Τα τρία σενάρια για τη διεξαγωγή της Super League 1

Τα τρία σενάρια για τη διεξαγωγή της Super League 1

Επαναφορά των πλέι οφ πιθανότατα αλλά αυτή τη φορά θα κρίνουν και τον πρωταθλητή με τις NOVA και ΕΡΤ να παρουσιάζονται θετικές.

Τρία φαίνεται πως είναι τα επικρατέστερα σενάρια για τη διεξαγωγή της Super League 1 και την Τετάρτη (22/5) που είναι προγραμματισμένο το επόμενο Δ.Σ. της Super League, θα αποφασιστεί ποιο από αυτά θα ακολουθηθεί στο νέο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με τη «Live Sport», από τα τρία σενάρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, τα δύο αφορούν τη διεξαγωγή πλέι οφ και για τον τίτλο του πρωταθλητή, πλέι οφ για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και για την παραμονή στην κατηγορία ενώ υπάρχει και το τρίτο που έχει να κάνει με την πρόταση του Μηνά Λυσάνδρου για έναν ενδιάμεσο γύρο στο πρωτάθλημα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα σενάρια:

Το πρώτο προβλέπει τη διεξαγωγή αγώνων πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή και αφορά στις ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η μέχρι και την 6η θέση ενώ θα υπάρχουν και πλέι άουτ από την 7η μέχρι και την 14η θέση για τις δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν στη Super League 2.

Το δεύτερο σενάριο που αυτή τη στιγμή φαντάζει και το επικρατέστερο, θέλει τη διεξαγωγή πλέι οφ για τον πρωταθλητή από την 1η μέχρι και την 4η θέση, πλέι οφ από την 5η μέχρι και την 8η θέση για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και πλέι οφ για την παραμονή, από την 9η μέχρι και την 14η θέση. Υπάρχει ένας αστερίσκος, ωστόσο, αφού θα πρέπει δεδομένα να δίνεται ένα εισιτήριο στην Ευρώπη, αφού σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να γίνονται πλέι οφ για την Ευρώπη.

Η μοναδική ομάδα που φέρεται να αντιδράει στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πλέι οφ και για την ανάδειξη του πρωταθλητή, είναι ο ΠΑΟΚ ενώ NOVA και ΕΡΤ που έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων της Super League παρουσιάζονται θετικές και εκτιμούν ότι θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον κόσμο η διεξαγωγή πλέι οφ τίτλου.

Το τρίτο και πιο… πρωτοποριακό σενάριο είναι αυτό του νέου προέδρου της Λίγκας, Μηνά Λυσάνδρου, που είχε καταθέσει πριν από λίγο καιρό, με την διεξαγωγή ενδιάμεσου γύρου από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο και τις ομάδες να χωρίζονται σε δύο γκρουπ με τους βαθμούς που θα πάρουν να προστίθενται σε αυτούς του πρώτου γύρου. Σενάριο όμως που δεν βρίσκει σύμφωνες τις περισσότερες ομάδες.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ