Τα συνολικά εισιτήρια της σεζόν: Ο «πρωταθλητής» Ολυμπιακός και η δυναμική του Άρη

Τα συνολικά εισιτήρια της σεζόν: Ο «πρωταθλητής» Ολυμπιακός και η δυναμική του Άρη

Πρώτος ο Ολυμπιακός με πάνω από 300.000 οπαδούς του να βρίσκονται φέτος, στο Καραϊσκάκη συνολικά και πάνω από 20.000 ανά ματς. Σημαντική «ένεση» για την εικόνα των ελληνικών γηπέδων η επιστροφή του Άρη που κατετάγη τρίτος.

Φινάλε στο πρωτάθλημα το βράδυ της Κυριακής (5/5) και πλέον μπορούμε να κάνουμε ένα το «ταμείο» αναφορικά με την προσέλευση των οπαδών στα γήπεδα των 16 ομάδων.
Πρώτα από όλα συνολικά σε αυτές τις 30 αγωνιστικές βρέθηκαν επίσημα 1.282.139 θεατές, ή αλλιώς 5.433 οπαδοί σε κάθε ματς ανά αγωνιστική.

«Επίδοση» τουλάχιστον απογοητευτική αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για την κορυφαία κατηγορία της χώρας.

Από εκεί και πέρα την μεγαλύτερη προσέλευσή στην έδρα του παρουσίασε ο δεύτερος Ολυμπιακός. Μπορεί οι ερυθρόλευκοι να μην κατέκτησαν τον τίτλο, ωστόσο το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξαν στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν προσέλκυε ανά ματς 21.073 θεατές σε κάθε ματς στο Καραϊσκάκη.

Μάλιστα οι Πειραιώτες είναι η μοναδική ομάδα που ξεπέρασε το «φράγμα» των 300.000 εισιτήριων συνολικά, καταγράφοντας 316.095 και έναν μέσο όρο 21.073.

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ κατετάγη δεύτερος στην «μάχη» της προσέλευσης, με 279.590 εισιτήρια συνολικά στο πρωτάθλημα και 18.639 θεατές σε κάθε ματς της Τούμπας.

Από εκεί και πέρα, σημαντική για την εικόνα των γηπέδων της Σούπερ Λίγκας ήταν η επιστροφή του Άρη στην φυσική του θέση. Η δυναμική των οπαδών των κιτρινόμαυρων «έφερε» την ομάδα τους στην 3η θέση στα συνολικά εισιτήρια με 133.782 και έναν μέσο όρο 8.919.

Ετσι ο «Θεός του πολέμου» ξεπέρασε την πρωταθλήτρια ΑΕΚ η οποία στο σύνολο είχε 125.077 (με ματς κεκλεισμένων των θυρών κόντρα σε Ατρόμητο και Άρη). Κατά μέσο όρο η Ενωση «έγραψε» περίπου 700 εισιτήρια παραπάνω σε κάθε ματς από τους Θεσσαλονικείς με 9.621.

Αναφορά πρέπει να γίνει και στον ΟΦΗ, παρά την κακή χρονιά του σε αγωνιστικό επίπεδο ήταν η πρώτα επαρχιακή ομάδα με 3.658 θεατές σε κάθε παιχνίδι του στο Γεντί Κουλέ.

Οσο για τον Παναθηναϊκό, τα πολλά διοικητικά προβλήματα και ο κακός Β γύρος, επηρέασαν την προσέλευση των οπαδών του με συνολικά109.286 εξ αυτών να πηγαίνουν φέτος στο ΟΑΚΑ, δηλαδή ένας μέσος όρος 8.407.

Από εκεί και πέρα οι μέσοι όροι πέφτουν δραματικά, με τον Ατρόμητο να αποτελεί τη μεγάλη απογοήτευση, καθώς στην κορυφαία ίσως σεζόν της ιστορίας του κατέλαβε την τελευταία θέση (κάτω ακόμη και από τον ουραγό Απόλλων) με μόλις 785 φιλάθλους σε κάθε εντός έδρας ματς!


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΣΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ