Ραμίρες: To «αστέρι» της Μπαία για τον ΠΑΟΚ

Ραμίρες: To «αστέρι» της Μπαία για τον ΠΑΟΚ

Ο Ραμίρες, που παρακολουθείται στενά από τις περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες, στα 19 του έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα αρκετών ομάδων με τα κατορθώματα του , ενώ και ίδιος θέλει να αλλάξει ήπειρο.

Ο Έρικ Ντος Σάντος Ροντρίγκες ή απλώς Ραμίρες είναι από τους παίκτες που δεν σε αφήνουν ασυγκίνητο. Είναι το επόμενο big think του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου και ήδη αρκετές ομάδες της Ευρώπης βρίσκονται σε θέση μάχης για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του. Για τον 19χρονο μέσο που βρίσκεται υπό παρακολούθηση από τις Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και Άρσεναλ, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Βραζιλία, φαίνεται πως έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ.

Οι ιθύνοντες του Δικεφάλου έχουν παρακολουθήσει τον Ραμίρες και έχουν σχηματίσει μια πολύ καλή εικόνα για τα προσόντα του, ενώ συνεχώς συλλέγουν πληροφορίες για τον νεαρό χαφ της Μπαΐα, από ανθρώπους που έχουν οι Θεσσαλονικείς στην Βραζιλία. Μετά την απόκτηση του Λέο Ζαμπά, οι Ασπρόμαυροι θέλουν να εντάξουν στην ομάδα του κι άλλα ποδοσφαιρικά ταλέντα και δεν αποκλείεται ο Ραμίρες, αν δεν προλάβουν άλλες ομάδες να του αποσπάσουν την υπογραφή του να μπει για τα καλά στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ. Αν σκεφθεί κανείς πως αυτή την στιγμή η αξία του 19χρονου μέσου στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο φτάνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Ποιος όμως είναι ο Ραμίρεζ και έκανε πολλούς ΠΑΟΚτσήδες να ψαχτούν στο διαδίκτυο για να βρουν πληροφορίες. Ο Έρικ Ντος Σάντος Ροντρίγκες, γεννήθηκε στο Σαλβαδόρ και από μικρός το όνειρό του ήταν να παίξει ποδόσφαιρο στην πρώτη ομάδα της Μπαϊα και φαίνεται πως τα κατάφερε πολύ γρήγορα. Το 2011 εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της και γρήγορα άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια. Κέρδισε με τις ομάδες κάτω 15 και κάτω των 17 το Copa Red Ball, το Copa Dois de Julho και το Copa Metropolitana.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2018, ο Ραμίρες έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα της Μπαϊα, ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης που γεννήθηκε το 2000 και αγωνίστηκε ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Στις 13 Δεκεμβρίου 2018, συμπεριλήφθηκε στην Εθνική ομάδα της Βραζιλία κάτω των 20 ετών για το πρωτάθλημα U-20 της Νότιας Αμερικής που θα γίνει τη φετινή χρονιά, έχοντας καταγράψει ήδη τέσσερις συμμετοχές.

Ο 19χρονος έχει ύψος 1 μέτρο και 74 εκατοστά αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού χαφ και διανύει τη δεύτερη επαγγελματική του σεζόν με την Μπαΐα έχοντας συνολικά 19 συμμετοχές 2 γκολ και 3 ασίστ, ενώ τα προσόντα του δεν περνούν απαρατήρητα από τους συμπατριώτες του, αφού έχει ήδη 4 συμμετοχές με την Κ-20 της Βραζιλίας. Ο Ραμίρες έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια, ενώ το μεγαλύτερο προσόν του είναι πως όταν έχει τη μπάλα στα πόδια του πολύ δύσκολα κάποιος αντίπαλος να του την αποσπάσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ