ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-2

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-2

Τα γκολ των Άκπομ και Σάκχοφ, σφράγισαν το ιστορικό αήττητο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ. Για πρώτη φορά από το 1964 ο τροπαιούχος κόβει το νήμα δίχως ήττα. Υποβιβάστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το χρέος του κερδίζοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 στους Ζωσιμάδες τερματίζοντας το φετινό πρωτάθλημα πρώτος με 26 νίκες, 4 ισοπαλίες και χωρίς ήττα. Ο Δικέφαλος ισοφαρίζει το ρεκόρ του Παναθηναϊκού, αλλά το στατιστικό των Ασπρόμαυρων είναι καλύτερο και τον βάζει στην πρώτη θέση. Οι Θεσσαλονικείς που έγραψαν ιστορία πηγαίνει με άλλη ψυχολογία στον τελικό του επόμενου Σαββάτου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ταυτόχρονα στους Ζωσιμάδες υπήρχε πένθος καθώς ο ΠΑΣ μετά από 8χρόνια πέφτει κατηγορία με τον κόσμο του να αποδοκιμάζει την διοίκηση του Χριστοβασίλη που έφτασαν σ’ αυτό το σημείο την ομάδα τους. Για την ιστορία να πούμε πως τα γκολ του Δικεφάλου πέτυχαν οι Άκπομ και Σάκχοφ.

Ο Γιάννης Πετράκης στον ματς τελικός παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-3 δίνοντας μεγάλη έμφαση στα άκρα του. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μιχαήλ. Στο κέντρο της άμυνας οι Κάργας και Μιχαήλ, δεξιά ο Μπουκουβάλας και αριστερά Σεργκελασβίλι. Στο κέντρο ο Τζημόπουλος στον άξονα, δεξιά του ο Πάντελιτς και αριστερά του Κάστρο. Στην κορυφή της επίθεσης ο Κρισμάν και στις πτέρυγες οι Νικολιάς και Παμλίδης.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου με αφορμή την απουσία του Λέο Μάτος έκανε μια σειρά από αλλαγές στην άμυνα του Δικεφάλου. Σε σχηματισμό 4-3-3, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης, δεξιά ο Κρέσπο, αριστερά ο Γιαννούλης, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ίνγκασον και Τόσκα. Ολιβέιρα και Κάνιας στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Στις πτέρυγες οι Ζαμπά και Μπίσεσβαρ στον άξονα ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεση ο Άκπομ.

Ένα σφιχτό παιχνίδι είχαμε στους Ζωσιμάδες, στο πρώτο ημίχρονο καθώς οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα πρόσεχαν περισσότερο τα νώτα τους παρά να δημιουργήσουν κάποια φάση. Ο Δικέφαλος μέχρι να βρει τα πατήματα του έκανε σοβαρά λάθη στη μεταβίβαση της μπάλας με βιαστικές προσπάθειες. Άλλωστε τόσο στην άμυνα όσο και στη μεσαία γραμμή είχαμε καινούργια δίδυμα τα όποια δεν είδαμε ποτέ στις προηγούμενες αγωνίστηκες. Η ομάδα του ΠΑΣ πίεση από την πρώτη πάσα θέλοντας να δυσκολέψει τους φιλοξενούμενους στη σωστή μετάβαση της μπάλας από την άμυνα προς την επίθεση. Ως ένα σημείο τα κατάφερε με χαρακτηριστική άνεση, όμως αυτό δεν είχε συνέχεια.

Οι γιαννιώτες είχαν ταυτόχρονα την προσοχή τους και στα άλλα γήπεδα σε Τρίπολη και Περιστέρι. Όταν πληροφορήθηκαν πως ο ΟΦΗ και ο Αστέρας ήταν μπροστά στο σκορ αγχώθηκαν υπερβολικά. Τα πολλά λάθη και τα νεύρα κυρίεψαν τους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Πετράκη με αποτέλεσμα να φέρουν τους γηπεδούχους σε θέση άμυνα και τον ΠΑΟΚ να κυνηγά το γκολ. Στο 14′ είχαμε την κάθετη μπαλιά του Μπίσεσβαρ, με τον Άκπομ να βγαίνει τετ α τετ με τον Μιχαήλ, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει τον πορτιέρο του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα χάθηκε για τους Ασπρόμαυρους στο 31ο λεπτό. Από τον άξονα ο Ολιβέιρα εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να βρίσκει στο κάθετο δοκάρι του Μιχαήλ. Στο 40′ μετά από σέντρα του Κρέσπο από τα δεξιά ο Άκπομ πήρε τη κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει άουτ. Η τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο χάθηκε στο 41ο λεπτό όταν ο Ολιβέιρα πέρασε στον Πέλκα που ήταν σε θέση για γκολ. Το σουτ όμως του διεθνή χαφ στην κίνηση και υπό την πίεση του Μπουκουβάλα, δεν ανησύχησε τον Μιχαήλ. Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΣ ανέβασε την απόδοσή του κλέβοντας μπάλας όμως ήταν τελείως ακίνδυνος επιθετικά.

Την ίδια ώρα στις εξέδρες οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα τα έβαζαν με την διοίκηση του Χριστοβασίλη, ενώ δεν έλειψαν και τα συνθήματα κατά του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές ξεκίνησαν το παιχνίδι χωρίς κάποια αλλαγή. Ο ΠΑΣ μπήκε πιο επιθετικά ζητώντας το γκολ που θα τον ανεβάσει ψυχολογικά. Στο 49′ ο Παμλίδης μπήκε από αριστερά στην περιοχή του ΠΑΟΚ όμως το σουτ έκοψε με προβολή ο Ίνγκασον. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για κάτι καλύτερο όμως σκόνταφταν στην τελική πάσα με το άγχος να έχει κυρίευση τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Πετράκη. Κι ενώ τίποτα δεν έδειχνε πως ο ΠΑΟΚ θα ανέβασε ταχύτητα και πολύ περισσότερο θα κυνηγήσει κάποιο γκολ, ένα λάθος γλίστρημα του Μιχαήλ έφερε το μοιραίο. Στο 60′ ο Πέλκας κέρδισε τη μπάλα και από τα δεξιά έβγαλε την κατάλληλη στιγμή στον Άκπομ με τον Άγγλο σε κενή εστία ν’ ανοίγει το σκορ.

Ο κόσμος του ΠΑΣ, που μετά από 8χρόνια έβλεπε την ομάδα του να πέφτει κατηγορία, ξέσπασε. Αρχικά με συνθήματα κατά της διοίκηση του Χριστοβασίλη, αλλά και των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια με καπνογόνα που έπεσαν κοντά στην εστία του Πασχαλάκη. Ο Σιδηρόπουλος διέκοψε το παιχνίδι μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα στον αγωνιστικό χώρο για να δοθεί η συνέχεια στο παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες είχε ο ΠΑΣ Γιάννενα για να πάρει κάτι θετικό στο αποψινό παιχνίδι στο 79ο λεπτό. Ο Εβγέν Σάκχοφ μόλις είχε μπει στο παιχνίδι σκόραρε μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Πέλκας. Μετά το 80′ οι φίλαθλοι της ομάδας των Ιωαννίνων άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο, όχι όμως και οι οργανωμένοι που είχαν αψιμαχίες με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και τον Σιδηρόπουλο να διακόπτει εκ’ νέου το παιχνίδι.

Το «κλειδί»: Το γκολ του Άκπομ ήταν αυτό που έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να παίξει πιο ήρεμα και να βάλει τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων.

10άρι: Ο Δημήτρης Πέλκας ήταν από τους διακριθέντες στην αποψινή αναμέτρηση στους Ζωσιμάδες, καθώς από τα δικά του πόδια ήρθαν τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ

Στον πάγκο: Σε όλο το 90λεπτο οι ποδοσφαιριστές που ήταν στον πάγκος του ΠΑΣ Γιάννινα παρακολουθούσαν όρθιοι το παιχνίδι και αγωνιούσαν για την εξέλιξη του αγώνα. Ακόμα και μετά το γκολ του Άκπομ δεν σταμάτησαν να ενθαρρύνουν όσους έπαιζαν στο παιχνίδι και να προσπαθήσουν για την ανατροπή

Γιατί κόουτς: Ο Γιάννης Πετράκης προτίμησε να μην ξεκινήσει το παιχνίδι με έναν πιο δυναμικό επιθετικό όπως ήταν ο Δημήτρης Μάνος. Το λάθος του ήταν πως ακόμα και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου που ο ΠΑΟΚ είχε το μυαλό του στην ΑΕΚ δεν έκανε την ομάδα πιο επιθετική.

Διαιτητής: Ο Τάσος είχε μια καλή διαιτησία απόψε στους Ζωσιμάδες. Ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις, αφήνοντας τους ποδοσφαιριστές να είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της αναμέτρησης.

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-2

Γκολ: 60′ Άκπομ, 79′ Σάκχοφ

Κίτρινες: 29′ Κρίσμαν, 56′ Τζημόπουλος, 57′ Κάργας, 58′ Πέλκας, 63′ Κάστρο, 65′ Πάντελιτς, 74′ Κάνιας, 78′ Μιχάλ

Κόκκινες:

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας) Κούλα Χασάν (Ξάνθης)
Τέταρτος διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιάυτης (Άρτας)

ΠΑΣ Γιάννινα: Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κάργας, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Κάστρο (73′ Γιάκος), Πάντελιτς, Σεργκελασβίλι, Παμλίδης (70′ Λεό), Κριζμάν (70′ Μάνος)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Τόσκα, Γιαννούλης, Ολιβέιρα (79′ Σάκοφ), Κάνιας, Πέλκας, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (69′ Ενρίκε), Άκπομ (81′ Σφιντέρσκι).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ