Τα τέσσερα κιτρινόμαυρα «στοιχήματα» του καλοκαιριού

Τα τέσσερα κιτρινόμαυρα «στοιχήματα» του καλοκαιριού

Κλωναρίδης, Σβάρνας, Αλμπάνης και Βασιλαντωνόπουλος θα διεκδικήσουν ρόλο ή ακόμα και θέση, στα πλάνα του Χιμένεθ, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την ΑΕΚ, που προχωρά στο χτίσιμο της ομάδας για τη σεζόν που έρχεται. Πέρα από τις μεταγραφές, στην ατζέντα των ανθρώπων της Ένωσης βρίσκονται και περιπτώσεις παικτών που προς το παρόν, δεν είναι σαφές το αν και πως υπολογίζονται από τον Μανόλο Χιμένεθ.

Μιλάμε για μια τετράδα παικτών που στην καλοκαιρινή προετοιμασία θα πάρουν την δεύτερη ευκαιρία τους στην ΑΕΚ, για να δείξουν τις δυνατότητές τους. Προκειμένου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή, είτε για την παραμονή τους στην ομάδα, είτε για τον ρόλο που θα έχουν στα πλάνα του.

Το… πείραμα με τον Κλωναρίδη

Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης έκανε μια εντυπωσιακή εκκίνηση στη σεζόν, όμως στην πορεία και ειδικά μετά την άφιξη του Μανόλο Χιμένεθ, είδε τον χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται αισθητά. Παράλληλα, σταμάτησε να έχει και έναν σταθερό ρόλο στα πλάνα του προπονητή, μιας και τον είδαμε σε πολλούς ρόλους. Μεταξύ των οποίων και εκείνος του μπακ-χαφ.

Το παραπάνω… πείραμα πάντως θα συνεχιστεί. Ο Χιμένεθ θέλει να δοκιμάσει τον 26χρονο άσο στο δεξί άκρο της άμυνας, καθώς εκτιμά πως αν ανταποκριθεί σε αυτά τα καθήκοντα, θα μπορεί να τον υπολογίζει περισσότερο. Στοιχείο που μαρτυρά πως για τις θέσεις της επίθεσης, ο τεχνικός της ΑΕΚ ψάχνει κάτι διαφορετικό από τον «Κλώνα». Που όλα δείχνουν πως θα τον δούμε σε νέο ρόλο φέτος, τουλάχιστον για το ξεκίνημα της χρονιάς.

Η δεύτερη ευκαιρία του Αλμπάνη

Ο Χρήστος Αλμπάνης έκανε μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα. Ο 25χρονος εξτρέμ χρειάστηκε χρόνο για να προσαρμοστεί, όμως προς το τελευταίο κομμάτι της σεζόν, βρήκε ρυθμό και έδωσε λύσεις στην ΑΕΚ. Με τον Χιμένεθ ο Αλμπάνης έδειξε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, έχοντας μάλιστα καθοριστικό ρόλο σε κάποια παιχνίδια της Ένωσης.

Το γεγονός ωστόσο πως έμεινε εκτός από την αποστολή του τελικού κυπέλλου, δείχνει πως ο προπονητής του Δικεφάλου δεν πείστηκε απόλυτα με την παρουσία του. Το φετινό καλοκαίρι ο Αλμπάνης θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Να παρουσιάσει ένα πιο σταθερό πρόσωπο και να μπει στο rotation της ομάδας.

Επί της ουσίας ο Έλληνας ακραίος θα παλέψει στο Κίελτσε αλλά και στο πρώτο κομμάτι των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας για μια θέση στην ΑΕΚ. Αφού αν δεν καταφέρει να δείξει κάτι περισσότερο σε σχέση με φέτος, δεν μπορεί να αποκλειστεί και το σενάριο της αποχώρησής του, μέσω δανεισμού.

Το βήμα παρακάτω του Σβάρνα

Μία ακόμα περίπτωση Κιτρινόμαυρου που βλέπει την περίοδο της καλοκαιρινής προετοιμασίας ως μια μεγάλη ευκαιρία, είναι ο Στράτος Σβάρνας. Ο Έλληνας στόπερ επέστρεψε πέρυσι στην ΑΕΚ, όμως για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ήταν εκτός πλάνων της ομάδας. Ο ρόλος του Έλληνα αμυντικού ήταν περισσότερο… συμπληρωματικός, με το «ξεπέταγμά» του να έρχεται στο φινάλε.

Στα τελευταία παιχνίδια της Ένωσης ο Σβάρνας πήρε χρόνο συμμετοχής και τα πήγε περίφημα. Με τις εμφανίσεις του, είναι δεδομένο πως κέρδισε πόντους ενόψει συνέχειας, όμως ταυτόχρονα ανέβασε και τις απαιτήσεις. Αφού πλέον εκείνο που περιμένουν από τον νεαρό αμυντικό στον Δικέφαλο είναι να αποτελέσει την τέταρτη λύση για τα μετόπισθεν, ανεβάζοντας επίπεδο στην απόδοσή του.

Το «πήγαινε-έλα» του Βασιλαντωνόπουλου

Ο τέταρτος παίκτης της ΑΕΚ που θα περάσει το δικό του «τεστ» από τον Ιούλιο και μετά είναι ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος. Ο δεξιός μπακ χαφ φέτος αγωνίστηκε δανεικός στη Λαμία από την Ένωση και ήταν εκ των πρωταγωνιστών της σεζόν για την ομάδα της Φθιώτιδας.

Φέτος, ο 26χρονος άσος επιστρέφει στην ΑΕΚ. Για ακόμα μια φορά, ο Βασιλαντωνόπουλος γυρίζει στην Ένωση για να κερδίσει μια θέση. Να πετύχει δηλαδή ότι δεν μπόρεσε τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, που αποχώρησε από την ομάδα μετά το τέλος της προετοιμασίας, με προορισμό την Λαμία.

Φέτος ο Χιμένεθ θέλει να δει στο γήπεδο τον Βασιλαντωνόπουλο. Να τον δοκιμάσει σε καταστάσεις πίεσης και εν συνεχεία να αποφασίσει αν θα τον διατηρήσει στην ΑΕΚ. Κάτι που πάντως φέτος δείχνει πιο πιθανό από τις προηγούμενες φορές, μιας και υπάρχει δεδομένα κενό στα δεξιά, μετά την λύση της συνεργασίας με τον Γκάλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ