ΑΕΚ – Κέρκυρα 3-1

ΑΕΚ – Κέρκυρα 3-1

Η ΑΕΚ χωρίς να εντυπωσιάσει, νίκησε με 3-1 την Κέρκυρα με τον Παναγιώτη Κονέ να πετυχαίνει γκολάρα μετά από 10 χρόνια με τα κιτρινόμαυρα και έπιασε ξανά κορυφή στη Superleague.

Η ΑΕΚ συνεχίζει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με συμπληρωμένη πια και την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ένα 90λεπτο, δηλαδή, αυτό με τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ της μένει, για να μείνει εκεί στην αλλαγή του χρόνου. Λες και έχει κάνει, δηλαδή, κονέ με την κορυφή φέτος. Κοίτα πώς κολλάει αυτό στο τελικό 3-1 επί της Κέρκυρας.

Ο Έλληνας μέσος τα κάνει όλα βήμα – βήμα. Πρώτα επέστρεψε στη δράση, σε ματς Κυπέλλου. Στη συνέχεια πήρε χρόνο συμμετοχής στην Super League. Έκανε το ίδιο και στην Ευρώπη. Πια ήταν η ώρα να γίνει και βασικός. Και μαζί με αυτό, να πετύχει πλέον και το πρώτο γκολ. Τι γκολ μάλιστα!

Γκολάρα, στο 38′, με δεξί πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα. Ο Γιαννακόπουλος ούτε «φωτογραφία» δεν πρόλαβε να το βγάλει. Αυτό πάντως, δεν ήταν το 1-0, ήταν το 2-0. Το σκορ που είχε διώξει το άγχος από την ΑΕΚ είχε μπει από το 12′. Με τακουνάκι. Αλήθεια, θα πει κάποιος; Φοβερό. Όχι και τόσο, διότι το έβαλε ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας. Πρώτα έκανε διπλή επέμβαση σε προσπάθειες του Χριστοδουλόπουλου και στη συνέχεια έσπρωξε μόνος του την μπάλα στα δίχτυα του. Περίεργη φάση, από αυτές που τέτοιες ημέρες, όσο πάμε για την Πρωτοχρονιά, «παίζουν» σε αθλητικές εκπομπές για να σκορπίσουν γέλιο. Ο Λάζαρος πάντως, το έκανε πανηγυρίζοντας…

Με την Κέρκυρα να είναι σχεδόν ακίνδυνη, έχοντας κλωτσήσει πολύ άουτ τη μοναδική καλή στιγμή του 45λέπτου και μάλιστα στο 0-0, με τον Επστάιν στο 6′, όλα είχαν γίνει πολύ απλά για την Ένωση. Ήταν ένα παιχνίδι που δεν είχε μέλλον.

Ο Αραούχο, μετά από ένα καλό σουτ του Μπαλάφα (άουτ) και μια ευκαιρία του Λάζαρου (έδιωξε ο Γιαννακόπουλος) στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, απλώς έδωσε στο ματς λίγο παρόν. Με ένα πολύ όμορφο σουτ του Αραούχο στο 56′, το οποίο άφησε πάλι ακούνητο τον Γιαννακόπουλο. 3-0, τι μπορούσε να αλλάξει;

Στο 83′ ο Τσιντώτας έδειξε απλώς την κλάση του, με μια εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Μπάουμαν, για να δείξει για ποιο λόγο ο Χιμλενεθ δεν είχε άγχος να τον βάλει ως βασικό. Στο 88′ πάλι, ο διαιτητής Σέζος έδωσε ένα πέναλτι που ο Κονέ (πήρε και κάρτα) δεν έκανε ποτέ στον Νούνιες και με το οποίο ο ίδιος παίκτης μείωσε σε 3-1. Για την τιμή των όπλων, που λένε…

Το κλειδί: Σε τέτοιο παιχνίδι το πιο σημαντικό για το φαβορί είναι το πρώτο γκολ. Μπήκε πολύ νωρίς για την ΑΕΚ, χάλασε το όποιο σχέδιο της Κέρκυρας και όλα πήραν το δρόμο τους.

Το 10άρι: Το κανονικό 10άρι, αυτός που το φοράει αλλά και το τιμάει, ο Λιβάγια, έλειπε. Πήρε τη θέση του, με μια έννοια και αγωνιζόμενος πιο πίσω, ο Κονέ. Με εξαιρετική εμφάνιση, με πολύ τρέξιμο, με φανταστικό γκολ. Το πρώτο με τη φανέλα της ΑΕΚ μετά από 10 χρόνια, 2 μήνες και 11 ημέρες (30/9/2007) κόντρα στον Λεβαδειακό.

Στον πάγκο: Στο 48′ η μπάλα με μεγάλο ύψος κατέληγε στο σημείο που ήταν ο Χιμένεθ. Προσπάθησε για το κοντρόλ, αλλά… «Περίμενα κάτι καλύτερο», τού είπε ο Σπίνουλας πηγαίνοντας για να εκτελέσει το πλάγιο. Πάντως, ο προπονητής της ΑΕΚ πρόσφατα ψηφίστηκε στην καλύτερη 11άδα της Σεβίλης όλων των εποχών. Μάλλον θα το ξέχασε το τόπι!

Γιατί κόουτς: Ένα μπράβο αξίζει στην Κέρκυρα, που δεν το παράτησε παρά το γεγονός ότι από το 2-0 το ματς έμοιαζε πια τελειωμένο. Δεν το έκανε ούτε μετά το 3-0. Όσο για την ΑΕΚ, τον απέναντι πάγκο δηλαδή, η ίδια η ομάδα έδωσε τη δυνατότητα στον Χιμένεθ να χρησιμοποιήσει Γιακουμάκη και βέβαια τον Γιούση. Το μέλλον άρχισε για την ΑΕΚ.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Αθάνασιος Σέζος
Βοηθοί: Τιμολέων Γεωργακόπουλος, Αντώνιος Σινιοράκης
Τέταρτος: Αθανάσιος Τζήλος
Γκολ: 12′ Γιαννακόπουλος (αυτ.), 38′ Κονέ, 56′ Αραούχο / 88′ Νούνιες
Κίτρινες: Κονέ / Γκόμες, Μπαλάφας, Αρτυματάς
Κόκκινες:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμλενεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες (71′ Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Μπακασέτας (78′ Γιούσης), Χριστοδουλόπουλος (62′ Γιακουμάκης), Κλωναρίδης, Αραούχο

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σοϊλέδης, Σιόντης, Μπαλάφας (71′ Αρτυματάς), Γκόμες, Επστάιν (46′ Νούνιες), Μπάουμαν, Αναστασίου (58′ Ντιόγκο)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ