Άρης: H δικαίωση του Ματίγια για τον Άρη, ο Φέργκιουσον και η σύγκριση με τον «Τσάβι»

Άρης: H δικαίωση του Ματίγια για τον Άρη, ο Φέργκιουσον και η σύγκριση με τον «Τσάβι»

Κατάθεση ψυχής από τον Χαβιέ Ματίγια σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κορυφαία ισπανική εφημερίδα, την «AS». Ο Ισπανός μέσος μίλησε για την εμπειρία του Άρη, τους σοβαρούς τραυματισμούς στο παρελθόν, αλλά και τα σχέδιά του για το μέλλον.

Ο Χαβιέ Ματίγια παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική «AS», και δήλωσε δικαιωμένος για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Αρη. Όπως τόνισε ο Ισπανός μέσος, στους κίτρινους αναγεννήθηκε ποδοσφαιρικά, ενώ αναφέρθηκε και στο παρατσούκλι «Τσάβι» που του είχαν προσδώσει παλιότερα γιατί το στυλ του έμοιαζε με αυτό του ηγέτη της Μπαρτσελόνα.

«Ο Χαβιέ Ματίγια μάζεψε τις… βαλίτσες του, για την Ελλάδα και τον Άρη. Υπήρξε πρωταγωνιστής μίας αξέχαστης σεζόν. Έζησε ένα “κολαστήριο” τραυματισμών. Όπως οι Κανάλες και Ασέχνο, κατάφερε και ξεπεράσει τις χειρότερες “ουλές”. Τις ψυχολογικές…», τονίζεται στην εισαγωγή της συνέντευξης.

Για την φετινή σεζόν, τις συμμετοχές του και την επιτυχία του Άρη, είπε: «Ηταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα μακριά από την Ισπανία και το ξεκίνημα σου δίνει έναν σεβασμό. Η προσαρμογή ήταν πολύ εύκολη, καθώς υπήρχαν και άλλοι Ισπανοί, όπως ο Κουέστα και ο Βέλεθ, μέλη του τεχνικού τιμ, όπου τα ηνία είχε τότε ο Πάκο Ερέρα. Ξεκινήσαμε καλά, είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα, αποχώρησε ο Πάκο Ερέρα και ήρθε ο Σάββας Παντελίδης. Αφομοιώσαμε γρήγορα αυτά που ήθελε από εμάς και τα πήγαμε καλά. Για πρώτη φορά μακριά από την Ισπανία η εμπειρία μου ήταν πολύ καλή. Είμαι χαρούμενος γι αυτό».

Για το πως είναι η ζωή και το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, τόνισε: «Το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό. Στην Ισπανία είναι πιο τεχνικό, περισσότερη ποιότητα από πολλά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Στην Ελλάδα έχει μεγαλύτερη σημασία η φυσική κατάσταση, η άμυνα έχει περισσότερη σημασία. Η δική μας ομάδα ήταν διαφορετική, με παίκτες από περισσότερες από 10 εθνικότητες και οι προπονητές μας ήθελαν να πρωταγωνιστούμε. Πετύχαμε τον στόχο μας, με τον σύλλογο να είχε δύσκολα χρόνια πριν».

Εν συνεχεία, μίλησε για την χώρα του: «Παρακολουθώ την πρώτη και την δεύτερη κατηγορία, βλέποντας τις ομάδες που έπαιξα. Η Βιγιαρεάλ ήταν μία έκπληξη. Είναι ένας σπουδαίος σύλλογος, που είναι σωστός σε οικονομικά και οργανωτικά θέματα. Η Λα Λίγκα είναι μία πολύ ανταγωνιστική λίγκα, όπου ο κάθε ένας μπορεί να κερδίσει τον άλλον. Το τελευταίο διάστημα έδειξε πως έδιωξε όλο τον αρνητισμό που υπήρχε και βοήθησε σε αυτό σημαντικά η επιστροφή του Καγιέχα.
Επίσης ακολουθώ την Μπέτις, που ξεκίνησε καλύτερα φέτος από την Βιγιαρεάλ, αλλά δεν τελείωσε καλά την χρονιά. Δεν τα κατάφερε να κερδίσει την Ευρώπη, αλλά νομίζω θα το καταφέρει την επόμενη σεζόν».

«Ο ΚΑΝΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΕΝΩ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ»

«Είναι πολύ δύσκολο να έχεις το μυαλό σου 100% στο ποδόσφαιρο. Ακόμη και μετά την επιστροφή νιώθεις ανασφάλεια. Τώρα είμαι τέλεια και φέτος επέστρεψα στο υψηλότερο επίπεδο μου. Ξεπέρασα πλήρως τις άσχημες στιγμές. Ελπίζω το ποδόσφαιρο να με βοηθήσει να καλύψω τον χαμένο χρόνο”, είπε για τους τραυματισμούς, που βίωσε.\

Για το γεγονός πως στην Ελλάδα τον αποκαλούν «μάγο»: «Εκανα ένα σερί, με την ομάδα να σκοράρει από φάουλ και από κόρνερ δικά μου. Δεν είναι όμως μόνο η ικανότητα αυτού που εκτελεί, αλλά κι εκείνου που τελειώνει τη φάση. Τα εύσημα πηγαίνουν σε όλους».

Για το ότι στο παρελθόν τον συνέκριναν με τον Τσάβι. Το ίδιο έκανε και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Ημουν στη Βιγιαρεάλ και υπήρχε μία φημολογία ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ρώτησε την ομάδα για την κατάστασή μου και την πιθανότητα μεταγραφής. Ένιωσα κολακευμένος. Ήμουν παιδί κι ένιωσα μεγάλη έκπληξη. Μίλησα με την ομάδα και μου είπαν ότι θέλουν να με κρατήσουν και πως με θεωρούν σημαντικό για το μέλλον. Η ζωή συνεχίστηκε την Βιγιαρέαλ και δεν μετανιώνω για κάτι».

Για το αν θέλει να επιστρέψει στην Ισπανία: «Ποτέ δεν ξέρεις. Τώρα σκέφτομαι μόνο το παρόν. Τώρα θα κάνω διακοπές μερικές εβδομάδες και στα μέσα Ιουνίου θα επιστρέψω στις προπονήσεις, γιατί παίζουμε νωρίς στο Europa League. Είμαστε ενθουσιασμένοι και θέλουμε να το διασκεδάσουμε. Τώρα υπάρχει μόνο αυτό. Είναι ξεκάθαρο πάντως πως αν υπάρξει μια καλή ευκαιρία θα ήθελα να επιστρέψω αύριο στην La Liga και την Ισπανία. Τώρα όμως είμαι χαρούμενος στην Ελλάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ