Φάκελος «Μασούντ» : Η ελευθέρας, το «σπαστό» συμβόλαιο και οι δεύτερες σκέψεις

Φάκελος «Μασούντ» : Η ελευθέρας, το «σπαστό» συμβόλαιο και οι δεύτερες σκέψεις

Το «10.gr» αναλύει τα δεδομένα γύρω από την περίπτωση του Σοζέι Μασούντ και του ενδιαφέροντος της ΑΕΚ για την απόκτησή του.

Το όνομα του Σοτζέι Μασούντ είναι μεταξύ αυτών που βρίσκονται στην ατζέντα της ΑΕΚ ενόψει της χειμερινής ενίσχυσης της ομάδας. Ο Ιρανός άσος του Πανιωνίου αποτελεί ξένο σώμα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και οι εξελίξεις στην Πλατεία, είναι πιθανό να φέρουν το όνομά του γερά στο προσκήνιο. Χωρίς, πάντως, το παραπάνω σενάριο να μπορεί να θεωρηθεί και βέβαιο.

Στην ΑΕΚ είναι πιθανό να φέρουν στην πρώτη γραμμή το θέμα της απόκτησης του Μασούντ, μόνο στην περίπτωση που ο 33χρονος Ιρανός μέσος πάρει την ελευθέρας του από τον Πανιώνιο. Μιας και τη δεδομένη στιγμή, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση από πλευράς Ένωσης να ξεκινήσει ένας κύκλος συζητήσεων με την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Ειδικά από τη στιγμή που το συμβόλαιο του Μασούντ με τον Πανιώνιο, λήγει το καλοκαίρι.

Αν λοιπόν ο Μασούντ μείνει ελεύθερος, τότε η ΑΕΚ είναι πιθανό να κάνει μια κουβέντα με την πλευρά του. Βεβαίως, πάνω σε αυτό το κομμάτι, πρέπει να σημειωθεί πως η Ένωση έχει κάποιες επιφυλάξεις. Κυρίως διότι η τελευταία επαφή με τον εκπρόσωπο του Μασούντ, δεν είχε την καλύτερη δυνατή κατάληξη. Με την τότε συζήτηση, να αφορά στην περίπτωση του Καρίμ Ανσαριφάρντ, με τον οποίο ο Μασούντ έχει τον ίδιο ατζέντη.

Στην ΑΕΚ δεν πρόκειται να ανεβάσουν ιδιαίτερα τον οικονομικό πήχη για την περίπτωση του Μασούντ και εφόσον κατατεθεί προσφορά προς την πλευρά του, αυτή θα είναι συγκεκριμένη. Τόσο στο οικονομικό κομμάτι, όσο και στη χρονική διάρκεια της ενδεχόμενης συνεργασίας. Η Ένωση θα έμπαινε στη διαδικασία συζητήσεων με τον Μασούντ, κάτω από συγκεκριμένους οικονομικούς όρους και με χρονικό ορίζοντα, το καλοκαίρι. Προσφέροντας δηλαδή στον Μασούντ ένα «σπαστό» συμβόλαιο για 6 μήνες+1 έτος. Κάτι, που δεν είναι βέβαιο πως θα μπορούσε να βρει σύμφωνη την πλευρά του παίκτη.

Για να φτάσουμε πάντως στα παραπάνω, θα πρέπει εντός ΑΕΚ να παρθεί ξεκάθαρη απόφαση για τον Μασούντ. Που αυτή τη στιγμή, δεν φαίνεται να υπάρχει. Αφού εντός Ένωσης, υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις για τον Ιρανό άσο. Που αφορούν σε δύο παράγοντες: την ηλικία και τον εκρηκτικό χαρακτήρα του. Ενώ γεννάται και ένα ερωτηματικό, κατά πόσο ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Μασούντ, μπορεί να αποτελέσει αυτή τη στιγμή αυτό που αναζητά η ΑΕΚ για την ενίσχυση της μεσο-επιθετικής της γραμμής. Όπου το βάρος έχει πέσει στην απόκτηση ενός κλασικού ακραίου, που να παίζει κατά βάση αριστερά. Κάτι, που δεν είναι ο Μασούντ. Βεβαίως ο Ιρανός άσος μπορεί να δώσει λύσεις ως αντι-Μάνταλος στο 3-5-2, όμως εκεί, η Ένωση έχει τις επιλογές των Μπακασέτα, Χριστοδουλόπουλου, Λιβάγια και Κλωναρίδη.

Τα προαναφερθέντα δεδομένα λοιπόν, καθιστούν θολό προς το παρόν το τοπίο γύρω από το θέμα της απόκτησης του Μασούντ για την ΑΕΚ. Που βρίσκεται στην ατζέντα, εξετάζεται, όμως ακόμα δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά πως θα προχωρήσει. Αφού οι παράγοντες που θα το κρίνουν αυτό είναι πολλοί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ