Παίρνει άδεια χωρίς βιωσιμότητα ο Παναθηναϊκός

Παίρνει άδεια χωρίς βιωσιμότητα ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός θα πάρει άδεια για το επόμενο πρωτάθλημα, δεν θα τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών, όμως θα τιμωρηθεί με πρόστιμο για τον νόμο περί βιωσιμότητας.

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ εξέτασε τους φακέλους όλων των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League.

Μαζί με των 16 ομάδων εξετάστηκε φυσικά και ο φάκελος του Παναθηναϊκού, ο οποίος την περσινή σεζόν δεν είχε πλήρη φάκελο και τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών, αλλά και απαγόρευση μεταγραφών.

Φέτος όμως το τριφύλλι θα πάρει και τυπικά άδεια για το ελληνικό πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου, και δεν θα τιμωρηθεί ξανά με αφαίρεση έξι βαθμών, αλλά ούτε με μεταγραφικούς περιορισμούς.

Οι πράσινοι έχουν διευθετήσει όλες τις οφειλές προς ποδοσφαιριστές, προπονητές και υπαλλήλους και τα μέλη της Επιτροπής Αδειοδότησης είναι ευχαριστημένα για την πορεία οικονομικής ανάκαμψης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το μόνο πρόβλημα του φακέλου του Παναθηναϊκού ήταν με το άρθρο περί βιωσιμότητας για το οποίο θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 20.000 ευρώ, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Παρόλα αυτά δεν είναι ανησυχητικό και ο φάκελος θα είναι κανονικός, αφού ο συγκεκριμένος νόμος τιμωρεί μόνο όσους έχουν έξοδο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει έξοδο στην Ευρώπη, ενώ ο νόμος έχει να κάνει με παλιά χρέη.  Τα 49,2 εκατ. της χρήσης 2017-18 των πράσινων, έχουν πέσει πλέον στα 20-21 εκατ., ωστόσο δεν κατατέθηκε εγγυητική επιστολή. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχουν μετρηθεί στο φάκελο που κατέθεσε το τριφύλλι τα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ