Λιβάγια ή Μάνταλος: Ένας από τους δύο «χωράει» στην ενδεκάδα της επόμενης ημέρας

Λιβάγια ή Μάνταλος: Ένας από τους δύο «χωράει» στην ενδεκάδα της επόμενης ημέρας

Στην ΑΕΚ έχουν αποφασίσει ότι Μάρκο Λιβάγια και Πέτρος Μάνταλος δεν χωρούν αμφότεροι στο κιτρινόμαυρο ρόστερ της επόμενης σεζόν, με ένα από τα δύο συμβόλαια να πηγαίνει... αλλού

Η απερχόμενη πρωταθλήτρια όχι μόνο δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της, αλλά δεν παρουσιάστηκε ανταγωνιστική με αποτέλεσμα η σεζόν 2018/19 να κλείνει και στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο να σπεύδουν να σχεδιάσουν τη νέα χρονιά.

Πέρα από τις μεταγραφές, στην ατζέντα των ανθρώπων της Ένωσης βρίσκονται και περιπτώσεις παικτών που δεν είναι σαφές το αν χωρούν στο ρόστερ της επόμενης ημέρας. Οι Κιτρινόμαυροι οφείλουν να προχωρήσουν σε πολλές αλλαγές για να αλλάξει το αγωνιστικό τους πρόσωπο που απογοήτευσε τον κόσμο της ομάδας.

Αυτό που παρουσιάζει παραπάνω ενδιαφέρον, είναι το εξής: Ακόμα και πρόσωπα που θεωρητικά δεν θα έμπαιναν στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών, μοιάζουν ήδη να έχουν πάρει… νούμερο στη λίστα των υποψηφίων για το «αντίο».

Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, Δημήτρης Μελισσανίδης, έδωσε εξάλλου τις κατευθυντήριες γραμμές στην επίσκεψή του την Τρίτη, στα Σπάτα. Ανάμεσα στους υπεράνω πάσης υποψίας λοιπόν, που ο κιτρινόμαυρος κύκλος τους φέρεται να ολοκληρώνεται είναι οι Μάρκο Λιβάγια και ο Πέτρος Μάνταλος.

Στην Ένωση έχουν αποφασίσει ότι δεν χωρούν και οι δύο στην ενδεκάδα και –κυρίως- ότι ένα από τα δύο συμβόλαια θα πρέπει να φύγει από τις πλάτες της ομάδας.

Βεβαίως αμιγώς ποδοσφαιρικά οι δύο άσοι είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά και πέρυσι, όταν η ΑΕΚ εκταμίευσε ένα ποσό περί τα 2 εκατ ευρώ για να αγοράσει τον Κροάτη μετά τον πετυχημένο δανεισμό από τη Λας Πάλμας τη σεζόν 2017-18. Αλλά αυτό στην παρούσα φάση δεν λέει κάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φιναλίστ του κυπέλλου κάθε άλλο παρά αρνητική θα ήταν σε ένα ποσό της τάξης των 3-3,5 εκατ ευρώ για τον Κροάτη διεθνή άσο Μάρκο Λιβάγια που είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο «φιρμάτος ποδοσφαιριστής του ρόστερ της.

Όσον αφορά τον Πέτρο Μάνταλο η ΑΕΚ θα καθόταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για ακόμα λιγότερα χρήματα.

Τα άνωθεν όμως είναι απλώς… επιθυμίες.

Τα ποσά, με μεγαλύτερη ακρίβεια, τα καθορίζει η μεταγραφική αγορά. Πολλώ δε μάλλον σε περιπτώσεις που ένας σύλλογος είναι αποφασισμένος να πουλήσει. Θεωρητικά η παραχώρηση του Κροάτη είναι σαφώς πιο εύκολη υπόθεση.

Ο Μάνταλος θα ήθελε να μείνει στην ΑΕΚ. Να γίνει ο αρχηγός που θα βάλει την ομάδα στο νέο της γήπεδο, αλλά όλα είναι θέμα προτάσεων. Προτάσεων και αμεσότητας.

Γιατί δεν πρόκειται ακριβώς για ιστορίες που θα «τραβήξουν» μακριά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ