Παναθηναϊκός: Οι αριθμοί του στη Σούπερ Λίγκα

Παναθηναϊκός: Οι αριθμοί του στη Σούπερ Λίγκα

Το «τριφύλλι» στο σύνολο των στατιστικών κατηγοριών πήρε ό,τι άξιζε, σύμφωνα με τους αριθμούς.

Οι αριθμοί πολλές φορές φανερώνουν την αλήθεια, άλλες φορές μακιγιάρουν το ψέμα… Στον Παναθηναϊκό τα συνολικά στατιστικά δείχνουν ότι πήρε στο τέλος ό,τι άξιζε.

Ουσιαστικά την έκτη θέση εντός γηπέδου. Αν δεν υπήρχε η αφαίρεση βαθμών, θα μπορούσε να είναι και στην πεντάδα, αλλά στις στατιστικές κατηγορίες αποδεικνύεται αυτό που είπε ο Γιώργος Δώνης για το επιθετικό πρόβλημα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» τόνισε ότι η ομάδα του δεν είχε τη δημιουργία στον βαθμό που θα ήθελε και γι’ αυτό παραθέτουμε ορισμένους αριθμούς για να γίνει πιο κατανοητό.

Γκολ
Οι «πράσινοι» πέτυχαν 38 γκολ και δέχθηκαν 28. Στον αγωνιστικό χώρο. Διότι στην βαθμολογία μπορεί να φαίνεται ότι έχουν παθητικό 30 γκολ, αλλά υπολογίζονται και τα δύο στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό και το ντέρμπι που διεκόπη με σκορ 0-3 εις βάρος του Παναθηναϊκού.

Το «τριφύλλι» είχε μεταπτώσεις εντός κι εκτός έδρας. Μέσα ήταν ισχυρός, αν και πέταξε ανέλπιστα βαθμούς κόντρα σε Ξάνθη, ΑΕΛ και ΟΦΗ. Χάθηκαν επτά βαθμοί σ’ αυτά τα τρία ματς. Με την Ξάνθη, ισοφαρίστηκε με ένα ανόητο πέναλτι στο τελευταίο λεπτό. Κόντρα στους Θεσσαλούς δεν δόθηκαν δύο πέναλτι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως από το 2’ ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 και με αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω αποβολής αντιπάλου. Εναντίον του ΟΦΗ είναι γνωστό τι συνέβη. Η έλλειψη κινήτρου και οι αλλαγές κόστισαν.

Ο Παναθηναϊκός εντός είχε απολογισμό 9-3-3 και εκτός 4-5-6. Σημαντική διαφορά και στα γκολ. Στο ΟΑΚΑ οι «πράσινοι» σημείωσαν 26 γκολ και δέχθηκαν 12. Εκτός πέτυχαν 12, λιγότερα από τα μισά και δέχθηκαν 16. Είχαν μεγαλύτερο παθητικό απ’ ό,τι ενεργητικό.

Σύνολο
Σας παραθέτουμε και το που τελείωσε στατιστικά το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Δεν υπολογίζονται τα κλεψίματα, όπου η υπηρεσία υπολογίζει και τους τερματοφύλακες… Έτσι αλλοιώνεται κυρίως των μέσων και των αμυντικών. Οι τερματοφύλακες εμφανίζονται πρώτοι σε κλεψίματα. Ο Παναθηναϊκός έχει 533 με τον Διούδη να μετράει τα 99…

Δηλαδή, οι υπόλοιποι παίκτες είχαν 434. Ας δούμε, λοιπόν, ορισμένες σημαντικές κατηγορίες για τον Παναθηναϊκό, σε σχέση με τις υπόλοιπες 15 ομάδες του πρωταθλήματος.

Ξεκινάμε με το δημιουργικό κομμάτι, όπου αποδεικνύεται η αδυναμία.

καλύτερη επίθεση (πίσω από τις ομάδες της πεντάδας).
9ος σε τελικές προσπάθειες (263).
9ος σε τελικές εντός περιοχής (147).
8ος σε τελικές εκτός περιοχής (116)
7ος σε ασίστ (20).
5ος σε πάσες (1.431)
8ος σε δοκάρια (6).
καλύτερη άμυνα μαζί με τον Ατρόμητο.
6ος σε τελικές των αντιπάλων εναντίον του (250, μόλις 13 λιγότερες απ’ όσες έκανε).
11ος σε λάθη (1.184, καλή επίδοση αν κρίνουμε τους πολλούς άπειρους παίκτες που είχε η ομάδα).
10ος σε εις βάρος του φάουλ (473).
10ος σε κερδισμένα φάουλ (449, κέρδισε 24 λιγότερα).
6ος σε κίτρινες (80).
8ος σε αποβολές (με άλλες τέσσερις ομάδες)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ