Πέλκας: «Ήταν στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες»

Πέλκας: «Ήταν στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες»

Ο διεθνής μέσος του ΠΑΟΚ μίλησε για την κατάκτηση του νταμπλ και χαρακτήρισε αξέχαστες τις στιγμές που έζησε την σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το νταμπλ την σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες και ο διεθνής μέσος της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Πέλκας, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open για την πορεία του δικέφαλου. Ο Πέλκας χαρακτήρισε αξέχαστες τις στιγμές που έζησε στην διάρκεια της σεζόν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής μέσος:

Για το αν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί:

Δεν έχουμε καταλάβει τι έχουμε καταφέρει. Όλη η χρονιά ήταν μαγική. Το αήττητο, το νταμπλ, το κύπελλο. Στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια. Ήταν κάτι το ξεχωριστό. Εγώ προσωπικά έζησα με αυτή την ομάδα να πραγματοποιώ παιδικά όνειρα και δεν θα το αλλάξω με τίποτα.

Για το όταν φόρεσε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού το 2017:

Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή. Μέχρι να έρθει η επόμενη. Ήρθε και η επόμενη, ο τελικός του Κυπέλλου που χάρις στον Μαλεζά είχα τη δυνατότητα να σηκώσω εγώ το Κύπελλο. Είναι ο αρχηγός και ήθελε πολύ να το σηκώσω. Η χαρά ήταν απερίγραπτη, είναι στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μου.

Για το ότι ήταν δύσκολη χρονιά για τον ίδιο, με σκαμπανεβάσματα και τραυματισμούς:

Είτε αγωνίζεσαι καλά, είτε έχει σκαμπανεβάσματα πάντα πρέπει να βλέπεις τη θετική πλευρά. Να βλέπεις να λάθη σου, να βελτιώνεσαι. Στο ποδόσφαιρο είναι λογικό να έχει ένας παίκτης σκαμπανεβάσματα. Αυτό που θέλαμε όμως όλοι είναι να κάνουμε αυτό το ξεχωριστό που καταφέραμε. Το νταμπλ.

Για το αν η ομαδικότητα ήταν το κυρίαρχο στοιχείο της επιτυχίας:

Θέλαμε να είμαστε εμείς που θα γράψουμε ιστορία. Να γράψουμε τα ονόματά μας με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Το σημαντικότερο ήταν να κερδίσουμε όλα τα ματς, να είμαστε καλά μεταξύ μας και να βγάζουμε το ότι περνάμε καλά, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είχαμε ως στόχο όλοι και το καταφέραμε.

Για τον κόσμο που ήταν διψασμένος και τις στιγμές που έζησε:

Ο κόσμος ήταν εκπληκτικός. Το περίμενε πάρα πολύ. Θυμάμαι πρόσωπα πριν το ματς με τον Λεβαδειακό στο Μακεδονία Παλλάς να είναι όλοι σχεδόν κλαμένοι και να περιμένουν με ανυπομονησία να παίξουμε το ματς και να πάρουμε αυτό το πρωτάθλημα που περιμέναμε τόσα χρόνια. Ήταν δίπλα μας όλη την χρονιά, μας στηρίξανε και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό.

Για την Εθνική Ελλάδας: 

Είναι τιμή και περηφάνια να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο. Όλοι εμείς, οι οποίοι είμαστε και νέοι και δεν έχουμε αγωνιστεί σε μεγάλη διοργάνωση, θέλουμε πολύ να το κάνουμε. Να ξαναφέρουμε τη χαρά σε όλον αυτόν τον κόσμο που περνάει τόσο δύσκολα, με την κρίση. Θέλουμε αυτές τις δύο ώρες που θα βλέπουν την Εθνική Ελλάδας να παίρνουν μόνο χαρά, να διασκεδάζουν και να τους ξαναφέρουμε στο γήπεδο.

Για το αν έχει τα φόντα η Εθνική να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο:

Για μένα έχει πολύ ποιότητα. Είναι ένας καινούργιος προπονητής, ο οποίος έχει πολύ καλή αρχή, έχει κάνει το κλίμα πολύ καλό. Ξεκινήσαμε καλά και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι για να φέρουμε πραγματικά τη χαρά.

Στη συνέχεια, περιέγραψε με μία λέξη τους παρακάτω:

Βιειρίνια: Ηγέτης

Κουλούρης: Αδερφός

Οικογένεια Σαββίδη: Ευεργέτες

Φορτούνης: Ποιότητα

ΠΑΟΚ: Όλη μου η ζωή

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ