας και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ.

Ο παλαίμαχος του Παναθηναϊκού και προπονητής της Κ17 του συλλόγου Κώστας Φραντζέσκος μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ για τη δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία. Ο Φραντζέσκος υποστήριξε ότι σύντομα ταλαντούχοι νεαροί παίκτες θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Αναφέρθηκε ακόμα στο τι ελπίζει για τον σύλλογο, στον εαυτό του και ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φραντζέσκου:

Για τον στόχο της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού: «Βρίσκομαι 12 χρόνια στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και θεωρώ πως άμεσα θα δείτε τα αποτελέσματα της σοβαρής δουλειάς που γίνεται. Πιστεύω ακράδαντα πως η πρώτη ομάδα θα ενσωματώσει τη νέα σπουδαία φουρνιά από ταλαντούχα παιδιά.

Στο φετινό πρωτάθλημα αρκετά παιδιά παρουσιάστηκαν στο κοινό, αν και για μένα το ιδανικό είναι οι νέοι να έχουν δίπλα τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές για να γίνει πιο ομαλά η ενσωμάτωση, αφού οι απαιτήσεις όλων αυξάνονται, άρα και η πίεση.

Στην Ακαδημία υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο υπό την εποπτεία του διευθυντή Τάκη Φύσσα με τους Δώνη-Νταμπίζα να παρακολουθούν την πρόοδο όλων. Η Κ15 και η δική μου η Κ17, φτάσαμε στο final 4. Δεν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, γιατί τα αποτελέσματα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες λόγω της ηλικίας, όμως, βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα. Συνολικά θα έλεγα πως οι Ακαδημίες στη Ελλάδα προοδεύουν, ωστόσο, είμαστε πίσω ακόμη από ακαδημίες τύπου Άγιαξ, ο οποίος ξοδεύει 10 εκατ. ευρώ ετησίως».

Για το μέλλον του Παναθηναϊκού, αλλά και το δικό του: «Εμείς δουλεύουμε στα τμήματα υποδομής με στόχο να βοηθήσουμε την πρώτη ομάδα. Δεν γνωρίζω πότε ο Παναθηναϊκός θα διεκδικεί ξανά τίτλους. Όλοι το θέλουμε και το περιμένουμε με αγωνία, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πλασμένος για επιτυχίες.

Ούτε το δικό μου μέλλον θα έλεγα, πως ξέρω, Στο τέλος της σεζόν κάνουμε τον απολογισμό. Δώδεκα χρόνια πλέον βρίσκομαι στην πράσινη Ακαδημία, που μου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου και να ωριμάζω προπονητικά κάθε μέρα. Και ποιος δεν θέλει να κοουτσάρει ομάδα στη Σούπερ Λίγκα; Μακάρι οι παράγοντες να δίνουν χώρο σε φρέσκα πρόσωπα».

Για τον ΠΑΟΚ: «Στον ΠΑΟΚ πέρασα τέσσερα υπέροχα χρόνια. Απέκτησα ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον ΠΑΟΚ, εξαιτίας της απόλυτης αγάπης που εισέπραξα απ τον κόσμο του. Ο ΠΑΟΚ πάντως μεγάλωσε τα τελευταία χρόνια με τον ερχομό του κ Σαββίδη και δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Πέρσι το έχασε εξαιτίας κάποιων επιπολαιοτήτων. Φέτος όλοι μεν αναγνωρίζουν τη συμβολή του προπονητή για το γκρουπ που παρουσίασε, όμως εγώ πιστεύω, πως η συμπεριφορά της διοίκησης έπαιξε καταλυτικό ρόλο και ουσιαστικά κούμπωσε απόλυτα με την προσπάθεια της ομάδας στο χόρτο.

Ο ΠΑΟΚ έχει σταθερό κορμό τρία χρόνια, έχει παίκτες με προσωπικότητα κι έδειξε ψυχή στα δύσκολα. Δείχνει δε, ικανός να πάρει και το κύπελλο κάτι που σημαίνει, πως ξεκινά μια μεγάλη πορεία γι αυτή την ομάδα».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ: «Σας είπα και πριν δεν μ αρέσει να συζητώ με το αν. Γενικά και κυρίως υποθετικά. Αν μου γίνει πρόταση σε προπονητικό πόστο που θα έχει προοπτική, θα το δούμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ