Original 21: «Είμαστε μέρος της μεγαλύτερης προσφυγικής οικογένειας»

Original 21: «Είμαστε μέρος της μεγαλύτερης προσφυγικής οικογένειας»

Ανακοίνωση της Original 21 για την επέτειο από την Γενοκτονία των Ποντίων.

Η Original 21 με ανακοίνωση της έστειλε το δικό της μήνυμα για την επέτειο των 100 χρόνων απο την Γενοκτονία των Ποντίων. Στην ανακοίνωση της, αφού αναφέρει πως η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που δεν έκλεισε ποτέ τα φτερά του Αετού της, τονίζει πως ο Πόντος ζει ακόμα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε η Original 21:

Αδέρφια Ενωσίτες: «Μέλη» της μεγαλύτερης προσφυγικής οικογένειας.Της πρώτης προσφυγικής ομάδας με αιτία ύπαρξης.Της ομάδας που στις φτερούγες του δικεφάλου αετού της -που δεν σκέφτηκε ποτέ να τις κλείσει- ( όπως έκαναν οι μιμητές της), αγκάλιασε όλους εκείνους τους πρόσφυγες, τους ορφανούς, τους φτωχούς και τους διωγμένους,για άλλη μια φορά τιμάει τη μνήμη μίας Γενοκτονίας που οι απόγονοι των διασωθέντων κρέμασαν το κασκόλ στο λαιμό και έγραψαν σε ένα τοίχο: «ΑΕΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΗ».

Εκατό χρόνια και η ORIGINAL 21 – καντήλι αναμμένο-, υποκλίνεται στα αθώα θύματα του Πόντου. Εμείς ως οπαδοί με δείγματα γραφής δε θα απολογηθούμε ποτέ και σε κανένα. Ούτε γιατί είμαστε η μοναδική ομάδα που κάθε Σεπτέμβρη κρατάμε ενός λεπτού σιγή στο γήπεδο μας, ούτε γιατί είμαστε η μοναδική ομάδα που καταθέτει στεφάνια σε μνημεία, ούτε γιατί είμαστε η μοναδική ομάδα που ιδρύσαμε Ποντιακό Κύπελλο στον αθλητισμό, ούτε γιατί δημιουργούμε Μουσεία μέσα στο ίδιο μας το γήπεδο,ούτε γιατί οι θύρες μας αντί για αριθμούς θα φέρουν ονόματα από τις ρίζες μας. Προσφυγοκάπηλοι και μιμητές μας, πάντα σέρνονταν πίσω από τη δική μας μνήμη. Τη μνήμη που μας ίδρυσε,τη μνήμη που δεν ξεχάσαμε ποτέ.
Έτσι ζητάμε την παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας γιατί δε θέλουμε άλλες γενοκτονίες λαών,δε θέλουμε άλλες ημέρες μνήμης στους λαούς.

Ο Πόντος ζει στην ντοπιολαλιά μέσα στην εξέδρα μας,στα σπίτια των οπαδών μας,στον Πυρρίχιο, στους ήχους της ποντιακής λύρας και στο θόρυβο του νταουλιού που σαν σεισμός δονεί τις καρδιές μας κάθε φορά που ένας Πόντιος πιασμένος με το τεμέτερον σηκώνει τα χέρια και ετοιμάζεται να χορέψει!.Την ώρα που στον Πυρρίχιο τρέμουν οι χορευτές, όπως έτρεμαν τα μικρά παιδιά βλέποντας τη σφαγή το 1919.

Ση μνήμης τη μάχην, ORIGINALl 21 πάντα εμπριά θα εν’! Καμίαν κί θ’ ανασπάλ’. Πάντα θα κρούει σον νουν εθέ, ότι Γενοκτονία εγέντον!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ