Χαφ στιλ… Γιόχανσον θέλει ο Χιμένεθ

Χαφ στιλ… Γιόχανσον θέλει ο Χιμένεθ

Τα στοιχεία του μέσου που αναζητά ο Ισπανός τεχνικός για την ενίσχυση του άξονα της ΑΕΚ.

Μία από τις θέσεις για την οποία ψάχνεται στην αγορά η ΑΕΚ είναι και εκείνη του κεντρικού χαφ. Η Ένωση είναι δεδομένο πως θα αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή πρώτης γραμμής για τον άξονα, πέραν του Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς που έχει ήδη πάρει τον δρόμο για τα Σπάτα.

Έπειτα από τις τελευταίες επαφές του Μανόλο Χιμένεθ με τον Νίκο Λυμπερόπουλο αλλά και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, το ζήτημα του μέσου που αναζητά η Ένωση έγινε πιο ξεκάθαρο. Τουλάχιστον όσον αφορά στα χαρακτηριστικά που θα έχει ο εν λόγω παίκτης.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου ζήτησε έναν πολυσύνθετο χαφ, ικανό να δώσει βοήθειες και στα δύο κομμάτια του παιχνιδιού. Έναν μέσο δηλαδή στο στιλ του Γιάκομπ Γιόχανσον, που θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί είτε ως «κόφτης», είτε ως «οκτάρι».

Το παράδειγμα του Σουηδού δεν είναι τυχαίο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έγιναν. Η ΑΕΚ ψάχνει έναν χαφ που θα μπορεί να προσφέρει ισορροπία στον άξονα, κάνοντας περισσότερες από μια δουλειές στο γήπεδο.

Ένα άλλο στοιχείο στο οποίο στάθηκε ο Χιμένεθ, περιγράφοντας στη διοίκηση τα χαρακτηριστικά του χαφ που θέλει να εντάξει στο ρόστερ, είναι επίσης το ύψος. Οι Κιτρινόμαυροι επιθυμούν ο μέσος που θα έρθει να ανεβάζει τον μέσο όρο ύψους της ομάδας, μιας και εκεί, έχει εντοπιστεί αδυναμία από μεριάς προπονητή.

Η ΑΕΚ λοιπόν έχει ψηλά στη λίστα με τις προτεραιότητές της την μεταγραφή ενός χαφ πρώτης γραμμής, που θα διαθέτει τα στοιχεία που αναφέραμε παραπάνω. Στοιχεία που σύμφωνα με τον Χιμένεθ, δεν συγκεντρώνει ο Άλεφ Σαλντάνια.

Ο Βραζιλιάνος μέσος είναι στο χέρι της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν, καθώς με ένα ποσό κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ θα είναι δικός της. Ο Χιμένεθ δεν βλέπει αρνητικά την εν λόγω εξέλιξη, όμως από την άλλη, δεν αισθάνεται πως ο Άλεφ μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες που εκτιμά ότι έχει ο άξονας της ομάδας.

Με λίγα λόγια, η μεταγραφή του Άλεφ δείχνει αυτή τη στιγμή να είναι μια… εξτρά επιλογή για το κέντρο και όχι η βασική κίνηση της ΑΕΚ για τη συγκεκριμένη θέση. Κάτι που εξηγεί και το γεγονός πως προς το παρόν, δεν έχει φανεί ιδιαίτερη «πρεμούρα» από μεριάς Κιτρινόμαυρων, για να μπει στη τελική ευθεία η απόκτηση του 23χρονου άσου από την Μπράγκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ