Ο Μαρτίνς εγγυάται για Ρούμπεν Σεμέδο και ο Ολυμπιακός κάνει πράξη την επιθυμία του (pic, vid)

Ο Μαρτίνς εγγυάται για Ρούμπεν Σεμέδο και ο Ολυμπιακός κάνει πράξη την επιθυμία του (pic, vid)

To10.gr αποκαλύπτει τη θερμή εισήγηση του Μαρτίνς για τον Σεμέδο και τις επαφές του Ολυμπιακού την απόκτηση του χαρισματικού 25χρονου Πορτογάλου στόπερ της Βιγιαρεάλ.

Πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα «A Bola» αποκάλυψε την παρουσία απεσταλμένου του Ολυμπιακού στο παιχνίδι της Ρίο Αβε-Μπενφίκα 1-2. Την ίδια ημέρα κυκλοφόρησαν μια σειρά από ονόματα από τους γηπεδούχους. Ηταν η πολλοστή φορά τη φετινή χρονιά που άνθρωπος των Πειραιωτών παρακολούθησε αναμέτρηση της ομάδας από το Vila do Conde. Από αυτό το σκάουτινγκ είχε προκύψει το ενδιαφέρον για τον Κάρλος Βινίσιους. Αλλά πέραν του Βραζιλιάνου στράικερ, που… προέκυψε, ο Ολυμπιακός είχε κι άλλη επιλογή στο ραντάρ του. Με τον Ρούμπεν Αφόνσο Μπόργκες Σεμέδο, να αποτελεί έναν πολύ σοβαρό λόγο για να τσεκάρουν οι Πειραιώτες το δυναμικό της Ρίο Αβε. Τόσο σοβαρό, όσο μια πιθανή μεταγραφή…

Το όνομα του 25χρονου (04/04/1994) Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού, υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να μπει στην κουβέντα για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Καθώς το ταλέντο του, τα προσόντα του και η διαδρομή του στο ποδόσφαιρο έως και το καλοκαίρι του 2017, προδίκαζαν εξέλιξη που θα μπορούσε να φτάσει έως τα υψηλότερα επίπεδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου! Και αυτή ήταν η πεποίθηση της Βιγιαρεάλ, όταν πλήρωσε 14.000.000 € για να αγοράσει τον τότε βασικό στόπερ της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Ασχέτως εάν τα εκτός ποδοσφαίρου μπλεξίματα τον οδήγησαν σε λάθος μονοπάτια. Αλλά για αυτά, θα τα πούμε παρακάτω.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει προσωπική άποψη για την περίπτωση του Σεμέδο. Και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα περί τίνος πρόκειται. Ξέρει από πρώτο χέρι ότι αποτελεί έναν από τους πιο χαρισματικούς Πορτογάλους ποδοσφαιριστές της γενιάς του. Και για αυτόν τον λόγο τον έχει τοποθετήσει στις υψηλότερες θέσεις της λίστας του Ολυμπιακού για την ενίσχυση της άμυνάς του. Και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εγγυάται για τον παίκτη. Καθώς πιστεύει ότι θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. Θα κυριαρχήσει και θα εξελιχθεί σε εξέχον περιουσιακό στοιχείο για τον σύλλογο!

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΠΑΙΚΤΗ, ΜΑΝΑΤΖΕΡ, ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

Οι πληροφορίες είναι συγκεκριμένες και αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει συζητήσεις για τον Σεμέδο εδώ και λίγο καιρό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 25χρονος Πορτογάλος στόπερ με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι, έχει ενημερωθεί αναλυτικά για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και… πετάει τη σκούφια του να αρπάξει την ευκαιρία. Μια ευκαιρία να αποδείξει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ότι μπορεί να γίνει «ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός της Πορτογαλίας», όπως είχε προβλέψει ο πρώην προπονητής του στη Σπόρτινγκ, Ζόρζε Ζέσους, εκθειάζοντας το ταλέντο και τα προσόντα του!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε συζητήσεις με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Και με τον ποδοσφαιριστή και με τους εκπροσώπους του, αλλά και με τη Βιγιρεάλ. Η οποία κόντρα σε όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς, παραμένει η ομάδα που κατέχει τα δικαιώματά του. Και όποιος τον θέλει θα πρέπει να διαπραγματευτεί μαζί της. Με τον Ολυμπιακό να έχει αναπτύξει πολύ καλή σχέση με το «Κίτρινο Υποβρύχιο», από την περσινή μεταγραφή του Ματίας Ναουέλ. Σχέσεις που όλα δείχνουν ότι έχουν ανοίξει τον δρόμο και για τον Σεμέδο.

Η ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Η ζωή του Σεμέδο είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα γίνει ταινία. Ή καλύτερα… καθημερινή σειρά, καθώς ο ίδιος πέρασε από χίλια κύματα για να γίνει ποδοσφαιριστής. Ενώ και όταν έφτασε στο απόγειο της καριέρας του και έπεσε στον πάτο, έπρεπε να σταθεί πάλι στα πόδια του. Τον Φεβρουάριο του 2018, μόλις λίγους μήνες μετά τη μεταγραφή του στη Βιγιαρεάλ συνελήφθη από την αστυνομία με τις κατηγορίες της ληστείας, της επίθεσης, της παράνομης προσωποκράτησης και της κατοχής παράνομων όπλων! Σύμφωνα με τη δίωξη που του ασκήθηκε, είχε επιτεθεί σε άτομο με όπλο, στην έξοδο ενός κλαμπ και στη συνέχεια το απήγαγε με δύο συνεργούς του.

Ο πρώην διεθνής με την εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο της Βαλένθια αρνήθηκε να ορίσει εγγύηση και τον έστειλε στη φυλακή του Πικασέντ! Και αυτό διότι ο δικαστής θεώρησε ότι δεν έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος εξαιτίας «προφανούς ρίσκου για την ακεραιότητα» του φερόμενου ως θύματος! Με τη Βιγιαρεάλ να τον θέτει διαθεσιμότητα, κάνοντας και παύση πληρωμών.

Τον περασμένο Ιούλιο και μετά από σχεδόν πέντε μήνες κράτησης και 30 χιλιάδες ευρώ ως εγγύηση, ο Σεμέδο αποφυλακίστηκε και αμέσως δόθηκε δανεικός στην ισπανική Ουέσκα, επιστρέφοντας στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Στην Ισπανία πέρασε το πρώτο μισό της σεζόν. Μάλιστα, παρά το μεγάλο διάστημα αποχής του, ξεκίνησε να παίζει στις 19 Αυγούστου και γρήγορα μονιμοποιήθηκε στην 11άδα. Σε έξι μήνες «έγραψε» 12 συμμετοχές και τον Ιανουάριο αποφάσισε να επιστρέψει στην Πορτογαλία και την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, Ρίο Αβε. Οι εμφανίσεις του έγιναν ακόμη καλύτερες. Ξεκίνησε να αγωνίζεται την 21η αγωνιστική της Primeira Liga. Και έκτοτε δεν έχει χάσει ούτε λεπτό! Εχει 13 συνεχόμενες συμμετοχές, όλες 90λεπτες, ενώ έχει πετύχει και δύο γκολ.

ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ

Μπορεί η εξωγηπεδική ζωή του Σεμέδο να μην υπήρξε ιδανική, αλλά το ποδόσφαιρο αποτελεί ένα παιχνίδι που δεν κάνει διακρίσεις. Και το οποίο πάντα δίνει δεύτερες ευκαιρίες σε αυτούς που μετανιώνουν και αξίζουν. Ο 25χρονος Πορτογάλος πέρασε τον δικό του Γολγοθά, έπαθε και όπως φαίνεται έμαθε. Τον Απρίλιο, μάλιστα, σε συνέντευξή του μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για την περιπέτειά του.

Εξηγώντας πώς μπλέχτηκε σε μία κατάσταση που τον έφτασε κοντά στο να παρατήσει το ποδόσφαιρο. «Οι δύο πρώτοι μήνες στη φυλακή δεν περνούσαν με τίποτα, επειδή δεν είχα κανένα νέο από τον έξω κόσμο. Η μητέρα μου επέλεξε τους δικηγόρους και αργότερα καταλάβαμε ότι δεν ήταν οι καλύτεροι. Πολλές νύχτες έκλαιγα στο κελί μου, αλλά δεν το έκανα ποτέ μπροστά σε άλλους. Επίσης, πολλές νύχτες δεν μπορούσα να κοιμηθώ και σκεφτόμουν μόνο το παιδί μου και το πόσο υποφέρει η οικογένειά μου. Σκεφτόμουν πόσο πολύ αξίζουν οι στιγμές που περνάς με την οικογένειά σου και πως είναι λάθος να κάνεις παρέα με ανθρώπους που δεν θέλουν το καλό σου και ακολουθείτε μονοπάτια που δεν οδηγούν πουθενά. Υπέφερα και έκλαψα πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αγωνιστικά ο Σεμέδο δείχνει να έχει επανέλθει πλήρως. Και αυτό είναι το ζητούμενο. Διότι εάν ο ίδιος παίζει βάσει των προσόντων και των δυνατοτήτων του, τα πράγματα θα δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Διότι είναι παίκτης πολύ πάνω από τον… μέσο όρο. Το ταλέντο του μπορεί να τον οδηγήσει στο κορυφαίο επίπεδο. Και ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει διατεθειμένος να το προσπαθήσει. Εξάλλου, τον γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Και έχει δείξει ότι γνωρίζει τον τρόπο να επαναφέρει στην… τάξη και να παίρνει το καλύτερο από όλους τους παίκτες του. Ο,τι κι αν κουβαλούν στο βιογραφικό τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ