Ο Κουλιμπαλί δεν δικαίωσε τις προσδοκίες

Ο Κουλιμπαλί δεν δικαίωσε τις προσδοκίες

Ο Αφρικανός δεξιός μπακ-στόπερ δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά στο «τριφύλλι» κι αποχωρεί με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει κεντρικό αμυντικό με περισσότερες ικανότητες.

Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί δεν ανανεώνει με τον Παναθηναϊκό. Πριν λίγες μέρες σας ενημερώσαμε ότι ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» Νίκος Νταμπίζας δεν έχει κλείσει οριστικά την πόρτα στον 30χρονο δεξιό μπακ, ο οποίος σε αρκετά ματς τη φετινή σεζόν χρησιμοποιήθηκε και ως στόπερ σε σχηματισμό με τρεις πίσω, αλλά προχωράει τον σχεδιασμό χωρίς να τον υπολογίζει στο ρόστερ.

Δικαίωμα του Κουλιμπαλί να αναζητεί στην ηλικία του (στις 9 Ιουλίου κλείνει τα 30 χρόνια) ένα καλό συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές. Μίνιμουμ 300.000 ευρώ συν μπόνους, ενώ ο Παναθηναϊκός έφτασε έως τις 220.000-230.000 ευρώ. Όσο δεν βρίσκει, βέβαια, κάτι καλύτερο άμεσα ο Κουλιμπαλί, τίποτα δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί, όμως, είναι φανερό ότι οι «πράσινοι» δεν υπάρχει περίπτωση να ανεβάσουν τη προσφορά τους. Ο λόγος είναι απλός.

Ο διεθνής αμυντικός από το Μάλι, στα τρία χρόνια που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό, δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει. Είχε ορισμένες καλές στιγμές, αλλά αυτές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Έχει ταχύτητα, διασκελισμό, αλλά πότε υστερούσε στα επιθετικά καθήκοντα, πότε στα αμυντικά. Αν και ως στόπερ, τα πήγε καλά φέτος, ειδικά στα περισσότερα ντέρμπι. Το «τριφύλλι», όμως, έχει ανάγκη από επιθετικούς μπακ κι επιπλέον θέλει οι ξένοι του να μπορούν να προσφέρουν περισσότερα απ’ όσα ένα ελληνόπουλο, αφού αμείβονται και καλύτερα.

Μέχρι 17…

Όπως και να έχει, αποδεικνύεται κι από τους αριθμούς ότι ο Κουλιμπαλί, δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν, το καλοκαίρι του 2016 οπότε κι αποκτήθηκε με ένα μικρό αντίτιμο στον Πλατανιά. Σε κάθε μία από τις σεζόν που φόρεσε τη φανέλα του «τριφυλλιού» δεν μπόρεσε να φτάσει τις 20 συμμετοχές. Στο 1/3 του πρωταθλήματος και πλέον ήταν εκτός. Τις 20 συμμετοχές ξεπερνούσε μόνο με το Κύπελλο και την Ευρώπη. Σ’ ευρωπαϊκή διοργάνωση να θυμίσουμε ότι έπαιξε μόνο με τον Παναθηναϊκό. Είναι γνωστό επίσης ότι ειδικά τις δύο τελευταίες σεζόν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, οι περισσότεροι μυϊκοί.

Τα περισσότερα παιχνίδια που κατέγραψε στην κανονική διάρκεια ενός πρωταθλήματος 30 αγωνιστικών ο Κουλιμπαλί, ήταν μόλις 17! Στα υπόλοιπα 13 για διάφορους λόγους ήταν εκτός. Όχι, όμως, λόγω τιμωριών. Την πρώτη σεζόν είχε δύο κίτρινες και μία κόκκινη, πέρσι έξι κίτρινες και φέτος καμία! Ενώ στον Πλατανιά σε δύο σεζόν είχε δέκα κίτρινες. Τη σεζόν που τελείωσε με δύο μυϊκούς τραυματισμούς κι έναν ακόμα, όπου στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος στην προπόνηση κι έσπασε το χέρι του, είχε 17 αγώνες στο πρωτάθλημα. Πέρσι είχε 16 και πρόπερσι 17 (19 με τα play offs).

Άσφαιρος!

Στα τρία χρόνια, λοιπόν, που έπαιξε στον Παναθηναϊκό ο Κουλιμπαλί, δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ. Δεν έχεις τρελές απαιτήσεις από τους μπακ ή τους στόπερ, αλλά για παράδειγμα ο Ινσούα σε 1,5 χρόνο συμμετοχής (διότι το πρώτο μισό πέρσι έπαιζε ο Χουλτ) έχει τέσσερα. Τόσα έχει φέτος και ο Γιόχανσον. Μην ξεχνάμε, παράλληλα, ότι τα δύο πρώτα χρόνια σε ορισμένα παιχνίδια αγωνίστηκε και ως δεξιός χαφ. Ο Κουλιμπαλί στον Πλατανιά είχε τέσσερα γκολ συνολικά και σαφώς πιο γεμάτες σεζόν.

Σε ό,τι αφορά τις ασίστ, κατέγραψε τέσσερις. Η μία σε ματς του κυπέλλου και από τις υπόλοιπες τρεις οι άλλες δύο ήταν τη σεζόν που τελείωσε σε ένα ματς. Το νικηφόρο στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι φανερό ότι οι αριθμοί απέχουν από το να κριθεί αναντικατάστατος. Στον Παναθηναϊκό έστω κι έτσι αξιολόγησαν ότι θα πρέπει να μείνει, αλλά με ένα λογικό ποσό, όπως το θεωρούν στην ΠΑΕ. Ο Κουλιμπαλί αξιολογεί διαφορετικά τον εαυτό του και οι δρόμοι τους χωρίζουν. Στον πίνακα παρουσιάζουμε αναλυτικά τα στατιστικά του σε Μπρεστ, Πλατανιά και Παναθηναϊκό. Υπολογίζοντας το Λιγκ Καπ στη Γαλλία μαζί με το Κύπελλο, ενώ έπαιξε στην Ελλάδα και μία σεζόν σε play offs.

ΣΕΖ. ΟΜ. ΠΡΩΤ.(+PL.O.) ΚΥΠ.-ΛΙΓΚ Κ. ΕΥΡ. ΓΚ. ΑΣ.
2011-12 Μπρεστ 18 2 – – –
2012-13 Μπρεστ 14 2 – – –
2013-14 Μπρεστ 31 1 – – 1
2014-15 Πλατανιάς 24 – – 2 1
2015-16 Πλατανιάς 26 2 – 2 2
2016-17 Παναθηναϊκός 17(+2) 5 4 – 1
2017-18 Παναθηναϊκός 16 2 2 – 1
2018-19 Παναθηναϊκός 17 1 – – 2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ