Λεωνίδας Στεργίου: Ενα wonderkid για τον Ολυμπιακό! (pics)

Λεωνίδας Στεργίου: Ενα wonderkid για τον Ολυμπιακό! (pics)

Ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση του 17χρονου ομογενή στόπερ της Σεν-Γκάλεν, Λεωνίδα Στεργίου, που τρελαίνει την Ευρώπη και αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης του Φεβρουαρίου στην Ελβετία!

Ο Ολυμπιακός δεν σταματάει να ασχολείται με τις μεταγραφικές του κινήσεις. Και κυρίως, δεν σταματάει να ασχολείται με τους Ελληνες ποδοσφαιριστές, που μπορεί να ενισχύσουν την εξαιρετική ελληνική του βάση, για το παρόν και το μέλλον. Με το όνομα του Λεωνίδα Στεργίου να μην λέει πολλά στο ευρύ κοινό, αλλά να αποτελεί έναν από τους παίκτες που σκανάρει και μάλιστα σοβαρά η ομάδα του μεγάλου Λιμανιού.

Ποιος είναι ο Στεργίου; Ενα από τα κορυφαία ταλέντα στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια, ένας από τους καλύτερους under 18 ποδοσφαιριστές που αγωνίζεται σε ανδρικό επίπεδο, μεταξύ όλων των πρωταθλημάτων της Γηραιάς Ηπείρου. Και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα Ελβετίας, για τον Φεβρουάριο του 2019! Ενα ποδοσφαιρικό φαινόμενο, που έχει ήδη αρχίσει να απασχολεί την ευρωπαϊκή ελίτ του ποδοσφαίρου. Και ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να απέχει από αυτή την κουβέντα.

Γεννημένος στις 3 Μαρτίου 2002 στο Βάτβιλ της Ελβετίας, από πατέρα Ελληνα και μητέρα Ιταλίδα, ο Στεργίου ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Σεν Γκάλεν. Τον Ιανουάριο του 2019 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, το οποίο έχει ισχύ έως το 2021. Και στις 6 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 16 ετών, 11 μηνών και 3 ημερών, έκανε το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα, στην εντός έδρας νίκη επί της Ζυρίχης. Επίτευγμα που τον κατατάσσει στην κορυφή της λίστας με τους νεότερους ποδοσφαιριστές του ελβετικού πρωταθλήματος!

Εως τώρα ο Στεργίου, έχει 11 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, τις 10 εκ των οποίων βασικός. Αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός και δεξιός μπακ και ήδη χαρακτηρίζεται ως το επόμενο μεγάλο ταλέντο του ελβετικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, ο διεθνείς με τις μικρές Εθνικές της Ελβετίας ποδοσφαιριστής, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να κληθεί άμεσα στην ανδρική ομάδα της χώρας, καθώς η Ελβετική Π.Ο., δεν θέλει να τον χάσει από την Ελλάδα!

Ηδη από το εξωτερικό προκύπτει έντονο ενδιαφέρον από ξένους συλλόγους. Η Σεβίλλη είναι μία από τις ομάδες που έχει επικεντρωθεί στην περίπτωσή του, με τους Ισπανούς να τον έχουν ξεχωρίσει και να θεωρείται πιθανό να προχωρήσουν σε πρόταση για την απόκτησή του!

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, οι Ερυθρόλευκοι φαίνεται ότι τον έχουν βάλει στη λίστα τους εδώ και καιρό… Μάλιστα, πρόκειται για παίκτη που δεν αφορά την ομάδα Κ19, αλλά την πρώτη ομάδα των Πειραιωτών. Και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν εξελίξεις. Αν και είναι σαφές ότι η απόκτηση ενός wonderkid, ενός παίκτη που έχει διατελέσει αρχηγός σε όλες τις «μικρές» εθνικές της Ελβετίας που έχει αγωνιστεί, δεν είναι απλή υπόθεση. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πολλάκις ότι ξέρει να κινείται καλύτερα και πιο γρήγορα ακόμη και από κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ