Αλεξίου: «Ο ΠΑΟΚ έκανε φέτος καινούρια ΠΑΟΚτσάκια»

Αλεξίου: «Ο ΠΑΟΚ έκανε φέτος καινούρια ΠΑΟΚτσάκια»

Ο Αλέξης Αλεξίου μίλησε για τη φετινή πολύ μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ να κατακτήσει και τους δύο εγχώριους ελληνικούς τίτλους.

Ο Αλέξης Αλεξίου μίλησε στον «ARENA FM 89.4» για το φετινό νταμπλ του ΠΑΟΚ, για τον κερδισμένο τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αλλά και την επόμενη μέρα της ομάδας.

Για τον Δημήτρη Πέλκα, τον οποίο ανέδειξε στην Κ20 ΠΑΟΚ αλλά και ως προπονητής στον Απόλλωνα Καλαμαριάς όταν πήγε εκεί δανεικός είπε: «Είναι ένα παιδί από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ, που δούλεψε πολύ.

Έχει ποιότητα, είναι καλός παίκτης. Το δείχνει σε κάθε παιχνίδι. Αρχίζει σιγά σιγά και έχει ωριμάσει. Έχει προσωπικότητα, το βγάζει στο γήπεδο. Έδωσε ωραία ασίστ στον Άκπομ και μπήκε ένα ωραίο γκολ».

Για τη σημασία του γκολ στο φινάλε του α´ μέρους του τελικού με την ΑΕΚ, που άλλαξε τις ισορροπίες: «Ήταν σημαντική στιγμή, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ιδανικό τάιμινγκ. Η ψυχολογία άλλαξε υπέρ του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ είναι πιο… ομάδα, από την ΑΕΚ, υπερτερεί σε προσωπικότητα. Δεν φοβήθηκα ποτέ ότι θα έχανε ο ΠΑΟΚ από αυτή την ΑΕΚ αυτό το Κύπελλο, βλέποντας τον αγώνα. Έχει καλύτερο ρόστερ».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ πήρε τρία σερί Κύπελλα κόντρα στην ΑΕΚ και τα δυο στο σπίτι του αντιπάλου, στο ΟΑΚΑ: «Έδειξε ότι ο ΠΑΟΚ έχει διαφορά από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, είναι η καλύτερη ομάδα. Το έδειξε στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Διαφέρει σε ποιότητα και προσωπικότητα.

Έχει καλό σύνολο και το καλύτερο ρόστερ. Φάνηκε στο γήπεδο. Χωρίς να παιχτεί σπουδαίο ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ πήρε δίκαια το τρόπαιο. Δεν κινδύνεψε καθόλου από την ΑΕΚ, έγινε μόνο μια κάθετη στο δεύτερο μέρος, που την πρόλαβε ο Πασχαλάκης. Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να τελειώσει και πιο γρήγορα τον τελικό».

Για το που κρίθηκε ο τελικός του περασμένου Σαββάτου: «Ο ΠΑΟΚ είχε καλή αμυντική λειτουργία, πίεση στο κέντρο, πρεσάρισμα, κλέψιμο μπάλας και κόντρα. Ήταν καλός και στις αντεπιθέσεις. Παίκτες-κλειδιά ήταν οι Πέλκας και Άκπομ, αλλά και οι δυο στόπερ. Οι Βαρέλα και Κρέσπο ήταν πολύ δυνατοί, δεν άφησαν τον Πόνσε να… ακουμπήσει, να πάρει μπάλα».

Για τα φετινά ιστορικά επιτεύγματα του ΠΑΟΚ, που μπαίνει στο πάνθεον και γίνεται σημείο αναφοράς στις επόμενες “φουρνιές”: «Έκανε καινούρια… ΠΑΟΚτσάκια. Έγραψαν ιστορία αυτοί οι παίκτες, με το πρώτο νταμπλ και το πρώτο αήττητο πρωτάθλημά του. Με τέτοιες επιτυχίες κερδίζεις φιλάθλους, νέες γενιές οπαδών».

Για το αν έχει σταθερά θεμέλια ο νέος νταμπλούχος, για να έχει τον πρώτο λόγο και τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα: «Από τώρα και για δέκα χρόνια, πιστεύω θα είναι κυρίαρχος στην Ελλάδα. Το δεύτερο “στοίχημα” για τον ΠΑΟΚ είναι να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το δέλεαρ της Ευρώπης: «Πρέπει να συνεχιστεί η κυριαρχία του στην Ελλάδα, με αυτό το νταμπλ. Θα αλλάξει πολύ επίπεδο ο ΠΑΟΚ, φτιάχνοντας γήπεδο και μπαίνοντας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον Ιβάν Σαββίδη πρόεδρο, ηγέτη, με αυτά τα χρήματα, μακάρι για πολλά χρόνια, θα δούμε καλά πράγματα από εδώ και πέρα για την ομάδα.

Το μέλλον ανήκει στον ΠΑΟΚ. Ήταν η αρχή, δεν θα μείνει στις δάφνες της φετινής επιτυχίας. Ανοίγουν νέοι ορίζοντες για το κλαμπ και τον κόσμο. Έφυγε ένα βάρος, θα έρθουν νέες διακρίσεις. Ήταν πολλά τα 34 χρόνια για τίτλο. Ευτυχώς που βρέθηκε ο Σαββίδης και άλλαξε την ιστορία του ΠΑΟΚ».

Για το αν χρειάζονται πολλές αλλαγές στο ρόστερ του Δικεφάλου, ή το δυναμικό είναι επαρκές και θέλει ελάχιστες προσθήκες: «Όλοι κάνουν μεταγραφές, ειδικά οι μεγάλες ομάδες. Το ρόστερ είναι δυνατό, αλλά ο προπονητής και οι υπεύθυνοι θα το ισχυροποιήσουν και άλλο, για να ανταποκριθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το ξέρουν και οι ίδιοι οτι ο κορμός αφετέρου θα μείνει, γιατί δε χρειάζεται χρόνος προσαρμογής, ο ένας ξέρει το παιχνίδι του άλλου, αλλά αυτό δεν αναιρεί τις ανάγκες ενίσχυσης για το κάτι παραπάνω, με γνώμονα τις επιθυμίες του προπονητή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ