Λάρσον: «Δικαιωμένος για τον Άρη, υψηλού επιπέδου ο Σούντγκρεν»

Λάρσον: «Δικαιωμένος για τον Άρη, υψηλού επιπέδου ο Σούντγκρεν»

Ο Σουηδός επιθετικός του Άρη, Ντάνιελ Λάρσον δήλωσε ενθουσιασμένος από τη συνεργασία του με τον Αρη, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που τελείωσε και παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα για ακόμη καλύτερη παρουσία τη νέα σεζόν.

Ο Ντάνιελ Λάρσον, μιλώντας σε εφημερίδα, έκανε το «ταμείο» της φετινής χρονιάς και επιπλέον αναφέρθηκε στους στόχους της επόμενης σεζόν.

Παράλληλα, ο Σουηδός επιθετικός μίλησε για τις εντυπώσεις του από την παρουσία του στους κίτρινους, αποθέωσε τον κόσμο της ομάδας και παρουσιάστηκε βέβαιος για έναν καλύτερο Άρη του χρόνου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στην «Μακεδονία της Κυριακής»:

Για τη φετινή σεζόν που η ομάδα πέτυχε το στόχο της Ευρώπης:

«Στο μυαλό μας υπάρχει πάντα η σκέψη ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι σημαντικότερο από αυτό που τελικά καταφέραμε. Αν λάβουμε, όμως, υπόψη τι πέρασε η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία του Άρη. Είχαμε ένα πολύ καλό σερί αγώνων, με νίκες και ωραίο ποδόσφαιρο. Υπήρξαν και κάποια ματς στα οποία δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε. Τα λάθη που κάναμε μας διδάσκουν όμως τι πρέπει να αποφύγουμε ώστε να είμαστε καλύτεροι τη νέα σεζόν».

Για το τι θα χρειαστεί ο Άρης ώστε να γίνει ακόμα πιο δυνατός:

«Είμαι σίγουρος ότι ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής γνωρίζουν καλά τι χρειάζεται η ομάδα ώστε να γίνει ακόμη πιο δυνατή. Προσωπικά, πιστεύω πως υπάρχει μια πολύ καλή βάση παικτών, πάνω στην οποία θα χτιστεί η ομάδα της επόμενης περιόδου. Εννοείται πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Δεν είναι, όμως, πάντα εύκολο να αποκτήσεις παίκτες που θα είναι σε θέση να κάνουν τη διαφορά».

Για τους στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη τη νέα σεζόν:

«Δεν μου αρέσει να μιλώ για συγκεκριμένους μακροπρόθεσμους στόχους. Στη διάρκεια της φετινής σεζόν αποδείξαμε πρώτα απ’ όλα στους εαυτούς μας πως μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Προσωπικά, κοιτάζοντας μπροστά, δεν βλέπω όρια. Βλέπω μόνο δυνατότητες. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, αλλά θα προσπαθήσουμε για το μέγιστο στο ελληνικό πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Το πιο σημαντικό είναι να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας και να έχουμε νοοτροπία νικητή. Η συμμετοχή στην Ευρώπη είναι μια μεγάλη πρόκληση και ανυπομονούμε όλοι να ζήσουμε αυτήν την εμπειρία. Η πρόκριση στους ομίλους είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, αλλά στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να συμβούν. Είμαστε τυχεροί που έχουμε στο πλευρό μας εκπληκτικούς οπαδούς που μας δίνουν μεγάλη δύναμη σε κάθε παιχνίδι. Είναι απαιτητικοί, αλλά σε ό,τι με αφορά, η πίεση από την κερκίδα είναι δημιουργική και βοηθά την ομάδα να εξελιχθεί. Ο Άρης είναι μια ομάδα που παίζει πάντα για τη νίκη και η γνώμη μου είναι ότι το κάνει παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο».

Για τον ίδιο στον Άρη:

«Είχα μεγάλη όρεξη να παίξω ποδόσφαιρο και το ξεκίνημα στον Άρη ήταν πολύ καλό. Μπορώ να πω ότι εξεπλάγην κι εγώ ο ίδιος από την απόδοσή μου. Κάποια στιγμή ήρθε ένας τραυματισμός που με άφησε κάπως πίσω, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια κάμψη στην απόδοσή μου. Θα προσπαθήσω να επανέλθω γρήγορα ώστε να είμαι έτοιμος για τη νέα σεζόν. Η φυσική μου θέση είναι στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, αλλά μπορώ να κάνω κι άλλα πράγματα στο γήπεδο. Έχω αγωνιστεί στο παρελθόν και ως σέντερ φορ και είναι μια θέση που μου αρέσει».

Για το αν τον δικαίωσε η επιλογή του να υπογράψει στον Άρη:

«Ναι, σίγουρα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη ζωή μου μέσα και έξω από το γήπεδο. Οι μεγάλες ομάδες βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και η ελληνική λίγκα είναι ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει υποτιμητικά για το ελληνικό πρωτάθλημα. Η ζωή είναι ωραία εδώ. Τόσο εγώ, όσο και η οικογένειά μου προσαρμοστήκαμε εύκολα. Έχουμε ταξιδέψει βέβαια πολύ κι αυτό προφανώς βοηθά. Έχουμε ζήσει στην Ισπανία και το περιβάλλον δεν είναι πολύ διαφορετικό. Στην Τουρκία, στην οποία έζησα για περίπου 3.5 χρόνια, είναι πολύ δυσκολότερο να προσαρμοστείς. Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αν σκεφτώ πώς ήταν τα πράγματα στην Τουρκία, μπορώ να πω η ζωή στην Ελλάδα δεν έχει μεγάλες διαφορές ακόμη και με τη Σκανδιναβία. Ήρθα χωρίς μεγάλες προσδοκίες στην Ελλάδα παρότι άκουγα μόνον καλά λόγια για τη χώρα και τους ανθρώπους της. Μπορώ να πω χωρίς δισταγμό ότι τα όσα έχω ζήσει μέχρι στιγμής εδώ ήταν μια υπέροχη εμπειρία».

Για τον συμπατριώτη του, Σούντγκρεν:

«Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ξέρω όμως ότι είναι ένας παίκτης υψηλού επιπέδου, που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Σουηδίας. Είμαι βέβαιος πως αν έρθει στον Άρη θα μας βοηθήσει πολύ. Ξέρω ότι έχει μεγάλη όρεξη να αποκτήσει νέες εμπειρίες. Η αλήθεια είναι ότι έχω μιλήσει μαζί του, αλλά όσα είπαμε θα μείνουν μεταξύ μας».

Για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές:

«Θα ήθελα να ψηφίσω στις προσεχείς ευρωεκλογές, αλλά δεν θα μπορέσω, λόγω ενός γραφειοκρατικού προβλήματος. Ιδεολογικά, είμαι φιλελεύθερος. Στη Σουηδία δεν υπάρχει αμιγώς φιλελεύθερο κόμμα, επομένως, αν είχα τη δυνατότητα να ψηφίσω, θα ψήφιζα τους Σοσιαλδημοκράτες. Είναι κρίσιμες αυτές οι εκλογές, γιατί έχει αρχίσει να φυσά ένας δυνατός ακροδεξιός άνεμος στη Σουηδία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες. Δεν χρειάζεται να φοβάσαι, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να προσποιείσαι πως δεν βλέπεις το πρόβλημα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ