Ολυμπιακός : Ματιέ, Μολέντο και… γρίφος των στόπερ

Ολυμπιακός : Ματιέ, Μολέντο και… γρίφος των στόπερ

Η περίπτωση του Ζερεμί Ματιέ, η επιθυμία για τον Ροντρίγκο Μολέντο και οι συνθήκες που ανοίγουν διάδρομο ως και για δύο μεταγραφές κεντρικών αμυντικών στο μεγάλο λιμάνι. Γιατί...

Βάζοντας στην αναζήτηση της google, πλάι-πλάι τα ονόματα «Ολυμπιακός» και «Ματιέ» βρισκόσουν μπροστά από εκατοντάδες διαφορετικά δημοσιεύματα. Τα… δικά μας, των Γάλλων, των Πορτογάλων, των Ιταλών. Τα περισσότερα με την αίσθηση πως ο Ζερεμί Ματιέ σχεδόν το έχει αποφασίσει να φορέσει τα Ερυθρόλευκα και να κλείσει εδώ μια καριέρα αξιοπρόσεκτη, που κορυφώθηκε στη Μπαρτσελόνα (πρωταθλητής Ευρώπης το 2015) και είχε στάσεις στη Βαλένθια, αλλά και την τελευταία διετία στη Λισαβόνα (Σπόρτινγκ).

Αν όντως έχει περιεχόμενο όλη αυτή η μεταγραφική «φασαρία» και οι χιλιάδες λέξεις που την ακολουθούν; Την απάντηση την γνωρίζει μονάχα ο Ολυμπιακός. Και οι Ερυθρόλευκοι κατά την πάγια στάση τους δεν λένε το παραμικρό για τις αναζητήσεις του στο παζάρι. Προκύπτει από τους Πορτογάλους ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ανάψει «πράσινο» για την απόκτηση του 35άχρονου. Ότι αποτελεί την βασική του επιλογή. Πιθανότατα έτσι είναι. Απλά για καλό και για κακό; Ας υπάρχει πάντα στην άκρη του μυαλού και ο Μολέντο. Διότι οι Πειραιώτες τον Βραζιλιάνο δεν τον έχουν ξεχάσει, αλλά δεν είναι και εύκολο να μπορέσουν πλέον να τον αποκτήσουν.

Όπως και να έχει: Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει τον Σα που ήταν η πιο σοβαρή εκ των «εσωτερικών υποθέσεων» μπορεί τώρα να συνεχίσει τις μεταγραφικές του αναζητήσεις. Και μπορεί σίγουρα να λύσει τον γρίφο των στόπερ που είναι περισσότερο απαιτητικός από ότι μπορεί να φανταστεί ο απλός παρατηρητής.

Πως έχουν τα πράγματα:

Οι θέσεις των στόπερ είναι 5. Όσοι δηλαδή και οι Σισέ, Μεριά, Βούκοβιτς, Μιράντα, Αβραάμ Παπαδόπουλος που έκλεισαν τη σεζόν 2018-19 στο λιμάνι. Υπάρχουν διαθέσιμοι όμως και άλλοι πέντε. Οι δανεικοί Ένγκελς, Νικολάου, Γούτα, Ευαγγέλου. Και βέβαια ο Ουσεϊνού Μπα, που εδώ και μήνες έχει υπογράψει και θα είναι κανονικά στον Ρέντη (10/6) για την έναρξη της προετοιμασίας.

Δέκα λοιπόν οι στόπερ για πέντε θέσεις. Δέκα οι εξής… τρεις: Διότι στο επόμενο ρόστερ εξασφαλισμένη θέση διαθέτουν μόνο οι Γιασίν Μεριά, Ουσεϊνού Μπα και ο πολύπειρος Αβραάμ Παπαδόπουλος. Θεωρητικά στην ίδια λίστα είναι και ο Παπ Αμπού Σισέ, και μάλιστα πρώτος-πρώτος. Αλλά τον Σενεγαλέζο τον πολιορκούν από το πέρσι, πέντε-έξι διαφορετικές ομάδες (Γουλβς, Ρόμα, Βέρντερ, Άουγκσμπουργκ κλπ) και μάλιστα με προτάσεις που ξεπερνούν τα 15 εκατ ευρώ. Το θέμα βεβαίως εδώ δεν είναι μόνο αν θα πουληθεί ο Σενεγαλέζος, αλλά και πότε θα πουληθεί. Διότι μέχρι να φύγει –αν τέλος πάντων φύγει- προφανώς και θα αποτελεί μια βασική επιλογή.

Οι υπόλοιποι; Ο Μιράντα θα επιστρέψει στην Γουλβς που ανήκει. Ο Βούκοβιτς έχει συμβόλαιο αλλά έχασε φέτος την ευκαιρία του να γίνει το «αφεντικό» της άμυνας και λογικά θα αλλάξει… γειτονιά. Τον Ένγκελς η Ρεμς τον αγοράζει κάνοντας χρήση της οψιόν που υπάρχει από το περασμένο καλοκαίρι. Οι Νικολάου, Γούτας, Ευαγγέλου μοιάζει απίθανο να βρουν μια θέση στο τελικό ρόστερ της νέας χρονιάς αν και ο Πέδρο Μαρτίνς σκοπεύει να δώσει ευκαιρίες στην προετοιμασία.

Αν ήταν αύριο το πρώτο ραντεβού στον Ρέντη; Μια προωθημένη 5άδα –με συμβόλαια- στους στόπερ θα ήταν οι: Μεριά, Σισέ, Μπα, Βούκοβιτς, Αβραάμ και… βλέπουμε.  Πολύ λογικά λοιπόν η πρώτη ανάγκη στην άμυνα είναι η «αντικατάσταση» του Βούκοβιτς με έναν άλλο έμπειρο αριστεροπόδαρο. Με έναν… Ματιέ για να το προσαρμόσουμε σε όσα ξέρουμε. Ο Γάλλος είναι ελεύθερος, θέλει, τον θέλουν άρα λοιπόν αν οι Πειραιώτες το αποφασίσουν μοιάζουν να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε η «δουλειά» να γίνει γρήγορα. Με δεδομένο ότι αριστεροπόδαρος είναι και ο Μπα ο οποίος όμως προφανώς θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής; Εκείνος που θα έρθει μπροστά του πρέπει να είναι των 30 από τα 50 ματς της σεζόν. Για να παίξει και ο Αφρικανός που αν καταλαβαίνουμε καλά, στο λιμάνι εκτιμούν ότι έχει προδιαγραφές Σισέ.

Ο γρίφος όμως έχει και… συνέχεια. Μέσα στον Ιούνη ξεκινά το Κόπα Άφρικα. Και η διοργάνωση πάει βαθιά ως τον Ιούλη. Σε αυτή θα συμμετάσχουν τόσο ο Σισέ, όσο και ο Μεριά. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός μπορεί να μην τους έχει και τους δύο στους πρώτους προκριματικούς αγώνες. Άρα η συγκεκριμένη συνθήκη, δίνει ακόμη περισσότερες πιθανότητες και δεύτερη μεταγραφή κεντρικού αμυντικού. Και μάλιστα νωρίς, ώστε να είναι εδώ στην προετοιμασία. Εκείνον που θα πάρει την θέση του Σισέ γενικώς. Έναν σαν τον Βέλεθ του Άρη για παράδειγμα που είναι στη λίστα (αλλά όχι «ψηλά»). Θα μπορούσε να είναι και ένας σαν τον Μολέντο; Θεωρητικά ναι. Πρακτικά όχι. Η απόφαση του τεχνικού τιμ για τη νέα χρονιά είναι να δοθεί η ευκαιρία στον Μεριά να δείξει τις ικανότητες του. Άρα θα πρέπει να αποκτηθεί παίκτης πίσω από εκείνον, όχι μπροστά του.

Είναι πολύ «ενδιαφέρουσα» άσκηση η συγκεκριμένη. Το πώς οι Ερυθρόλευκοι θα αποφασίσουν να λύσουν τον γρίφο των κεντρικών αμυντικών. Και ξαναλέμε πως υπό προϋποθέσεις χωρά ως και δύο μεταγραφές. Άρα και άλλες εκατοντάδες δημοσιεύματα στην μηχανή αναζήτησης της google. Προσεχώς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ