Άρης – Ξάνθη 7-2

Άρης – Ξάνθη 7-2

Φανταστικό φινάλε στη σεζόν για τον Άρη που «σκόρπισε» την Ξάνθη στο Βικελίδης με 7-2! Όρθιοι οι οπαδοί των κίτρινων αποθέωσαν τον Σάββα Παντελίδη και τους παίκτες του, στήνοντας... πάρτι Ευρώπης μετά το ματς.

Ενας καταιγιστικός Άρης γιόρτασε έκλεισε τη χρονιά με ονειρεμένο τρόπο, μια χρονιά πετυχημένη καθώς  συνοδεύτηκε από έξοδο στο Europa League μετά από οκτώ χρόνια. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ήταν απολαυστική «σκορπίζοντας» την Ξάνθη με 7-2 στο γιορτινό Βικελίδης που αποθέωσε τον Ελληνα τεχνικό και τους παίκτες του.

Από δύο γκολ οι Ντιγκινί (είχε και ασίστ) και Ματέο Γκαρσία (έφτασε τα 10) και από ένα οι Γιουνές (είχε και δύο ασίστ), Κόρχουτ (πρώτο του με τον Αρη) και Σιώπης (με πέναλτι στο 95′).

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ολοκλήρωσε με 49 βαθμούς και 15 νίκες, πραγματοποιώντας έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο. Από την άλλη η Ξάνθη έκλεισε τη σεζόν με απογοητευτικό τρόπο τερματίζοντας στην 12η θέση και εξασφαλίζοντας οριακά την παραμονή της.

Με Γιουνές και Φέτφα η 11άδα

Ο Σάββας Παντελίδης προτίμησε τον Γιώργο Δεληζήση ως παρτενέρ του Λίντσεϊ Ρόουζ στο κέντρο της άμυνας του Άρη

Ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε για μία ακόμη φορά την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τερματοφύλακα τον Κουέστα. Ο Τζανακάκης κάλυψε το δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, ο Κόρχουτ το αριστερό, ενώ Δεληζήσης και Ρόουζ θα είναι το κεντρικό δίδυμο.

Οι Σιώπης και Ματίγια αγωνίστηκαν στα αμυντικά χαφ, ο Γκαρσία στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής και ο Φετφατζίδης στην δεξιά.  Από εκεί και πέρα, ο Ντιγκινί βρέθηκε πίσω από τον Γιουνές με τον Τυνήσιο να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μίλαν Ράσταβατς επέλεξε επίσης ως σχηματισμό το 4-2-3-1, με τον Μπαριέντος να παίζει πίσω από τον προωθημένο Κάστρο.

Κυρίαρχος και δοκάρι ο Άρης, γκολ η Ξάνθη
Ο Αρης μπήκε δυνατά, είχε διάθεση και με τους ορεξάτους από τα άκρα Γκαρσία και Φετφατζίδη δημιούργησε 2-3 μεγάλες φάσεις για να ανοίξει το σκορ. Λίγο η αστοχία λίγο οι εξαιρετικές επεμβάσεις του Ζίβκοβιτς όμως κράτησαν το μηδέν για τους Ακρίτες.

Μεγαλύτερη όλων το δοκάρι του Ματέο Γκαρσία στο 10’ σε ατομική επέλαση του Αργεντινού, ενώ κοντά στο γκολ έφτασε και ο Φετφατζίδης (9’ σουτ) που γενικότερα ήταν καλός και στα δημιουργικάτου καθήκοντα.

Το σκορ τελικά άνοιξε από την Ξάνθη κόντρα στη ροή του αγώνα, καθώς οι Ακρίτες κέρδισαν πέναλτι στην πρώτη φορά που πάτησαν στην περιοχή των γηπεδούχων. Ο Μπαριέντος μπήκε στην περιοχή και ανετράπη από τον Ρόουζ που επιχείρησε ένα άτσαλο τάκλιν.

Ετσι ο Κάστρο που ανέλαβε την εσχάτη των ποινών έκανε το 0-1 στο 15’ «παγώνοντας» προσωρινά το Βικελίδης.

Ο Αρης δεν έχασε διόλου από τη συγκέντρωση και τη συνοχή του, συνέχισε να πιέζει και να παίζει με τη μπάλα κάτω και κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα μέσα σε μόλις έξι λεπτά. Στο 26’ ο Γκαρσία μετά από περίτεχνη ενέργεια μέσα στην περιοχή κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Μπαξεβανίδη.

Χαμένο το πρώτο πέναλτι του Σιώπη
Ο κόσμος των κίτρινων… απαιτούσε η εκτέλεση να γίνει από τον Σιώπη προκειμένου ο Ελληνας χαφ να σκοράρει για πρώτη φορά μετά από 168 συμμετοχές όμως ο διεθνής ποδοσφαιριστής δεν τα κατάφερε. Σούταρε στο κέντρο της εστίας με τον Ζίφκοβιτς να λέει «όχι», ωστόσο ο Γιουνές που «καραδοκούσε» ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1!

Το Βικελίδης είχε ζεσταθεί και πάλι για να πάρει… φωτιά για τα καλά στο 33’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ματίγια, ο Δεληζήσης έδωσε εξαιρετική ασίστ στον Γκαρσία που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε ωραία για το 2-1!

Καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε στον Άρη
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Φετφατζίδης μετά από νέα περίτεχνη ενέργεια ανετράπη καθαρά από τον Σιλά, όμως ο Τάσης αν και ήταν κοντά δεν καταλόγισε (ως όφειλε) και νέο πέναλτι για τους Θεσσαλονικείς.

Νέα αδράνεια, 2-2 η Ξάνθη
Η αμυντική λειτουργία του Άρη σήμερα δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη και έτσι ο Ντουρίσκοβιτς που δέχθηκε ωραία πάσα από τον Σιλά, σκόραρε με ωραίο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή για το 2-2 στο 50’.

Οι Ακρίτες απείλησαν ακόμη δυο φορές (Ντουρίσκοβιτς 53’, Ντίρεσταμ 54’), εκμεταλλευόμενοι σε εκείνο το χρονικό σημείο και την προσωρινή απουσία του Ντιγκινί που είχε τραυματιστεί από σύγκρουση με το δοκάρι.

Μαρτίνες ο αναμορφωτής, Γιουνές ο «μαέστρος»
Ο Παντελίδης έκανε διπλή αλλαγή στο 58’ ρίχνοντας στο ματς τους Σόουζ και Μαρτίνες με τον Αρη σταδιακά να ανεβάζει την απόδοση του και τον Αργεντινό (αγωνίστηκε ως επιτελικός και ήταν καταλυτικός) να αγγίζει το γκολ στο 61’ μετά από φοβερή ατομική ενέργεια (νέα μεγάλη επέμβαση).

Οι γηπεδούχοι επέδειξαν σωστή νοοτροπία, συνέχισαν να κινούνται άψογα στον ανοικτό χώρο και να συνεργάζονται υποδειγματικά και έτσι ανταμείφθηκαν με ακόμη πέντε γκολ, τα τέσσερα εκ των οποίων μέσα σε διάστημα 13 λεπτών!

Στο 69′ ο Ντιγκινί έκανε φανταστικό 1-2 με τον Γιουνές, για να σκοράρει μετά την ασίστ του Τυνήσιου για το 3-2 και να πανηγυρίσει ως… Θεός του πολέμου μπροστά από τη θύρα 3! Πλέον κάθε επίθεση «μύριζε» γκολ με την Ξάνθη να έχει καταρρεύσεις, και ειδικά από την αριστερή πλευρά να… μπάζει.

Στο 73′ ήταν η στιγμή του Κόρχουτ να χριστεί σκόρερ, όταν σε παρόμοιο γκολ με το προηγούμενο, έλαβε την ασίστ και πάλι από τον Γιουνές για το 4-2. Το Βικελίδης είχε σηκωθεί στο… πόδι και στο 79′ έγινε το 5-2, με τον Ντιγκινί να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τον Ματίγια να είναι ο δημιουργός αυτή τη φορά.

Ο Αρης δεν είχε καμία διάθεση να κατεβάσει «ταχύτητα» και έτσι στο 82′ ο σπουδαίος σήμερα Γκαρσία έκανε το 6-2 μετά από πάσα πάρε… βάλε του Γάλλου συμπαίκτη του.

Έσπασε το ρόδι ο Σιώπης
Η βραδιά δεν… μπορούσε να κλείσει χωρίς ο Σιώπης να πετύχει το πρώτο γκολ της καριέρας του. Ο Μπαξεβανίδης στο 95′ υπέπεσε και σε δεύτερο πέναλτι, με τον κόσμο να ζητά και πάλι τον Σιώπη για εκτελεστή.

Η επιθυμία των οπαδών εισακούστηκε και πάλι, με τον διεθνή μέσο αυτή τη φορά να στοχεύει σωστά και να διαμορφώνει το 7-2, πανηγυρίζοντας έξαλλα το πρώτο του γκολ!

Γκολ: 27’ Γιουνές, 33’, 82’ Ματέο Γκαρσία, 69’, 79’ Ντιγκινί, 73’ Κόρχουτ –  15’πεν. Κάστρο, 50’ Ντουρίσκοβιτς, 90+5’πεν. Σιώπης
Δοκάρι: 10’ Ματέο Γκαρσία
Διαιτητής:  Γεώργιος Τάσης
Κίτρινες: 50’ Ματίγια, 52′ Τζανακάκης – 44’ Μπαριέντος,
Κόκκινες:

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης (58΄Σόουζα), Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ροζ, Σιώπης, Ματίγια, Ματέο, Φετφατζίδης (58΄Μαρτίνες), Γιουνές (75΄Τόνσο), Ντιγκινί.
ΞΑΝΘΗ (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντουρίτσκοβιτς, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Κάστρο, Μπαριέντος, Κοβάτσεβιτς (84΄Φασίδης), Ντιρεστάμ, Σιλά, Θυμιάνης (64΄Ντε Λούκας), Ουίλιαμ (71΄Καμαρά).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ