Παναθηναϊκός : Η ρήτρα του Ινσούα και η τακτική στις ανανεώσεις

Παναθηναϊκός : Η ρήτρα του Ινσούα και η τακτική στις ανανεώσεις

Ο Παναθηναϊκός τηρεί στάση αναμονής για τον Αργεντινό στα σενάρια για πώληση, ενώ δεν δείχνει να βιάζεται για επέκταση του συμβολαίου. Οι σκέψεις στο «τριφύλλι» για τις ανανεώσεις.

Ο Εμάνουελ Ινσούα είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση για τον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός αριστερός μπακ ήταν από τους πλέον σταθερούς σε απόδοση παίκτες του «τριφυλλιού» τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Μαχητικός, έμπειρος, δεν δίσταζε να παίρνει πρωτοβουλίες. Αμυντικά δεν εκτέθηκε, ενώ επιθετικά σε κάθε ματς επιχειρούσε να ανέβει.

Άλλες φορές με αποτέλεσμα, άλλες όχι. Ο Ινσούα έχει έναν ακόμα χρόνο συμβολαίου και φυσικά οι «πράσινοι» επιθυμούν την παραμονή του. Γνωρίζουν φυσικά ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Κυρίως από Ισπανία, απ’ όπου πέρσι είχε δύο κρούσεις και φυσικά από την πατρίδα του.

Τα πράγματα, όμως, είναι απλά. Πέρσι η ρήτρα του Ινσούα ήταν 1,5 εκατ. ευρώ. Καμία ομάδα δεν το έδωσε. Αν το έπραττε, οι 750.000 ευρώ θα πήγαιναν στον Παναθηναϊκό και τα υπόλοιπα στην Ουντινέζε. Αυτή ήταν η συμφωνία όταν αποκτήθηκε ως ελεύθερος. Να κρατήσουν οι Ιταλοί τα μισά δικαιώματα σε περίπτωση πρότασης.

Το ερχόμενο καλοκαίρι η ρήτρα αυξάνεται κατά μισό εκατ. ευρώ. Πηγαίνει στα δύο εκατ. ευρώ με τον Παναθηναϊκό και την Ουντινέζε να εισπράττουν από ένα εκατ. Όποιος σύλλογος καλύψει τη ρήτρα και φυσικά ικανοποιήσει και τον ποδοσφαιριστή θα τον αποκτήσει. Ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα. Το σίγουρο είναι ότι ο Νταμπίζας είναι υποχρεωμένος να εξετάζει εναλλακτικές λύσεις. Ποτέ δεν ξέρει κάποιος τι θα συμβεί. Το «τριφύλλι» θα πρέπει να είναι έτοιμο αν έρθει μία προσφορά, για παράδειγμα τον Αύγουστο και ο παίκτης θέλει να φύγει.

Σε ό,τι αφορά την επέκταση του συμβολαίου του, στην παρούσα φάση είναι κάτι που στον Παναθηναϊκό το σκέφτονται θετικά. Οι πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι τον Αργεντινό, όπως και τον άλλον ακραίο αμυντικό τον Γιόχανσον (επίσης είναι δεσμευμένος έως το 2020), δεν σκοπεύουν να τους καλέσουν άμεσα γι’ ανανέωση. Δεν αποτελούν προτεραιότητα, όπως συμβαίνει με τους Κουρμπέλη, Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, Εμμανουηλίδη.

Είναι χαρακτηριστική η τακτική του Νταμπίζα με τους Κολοβέτσιο, Κουλιμπαλί. Δεν βιάστηκε να τους κλείσει με το που ανέλαβε κι ενώ είχαν συμβόλαιο ακόμα έναν χρόνο. Με τον Κολοβέτσιο μίλησε τον Δεκέμβριο του 2018 και ενώ σε λίγες μέρες ο παίκτης θα μπορούσε να πλασάρει κάπου τον εαυτό του ως ελεύθερο. Με τον Κουλιμπαλί συζήτησε, αφού είχε το δικαίωμα να υπογράψει αλλού. Αξιολογήθηκε η παρουσία τους με τον Δώνη και τους έγιναν βελτιωμένες προσφορές.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί με τον Ινσούα. Υπάρχει, άλλωστε, ένας σημαντικός λόγος. Ο Ινσούα τη νέα σεζόν θα έχει αποδοχές περίπου 300.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους. Για να τον φωνάξει ο Νταμπίζας θα πρέπει να έχει στο μυαλό του, ότι θα πρέπει ν’ ανέβει στα χρήματα. Ενδεχομένως να πρέπει να αγγίξει τις 400.000 ευρώ για τον 27χρονο μπακ. Ο Γιόχανσον επίσης είναι κοντά σ’ αυτά τα χρήματα.

Αν αρχίσει η ΠΑΕ να μοιράζει 400άρες τη στιγμή που θέλει αύξηση και ο Κουρμπέλης (θ’ αυξηθούν και τα χρήματα των Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, οι οποίοι από τις 40.000 ευρώ αναμένεται να τριπλασιάσουν τις αποδοχές τους) και πρέπει να γίνουν τουλάχιστον και 4-5 ποιοτικές προσθήκες με συμβόλαια κατά μέσο όρο 200.000-300.000 ευρώ, τότε γίνεται αντιληπτό ότι το μπάτζετ μπορεί να ξεφύγει από τις δυνατότητες. Και δεν έχει δείξει τέτοια διάθεση ο Αλαφούζος.

Στην ίδια κατηγορία των επεκτάσεων-αυξήσεων, θα μπορούσε κάλλιστα να μπει και ο Διούδης. Επίσης, μένει ελεύθερος το 2020 και είναι από τους χαμηλόμισθους με αποδοχές κοντά στις 120.000 ευρώ. Είναι άγνωστο, αν ο συγκεκριμένος αποτελεί προτεραιότητα. Δεν φαίνεται, πάντως, η ίδια κάψα από τον Παναθηναϊκό σε σχέση με άλλους. Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο ότι με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που έχει η ΠΑΕ, ο Νταμπίζας δεν θα κάνει βιαστικές κινήσεις και θα φιλτράρει κάθε υπόθεση πριν καταλήξει στο τι θέλει να πράξει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ