CIES: Ο Ολυμπιακός η καλύτερη ομάδα της Superleague

CIES: Ο Ολυμπιακός η καλύτερη ομάδα της Superleague

Σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Ποδοσφαίρου (CIES) ο Ολυμπιακός αλλά και η ΑΕΚ θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή βάσει κάποια συγκεκριμένα στατιστικά τους στο πρωτάθλημα. Τρίτος ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES) τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΕΚ αφήνουν πίσω τους τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ σε τρεις βασικές στατιστικές κατηγορίες!

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω έρευνα παρουσιάζει τις τρεις καλύτερες και τις τρεις χειρότερες ομάδες από κάθε πρωτάθλημα σε σχέση με τους βαθμούς που θα έπρεπε να είχαν μαζέψει σύμφωνα με τα στατιστικά τους στον αγωνιστικό χώρο.

Παραθέτει μάλιστα τις βαθμολογίες όπως θα έπρεπε να έχουν διαμορφωθεί…

Οι εικονικές βαθμολογίες ήταν απόρροια ενός στατιστικού μοντέλου, το οποίο περιελάμβανε

1) τις τελικές ευκαιρίες που δημιούργησαν

2) τις τελικές που δέχθηκαν ανά παιχνίδι

3) το ποσοστό της κατοχής μπάλας που διατηρούσαν

Με βάση τα άνωθεν στην Super League, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με την ΑΕΚ να ακολουθεί αφού είχαν μεγαλύτερη παραγωγικότητα στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο του Βορρά να είναι πιο αποτελεσματικός.

Αντίστοιχα, στο ιταλικό πρωτάθλημα, η Νάπολι και η Αταλάντα θα έπρεπε να είχαν συγκεντρώσει παραπάνω βαθμούς από την πρωταθλήτρια Γιουβέντους.

Στην Premier League ωστόσο τα στατιστικά στοιχεία που εξέτασε το CIES ανταποκρίνονται στην βαθμολογία όπως πράγματι διαμορφώθηκε. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι στην πρώτη θέση, με τις Λίβερπουλ και Τσέλσι να ακολουθούν.

Αναλυτικά ο πίνακας με τους εικονικούς βαθμούς των ομάδων σε κάθε παιχνίδι σύμφωνα με την παραγωγικότητά τους, έτσι όπως προέκυψαν από την έρευνα του CIES για τη φετινή σεζόν:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ