Λάρισα – Ολυμπιακός 0-3: Η «τριάρα» της… επόμενης χρονιάς

Λάρισα – Ολυμπιακός 0-3: Η «τριάρα» της… επόμενης χρονιάς

Ο Ολυμπιακός τελείωσε τη χρονιά όπως του άρμοζε, βάσει της εικόνας του και στο τελευταίο του παιχνίδι για φέτος κόντρα στην ΑΕΛ (0-3) έδειξε τι θέλει να παρουσιάσει στην επόμενη που έρχεται...

Η φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό. Ολοκληρώθηκε με μία ακόμα χορταστική εμφάνιση. Με μία ακόμα ποδοσφαιρική παράσταση. Οι Πειραιώτες ήταν σαφώς ανώτεροι στη Λάρισα, επικράτησαν με το καθαρό 3-0, έκαναν την 10η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα και έκλεισαν τη σεζόν στη 2η θέση της βαθμολογίας με 75 βαθμούς συγκομιδή.

Με διαφορετικό σχηματισμό, με νέα πρόσωπα και «δράστες» τους Χασάν, Ομάρ και Καμαρά οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν των Βυσσινί με χαρακτηριστική άνεση και σε ένα ακόμα παιχνίδι απέδειξαν πως είναι καθόλα έτοιμοι για τη νέα σεζόν.

Πριν την σέντρα στο AEL FC Arena, η απουσία βαθμολογικού κινήτρου και ως εκ τούτου άγχους, προμήνυε ένα πολύ καλό παιχνίδι στο θεσσαλικό κάμπο. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων είχαν τη δυνατότητα να παίξουν πιο απελευθερωμένα και να προσφέρουν θέαμα. Οι προσδοκίες δεν επιβεβαιώθηκαν στο πρώτο 45λεπτο, όμως η εικόνα άλλαξε άρδην στην επανάληψη.

Ο νέος σχηματισμός του Πέδρο Μαρτίνς, δοκιμή για τη νέα σεζόν, δεν φάνηκε να λειτουργεί στο 100%, με τους παίκτες του πάντως να έχουν κερδίσει τη μάχη του κέντρου (με Καμαρά και Ανδρούτσο), ενώ και ο Νάτχο που έπαιζε μπροστά τους ήταν καθοριστικός με τους Ερυθρόλευκους στην πρώτη τους τελική στο ματς, να ανοίγουν το σκορ.

Ο Ισραηλινός «τρύπησε» την αντίπαλη άμυνα, βγάζοντας φάτσα με την εστία τον Χασάν που δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Κρίστινσον (0-1). Επόμενη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 38ο λεπτό, όταν ο Τσιμίκας με ωραία ατομική ενέργεια, γύρισε από αριστερά την μπάλα, όμως ο Ομάρ έκανε «τσαφ» και απώλεσε μια μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Πειραιώτες έγιναν πιο απειλητικοί και πιο θεαματικοί. Από τα πρώτα λεπτά  πίεσαν για να καθαρίσουν το ματς και δημιούργησαν εντυπωσιακές φάσεις, με τις γνωστές τους συνεργασίες.

Στο 49′ ο Νάτχο και πάλι δημιούργησε, με τον Ομάρ να πετυχαίνει το 0-2 με ένα υπέροχο αριστερό πλασέ στην κίνηση (0-2). Η ΑΕΛ που στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ήταν μπλοκαρισμένη, ανέβασε την απόδοσή της και προσπάθησε να αντιδράσει. Ωστόσο οι Ερυθρόλευκοι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι. Στην εκπνοή, ο Τοροσίδης σέντραρε υποδειγματικά και ο Καμαρά με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 0-3 που είναι προπομπός για όσα θα δούμε τη νέα σεζόν από την ομάδα του Πειραιά.

Το «κλειδί»: Σε ένα πρώτο ημίχρονο που δεν έπιασε την απόδοση που συνηθίζει, με νέο σχηματισμό και νέα πρόσωπα, ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που ξεκλείδωσε το ματς, στην πρώτη του μεγάλη στιγμή στην αναμέτρηση.

10άρι: Πολυτιμότερος παίκτης των Ερυθρόλευκων ο Νάτχο που έχει συμμετοχή στα δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας του. Θετικός ο Θανάσης Ανδρούτσος στα χαφ, όπως και οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Λοντίγκιν.

Στον πάγκο: Ολόκληρη η ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΛ ήταν προβληματική και πάντα μια ταχύτητα πίσω από τους παίκτες του Μαρτίνς. Ο Νίκος Γκόλιας έχει ευθύνη στη φάση του πρώτου ερυθρόλευκου τέρματος.

Γιατί κόουτς: Δεν μπορεί κάποιος να ψέξει τον Πέδρο Μαρτίνς για την αλλαγή συστήματος αφού το παιχνίδι προσφερόταν για δοκιμές ενόψει της νέας σεζόν.

ΑΕΛ – Ολυμπιακός

Γκολ: 24′ Χασάν, 49′ Ελαμπντελαουί, 82′ Καμαρά

Κίτρινες: 33′ Μόρας, 75′ Καρανίκας / 19 Α.Παπαδόπουλος

Κόκκινες: –

Γήπεδο: AEL FC ARENA

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Βοηθοί:  Ηλίας Αλεξέας, Χρήστος Ακρίβος

Τέταρτος διαιτητής:

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Γκόλιας, Μόρας (79′ Μόρας), Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Γιακιμόβσκι, Σεσέροβιτς, Μπάλλας (67′ Νούσιος), Νούνιτς (58′ Κούνιτς), Σικάφκα, Καρανίκας.

Ολυμπιακός: Λοντίγκιν, Μεριά, Παπαδόπουλος, Σισέ, Ομάρ Ελαμπντελαουί (82′ Τοροσίδης), Τσιμίκας, Καμαρά, Ανδρούτσος, Νάτχο (72′ Γκερέρο), Χασάν (58′ Φορτούνης), Σολδάνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ