H AEK που θέλει ο Χιμένεθ

H AEK που θέλει ο Χιμένεθ

Ο εξτρέμ-«σφαίρα» για τα άκρα, ο χαφ για όλες τις δουλειές, ο Βράνιες και τα δεδομένα για την επίθεση.

Τα μεταγραφικά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την ΑΕΚ, με την Ένωση να βάζει άμεσα σε εφαρμογή το πλάνο για την ενίσχυσή της. Έπειτα από τις επαφές που είχε ο Μανόλο Χιμένεθ με τον Δημήτρη Μελισσανίδη αλλά και τον Νίκο Λυμπερόπουλο το πλάνο που θα ακολουθήσει η ΑΕΚ το καλοκαίρι, όσον αφορά στην ενίσχυσή της, δείχνει να ξεκαθαρίζει.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση ενός ταχύτατου ακραίου, με ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, ενός χαφ στο στιλ του Γιάκομπ Γιόχανσον, ενός στόπερ με τα χαρακτηριστικά του Βράνιες ή τον… Βράνιες, αλλά και δύο φορ! Μιας και εκτιμά πως η επίθεση της ομάδας πέρα από ποιότητα, έχει ανάγκη και από βάθος.

Προτάθηκε αλλά δεν… τρελαίνει ο Ογιούσου, δύσκολο του Πέτερσον

Στην ΑΕΚ έχουν καταλήξει στο ότι η ομάδα έχει ανάγκη από έναν ακραίο ικανό να κάνει τη διαφορά και να αποτελέσει έναν από τους πρωταγωνιστές των Κιτρινόμαυρων για τη νέα σεζόν. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Μανόλο Χιμένεθ έχουν ήδη προκρίνει ή απορρίψει περιπτώσεις εξτρέμ που προτάθηκαν στην Ένωση, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο και η ΑΕΚ να επικεντρωθεί στους στόχους που θα επιλέξει.

Στην τελευταία κατηγορία, δεν φαίνεται πως είναι πάντως ο Σάμουελ Ογιούσου, ο 23χρονος Γκανέζος εξτρέμ της Τσουκαρίτσκι που έκανε μια πολύ καλή σεζόν στη Σερβία, καταγράφοντας 7 γκολ και 10 ασίστ. Ο Ογιούσου οδήγησε την Τσουκαρίτσκι στην 4η θέση του πρωταθλήματος, στην τελευταία του, όπως όλα δείχνουν, σεζόν στην ομάδα.

Ο Ογιούσου έχει συμβόλαιο με τον σύλλογο μέχρι το καλοκαίρι του 2020 και οι πληροφορίες θέλουν τον Γκανέζο να μην προτίθεται να το ανανεώσει. Κάτι που εφόσον επιβεβαιωθεί, θα… οδηγήσει την Τσουκαρίτσκι στο να τον πουλήσει φέτος, προκειμένου να μην τον χάσει ως ελεύθερο στο τέλος της χρονιάς.

Ωστόσο, από την ΑΕΚ σημείωναν χθες πως το όνομα του Ογιούσου δεν είναι μεταξύ εκείνων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος για τις θέσεις των εξτρέμ. Να σημειωθεί πως για τον 23χρονο άσο έχουν δείξει ενδιαφέρον ο Ερυθρός Αστέρας, αλλά και η Παρτιζάν.

Σε ότι έχει να κάνει τώρα με τον Κρίστοφερ Πέτερσον της Χέρακλες, η υπόθεση του 25χρονου Σουηδού δεν δείχνει εύκολο να προχωρήσει, μιας και οι απαιτήσεις της ολλανδικής ομάδας παραμένουν υψηλές. Γι’ αυτό και η Ένωση στρέφει σε πρώτη φάση αλλού το ενδιαφέρον της, για την ενίσχυση των άκρων.

Μόνο ως εναλλακτική ο Γκουάλ

Ο Μαρκ Γκουάλ, ο 23χρονος Ισπανός φορ που ανήκει στη Σεβίλλη και αγωνίστηκε ως δανεικός στη Σαραγόσα εμφανίζεται να είναι στα ραντάρ της ΑΕΚ για τη γραμμή κρούσης. Η αλήθεια είναι πως από την Ένωση δεν προκύπτει κάτι ουσιαστικά για τον Γκουάλ, που θα μπορούσε να απασχολήσει μόνο ως εναλλακτική για την επίθεση, πίσω από τον φορ που θα αποκτηθεί. Οι προτεραιότητες του Δικεφάλου για τη γραμμή κρούσης είναι διαφορετικές, με τους Αραούχο και Πόνσε να παραμένουν οι βασικοί στόχοι. Δύο περιπτώσεις πολύ δύσκολες, που όμως η ΑΕΚ δεν δείχνει τη διάθεση να εγκαταλείψει έτσι απλά.

Βράνιες και… άμεσα

Για το κέντρο της άμυνας η ΑΕΚ έχει ξεχωρίσει ήδη τον στόχο της και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ογκνιέν Βράνιες. Οι πληροφορίες θέλουν τους ανθρώπους της Ένωσης αποφασισμένους να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό αυτή τη μεταγραφή, που δείχνει να έχει μπει για τα καλά στην τελική της ευθεία!

Η άφιξη του Βινσάν Κομπανί στην Άντερλεχτ σαν παίκτη-προπονητή επί της ουσίας κλείνει οριστικά την πόρτα του βελγικού συλλόγου για τον Βράνιες. Ο δυναμικός αμυντικός έχει αντιληφθεί πως στην ομάδα δεν υπάρχει πλέον… χώρος για εκείνον και έτσι κοιτάζει ήδη το μέλλον του, που και στα δικά του μάτια, φαντάζει κιτρινόμαυρο!

Η επιθυμία του Βράνιες να φορέσει ξανά τη φανέλα της ΑΕΚ είναι έντονη και έχει εκφραστεί τόσο προς την Ένωση, όσο και προς την Άντερλεχτ. Οι Βέλγοι έχουν δείξει διάθεση να συζητήσουν με τους Κιτρινόμαυρους και να βρεθεί η φόρμουλα για την επιστροφή του Βράνιες στην Ελλάδα, με την εβδομάδα που ξεκινά να είναι καθοριστική για την κατάληξη της υπόθεσης.

Δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στις επόμενες μέρες να υπάρξει από μεριάς ΑΕΚ μια νέα κρούση προς την Άντερλεχτ, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το πλαίσια της συμφωνίας με τους Βέλγους και ο τρόπος που η Ένωση θα μπορέσει να κάνει δικό της τον Βράνιες. «Κλειδί» στις διαπραγματεύσεις είναι το ποσό που οφείλεται στην ΑΕΚ από την Άντερλεχτ για τη μεταγραφή του Βόσνιου και φτάνει κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η αναζήτηση του χαφ και ο Ντιένγκ

Για τον άξονα τέλος, που επίσης είναι ένα χώρος τον οποίο θέλει να ενισχύσει η ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει εισηγηθεί να αποκτηθεί ένας μέσος ικανός να κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο. Ένας χαφ στο στιλ του Γιάκομπ Γιόχανσον δηλαδή, που θα μπορεί να αγωνιστεί είτε ως «κόφτης», είτε ως «οκτάρι».

Μια τέτοια περίπτωση φαίνεται να είναι ο Αλιού Ντιένγκ της Αλζέρ, με τον νεαρό χαφ από το Μάλι να είναι εκ των βασικών επιλογών του Δικεφάλου για τον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ