Παναγιώτης Κονέ : Η ολοκλήρωση του κύκλου

Παναγιώτης Κονέ : Η ολοκλήρωση του κύκλου

Ο Παναγιώτης Κονέ «βαφτίστηκε» επαγγελματίας με την Ένωση. Έμεινε στην οικογένειά της 3 χρόνια. Έφυγε κι επέστρεψε πάλι για να κλείσει έναν ακόμα κύκλο ζωής.

Χρόνος: Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου του 2017. Τόπος: ΟΑΚΑ. Η ιστορία: Ο Παναγιώτης Κονέ, βρίσκει δίχτυα για χάρη της ΑΕΚ με εξαιρετικό σουτ και την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια να αναπαύεται στην εστία της Κέρκυρας, μετά από 10 χρόνια, 2 μήνες και 11 ημέρες.

Κύκλος: το γεωμετρικό σχήμα που απαρτίζεται από τα σημεία του επιπέδου που ισαπέχουν από το Κ απόσταση ρ. Δύσκολη η γεωμετρία. Πάμε πάλι. Κύκλος: όσα αρχίζουν, διαρκούν και τελειώνουν εκεί από όπου άρχισαν.

Γεννημένος στις 26 Ιουλίου του 1987 στα Τίρανα της Αλβανίας, ήρθε στην Ελλάδα μόλις δύο χρονών. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του Ολυμπιακού (1999-2004). Στα 17 του μετακόμισε ξανά, στην Λανς αυτή τη φορά, έμεινε εκεί μόλις έναν χρόνο και επέστρεψε για να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ.

Έμεινε στην Ένωση για τρία χρόνια (2005-2008). Έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα στις 23 Οκτωβρίου του 2006 στην 7η αγωνιστική και μάλιστα στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (1-2) μπαίνοντας ως αλλαγή στη θέση του Λεωνίδα Καμπάνταη στο 67ο λεπτό του αγώνα.

Ως βασικός θα πατήσει χορτάρι με τον Δικέφαλο αετό στο στήθος στις 23 Σεπτεμβρίου του 2007, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της σεζόν 2007/08 στην αναμέτρηση: ΑΕΚ -Ατρόμητος (2-0). Σημειώνει το τελευταίο του τέρμα με την κιτρινόμαυρη φανέλα στις 30 Σεπτεμβρίου του 2007, σε μια αναμέτρηση: Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-4.

Πέρασαν από τότε δέκα χρόνια, δύο μήνες και 11 μέρες για να ξαναβρεί δίχτυα με την φανέλα της ομάδας με την οποία αγωνίστηκε πρώτη φορά ως επαγγελματίας. Το κατάφερε σήμερα κόντρα στην Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ (3-1), όπου είδε το όνομά του στα βασικά πλάνα του προπονητή του, μετά από επτά χρόνια.

Ο 30χρονος μέσος της ΑΕΚ, είχε ξεκινήσει βασικός στο ελληνικό πρωτάθλημα υπηρετώντας τον Ηρακλή και συγκεκριμένα στις 18 Απριλίου του 2010 σε μια αναμέτρηση του Γηραιού κόντρα στην Ξάνθη (2-4) όπου είχε σκοράρει το 10ο και τελευταίο γκολ στη διοργάνωση.

Την φανέλα του Ηρακλή φόρεσε για δύο χρόνια (2008-2010) μέχρι να ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του περιπλάνηση. Αγωνίστηκε για τις Μπρέσια, Μπολόνια, Ουντινέζε, Φιορεντίνα, Γρανάδα. Το καλοκαίρι που μας πέρασε επέστρεψε εκεί από όπου ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα για να κλείσει έτσι αρμονικά τον κύκλο της ποδοσφαιρικής του ζωής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ