Στην Ελλάδα ο ΠΑΟ θα κοιτάξει μόνο εναλλακτικές λύσεις

Στην Ελλάδα ο ΠΑΟ θα κοιτάξει μόνο εναλλακτικές λύσεις

Πολλά ονόματα έχουν γραφτεί για τον Παναθηναϊκό από την εγχώρια αγορά, αλλά οι «πράσινοι» δεν δείχνουν ν’ ασχολούνται. Ας δούμε τι ισχύει για μερικά απ’ αυτά.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται δεδομένα ποιοτικούς παίκτες. Να πλαισιώσουν τους υπάρχοντες έμπειρους, Έλληνες και ξένους ποδοσφαιριστές και να κάνουν ένα καλό κράμα με τα ελληνόπουλα από την Ακαδημία.

Ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Νταμπίζας και ο προπονητής Γιώργος Δώνης είναι φανερό ότι έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο εξωτερικό. Εκεί αναζητούν παίκτες για την ενδεκάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχουν διακρίνει κάποια περίπτωση εντός συνόρων, που να θεωρούν ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό. Οι πολύ καλοί Έλληνες ή ξένοι αγωνίζονται στους ανταγωνιστές, ενώ οι κορυφαίοι κάποιων άλλων ομάδων, δεν είναι εύκολο ν’ αποκτηθούν με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που έχει ο Παναθηναϊκός.

Η αρχή πριν μερικούς μήνες έγινε με τους Μάζουρεκ, Μπερτόλιο, οι οποίοι μένουν ελεύθεροι από Παναιτωλικό και Λαμία, αντίστοιχα. Εύκολες περιπτώσεις. Αλλά το «τριφύλλι» δεν ασχολείται με κανέναν εκ των δύο. Ειδικά πίσω από τον φορ έχει τους Μπουζούκη, Άλτμαν, μπορεί να παίξει ο Καμπετσής, ο Εμμανουηλίδης, θα προωθηθεί ο Αθανασακόπουλος. Σ’ αυτή τη θέση, λοιπόν, στον Παναθηναϊκό θα ήθελαν κάποιον πολύ καλύτερο, αν είναι να έχουν τα νέα παιδιά στον πάγκο.

Πριν λίγο καιρό γράφτηκε και το όνομα του Λαμπόπουλου, ο οποίος αποχωρεί από την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός αν δεχθεί να μείνει με μείωση ο Οικονόμου, θα ήθελε έναν τουλάχιστον τοπ κεντρικό αμυντικό για να πλαισιώσει τους Κολοβέτσιο, Πούγγουρα, Μαυρομμάτη. Αν φύγει ο Οικονόμου κι επειδή αποχωρεί και ο Κουλιμπαλί, πάλι θέλει έναν σπουδαίο στόπερ και μόνο αν αποφασίσει να πάει και για δεύτερο ίσως ασχοληθεί με τον Λαμπρόπουλο. Και πάλι, όμως, ίσως…

Με τον Καρέλη επίσης δεν έχει γίνει επαφή. Ο ίδιος θέλει ένα συμβόλαιο κοντά στο μισό εκατ. ευρώ. Είναι ελεύθερος από τη Γκενκ (τον ενημέρωσε, όπως έχουμε αναφέρει, ότι δεν θα ενεργοποιήσει την οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο), αλλά οι «πράσινοι» δεν έχουν κάνει επαφή. Αν δεν βρουν στο εξωτερικό αυτό που θέλουν κι αν στην πορεία ρίξει τις απαιτήσεις του ο Καρέλης είναι πιθανό να γίνει κάτι. Το όνομα του Γέντρισεκ, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Ξάνθη, επίσης γράφτηκε σε ιστοσελίδες. Ο 33χρονος Σλοβάκος, ωστόσο, δεν απασχολεί. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κουβέντα. Το κασέ του, άλλωστε, είναι στις δυνατότητες του «τριφυλλιού».

Επαφή δεν υπάρχει ούτε με τον Μπουσούλατζιτς που φεύγει από τον Ατρόμητο, ενώ ο μέσος Χόρχε Ντίας, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται με τον Παναιτωλικό, προτάθηκε στον Παναθηναϊκό, που δεν δείχνει προς το παρόν να συγκινείται. Το ίδιο φαίνεται και με τους Τσιλιανίδη, Τριανταφυλλόπουλο. Και οι δύο είναι ελεύθεροι. Ο πρώτος είχε 23 ματς με τον Αστέρα στο πρωτάθλημα, αλλά μόλις ένα γκολ και καμία ασίστ. Σε ηλικία 25 ετών, αυτοί δεν είναι αριθμοί για να σε δελεάσουν. Ο Τριανταφυλλόπουλος πριν λίγα χρόνια έφυγε. Δεν φαίνεται να θεωρούν οι Νταμπίζας, Δώνης ότι θα ανέβει επίπεδο η άμυνά τους με τον 26χρονο πλέον στόπερ.

Εσχάτως, υπήρξαν σενάρια στη Θεσσαλονίκη για τους Μυστακίδη, Χαρίση, που λογικά δεν υπολογίζονται από τον ΠΑΟΚ. Ο πρώτος είχε κακή σεζόν. Στον ΠΑΣ Γιάννινα σε δέκα ματς μέτρησε ένα γκολ και στο δεύτερο μισό της περιόδου στη Γκόρνικ Ζάμπρε σ’ εννέα αγώνες είχε μόλις μία ασίστ. Μετά και την περσινή εξέλιξη, όπου φέρεται να επιθυμούσε να δοκιμάσει τη τύχη του στους Θεσσαλονικείς, αλλά κι εξαιτίας του συμβολαίου του που κυμαίνεται στις 200.000-250.000 ευρώ, ο Παναθηναϊκός μοιάζει απίθανο ν’ ασχοληθεί. Ο Χαρίσης έπαιξε ελάχιστα, λόγω τραυματισμών στην Κορτράικ…

Κανείς από τους δύο δεν είναι ελεύθερος βέβαια. Υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις. Το σίγουρο, λοιπόν, είναι ότι ο Παναθηναϊκός κοιτάει στο εξωτερικό κι εντός συνόρων θ’ ασχοληθεί μόνο αν πρόκειται για έξτρα κινήσεις. Θα πάρει δηλαδή αυτούς που θέλει για το βασικό σχήμα κι ανάλογα τι χρήματα περισσεύουν, τότε ίσως εξετάσει και κάποια λύση από την εγχώρια αγορά. Περισσότερο για να δώσει βάθος στο ρόστερ. Δεν θα είναι σε καμία περίπτωση επιλογή πρώτης γραμμής…

Ο Μάριος Σιαμπάνης είναι μία κίνηση αυτής της λογικής. Δεν έρχεται για πρώτος. Ο 20χρονος γκολκίπερ που μένει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, δεν έχει υπογράψει, αλλά από τον Γενάρη όταν και δεν ολοκληρώθηκε η δουλειά, υπήρχε προφορική συμφωνία για το καλοκαίρι. Εφόσον, δεν υπάρξει αλλαγή πλεύσης κι έρθει στον Παναθηναϊκό, είναι μία μεταγραφή προοπτικής. Κοστίζει ελάχιστα κι αν βγει έχει καλώς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ