Ολυμπιακός: Οι 7+1 «μικροί» της προετοιμασίας

Ολυμπιακός: Οι 7+1 «μικροί» της προετοιμασίας

To10.gr γράφει για τους παίκτες της Ακαδημίας που θα τσεκάρουν Ολυμπιακός και Πέδρο Μαρτίνς στις δύο πρώτες εβδομάδες της προετοιμασίας.

Ο Ολυμπιακός δεν κάνει διακοπές. Μπορεί παίκτες και Πέδρο Μαρτίνς να βρίσκονται ήδη στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και να ξεκουράζονται, αλλά το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει ξεκινήσει ήδη να προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν. Με τους Ερυθρόλευκους να οργανώνουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της προετοιμασίας τους και τα 8 φιλικά που θα δώσουν έως την έναρξη των επίσημων διοργανώσεών τους, για τα προκριματικά του Champions League.

Η πρώτη συγκέντρωση του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Οι Ερυθρόλευκοι θα προετοιμαστούν στο προπονητικό τους κέντρο για δύο εβδομάδες (σ.σ. 24/06 αναχωρεί η αποστολή για την Πολωνία), διάστημα στο οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ζητήσει να έχει στη διάθεσή του αρκετούς ποδοσφαιριστές. Και αυτό δεν αφορά μόνο στις μεταγραφικές προσθήκες, αλλά και σε παιδιά από την ακαδημία του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στα τμήματα υποδομής του και ήδη από τη νέα χρονιά αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές αλλά και προσθήκες στα αγωνιστικά τμήματα. Στόχος είναι να βγουν παιδιά για την πρώτη ομάδα και για αυτόν τον λόγο ο Μαρτίνς έχει το ελεύθερο (ή καλύτερα την… οδηγία) της διοίκησης να περάσει από σκανάρισμα αρκετούς παίκτες από τα τμήματα υποδομής. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται έως και 7 παιδιά να δώσουν το παρών στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

ΟΙ 7+1 ΜΙΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις «σίγουροι», που δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν τον Ολυμπιακό και στο δεύτερο στάδιο προετοιμασίας, είναι οι Γιώργος Ξενιτίδης (04/09/1999, αμυντικός μέσος), Γιώργος Μαρίνος (08/05/2000, εξτρέμ) και Αλέξανδρος Βοΐλης (25/05/2000, σέντερ φορ). Επίσης, υπό τις οδηγίες του Μαρτίνς θα προπονηθούν ακόμη τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ19, αλλά και της Κ17 στο διάστημα 10-24/06. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Τζολάκη (08/11/2002, τερματοφύλακας), τους δύο MVP της πρωταθλήτριας ομάδας Κ17, Βασίλη Σουρλή (16/11/2002, εξτρέμ) και Βασίλη Ντότη (08/02/2002, επιτελικός μέσος), αλλά και τον Απόστολο Μαρτίνη (08/01/2001, αριστερός μπακ).

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει σε περίοπτη θέση στα πλάνα του και τον Νικήτα Νικόλη. Τον 16χρονο (16/06/2002) αριστερό μπακ της ομάδας Κ19, που πέρυσι επίσης είχε ακολουθήσει την προετοιμασία του Ολυμπιακού, άρεσε πάρα πολύ στον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν. Ο νεαρός μπακ έχει επανέλθει, αλλά παρότι δεν είναι έτοιμος για προετοιμασία ακόμη, θα σκαναριστεί από την πρώτη ομάδα.

ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ένας από τους λόγους που τα παραπάνω παιδιά (και ίσως 1-2 ακόμη) θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στους ρυθμούς, την ένταση, αλλά και το επίπεδο της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, είναι και η… ανάγκη. Καθώς πάνω από 10 παίκτες της πρώτης ομάδας αναμένεται να απουσιάζουν με άδεια για αρκετές ημέρες, λόγω των υποχρεώσεών τους με τις Εθνικές ομάδες.

Δεν είναι μόνο οι τρεις (Καμαρά, Σισέ, Μεριά), που θα λάβουν μέρος στα τελικά του Κόπα Αφρικα στην Αίγυπτο (21 Ιουνίου – 19 Ιουλίου) και θα χάσουν το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας, αλλά πολλοί περισσότεροι. Καθώς ποδοσφαιριστές όπως οι Κούτρης, Τοροσίδης, Μπουχαλάκης, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης και πιθανότατα ο Ζοσέ Σα (εάν τον καλέσει ο Σάντος), θα έχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες, για τα προκριματικά του Euro 2020.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ