Παναθηναϊκός: Θέλει ακόμα καλύτερους τους έμπειρους παίκτες του ο Δώνης

Παναθηναϊκός: Θέλει ακόμα καλύτερους τους έμπειρους παίκτες του ο Δώνης

Ο Παναθηναϊκός πήρε στοιχεία από τους έτοιμους παίκτες που διαθέτει, αλλά όχι αυτά που θα ήθελε...

Η φετινή ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν ένα κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών από την Ακαδημία. Το «τριφύλλι» για την ερχόμενη σεζόν αναζητεί πιο έτοιμους ποδοσφαιριστές, προκειμένου ν’ ανέβει επίπεδο και να εξελιχθεί.

Σαφώς οι Νταμπίζας, Δώνης θα περιμένουν πολλά απ’ αυτούς που θα έρθουν, αλλά θα θέλουν να δουν βελτίωση και των παιδιών που έχουν ήδη προωθηθεί από τη Κ19. Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική προσμονή. Το «τριφύλλι» διαθέτει ήδη έμπειρους κι έτοιμους παίκτες. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έδωσαν ορισμένα θετικά στοιχεία, αλλά αρκετοί εξ αυτών στο δεύτερο μισό δεν απέδωσαν καλά. Παρέσυραν την ομάδα στη μετριότητα, ή παρασύρθηκαν από την συνολική εικόνα. Όπως το βλέπει ο καθένας.

Το σίγουρο είναι ότι ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, για να έχει ένα ακόμα πιο ανταγωνιστικό σύνολο, περιμένει να δει περισσότερα πράγματα απ’ αυτούς. Να σημειωθεί ότι ορισμένοι έχουν έναν ακόμα χρόνο συμβολαίου και δεν φαίνεται ότι είναι στις προτεραιότητες για επέκταση. Θα πρέπει, λοιπόν, να δώσουν το κάτι παραπάνω για να κερδίσουν νέο συμβόλαιο με μεγαλύτερες αποδοχές. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί.

Σωκράτης Διούδης: Στο πρώτο μισό της σεζόν με εξαίρεση την αναμέτρηση κόντρα τον ΟΦΗ ήταν θετικός. Είχε πολλές καλές στιγμές, έπιασε δύο πέναλτι, ήταν σταθερός και καθοδηγούσε σωστά την άμυνα. Στο δεύτερο μισό ο 26χρονος, πλέον, γκολκίπερ δεν ήταν εξίσου καλός. Υπήρχαν ματς που δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Σε αναμετρήσεις όπως με τους ΠΑΟΚ, Πανιώνιο, ΑΕΛ, ΟΦΗ, δεν ήταν εντυπωσιακός.

Ματίας Γιόχανσον: Ο Σουηδός έκανε εκπληκτική εκκίνηση, όπως και όλη η ομάδα. Είχε τρία γκολ στα πρώτα τέσσερα ματς και συνολικά τέσσερα γκολ στην ενδέκατη αγωνιστική, αλλά σταμάτησε εκεί. Από τον μπακ, βέβαια, δεν έχεις και μεγαλύτερες απαιτήσεις στο σκοράρισμα. Ο Γιόχανσον, όμως, σταμάτησε συνολικά στις 19 συμμετοχές και επιπλέον δεν είχε ασίστ. Σε μία μεγάλη ομάδα οι ακραίοι οφείλουν να βοηθούν σημαντικά στη δημιουργία.
Εμάνουελ Ινσούα: Από τους πλέον σταθερούς της σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Είχε 25 αγώνες με δύο γκολ και μία ασίστ. Σε όλα τα ματς έπαιζε παθιασμένα, ωστόσο, δεν πολλές φορές δεν συνδυαζόταν αυτό με ουσία και μεγάλη συνεισφορά στη δημιουργία. Κι αυτό ο Δώνης επιθυμεί ν’ αλλάξει.

Δημήτρης Κολοβέτσιος: Από τους κορυφαίους του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο. Δικαίως κέρδισε νέο συμβόλαιο μ’ αυξημένες αποδοχές (φτάνει πλέον τις 240.000 ευρώ), αλλά στο δεύτερο μισό έπεσε κι αυτός. Δίπλα του θα έχει λογικά έναν πιο έμπειρο παίκτη την ερχόμενη σεζόν και θα πρέπει να βελτιωθεί και ν’ αποδείξει ότι αποτελεί σημαντική μονάδα.

Δημήτρης Κουρμπέλης: Ο αρχηγός, όπως και ο Ινσούα ήταν από τους πιο σταθερούς. Στα περισσότερα ματς (25 συμμετοχές) ήταν θετικός και μέτρησε δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ. Το ένα γκολ, βέβαια, ήταν με πέναλτι και το άλλο στο ΟΑΚΑ με τον καταδικασμένο Απόλλωνα. Σύμφωνα με την αξία του και το νέο συμβόλαιο που θα του προσφερθεί (αν συμφωνήσει θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος), ο διεθνής μέσος θα πρέπει να βελτιωθεί και στο σκοράρισμα, να πατάει πιο συχνά στην αντίπαλη περιοχή και να γίνει πιο απειλητικός στα στημένα, όπου έχει ικανότητες και στη δημιουργία.

Χρήστος Δώνης: Τον ερχόμενο Οκτώβριο κλείνει τα 25 χρόνια. Δεν είναι παιδάκι, έχει πολλές συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα και έκλεισε τη σεζόν με 25 συμμετοχές, αλλά μόλις ένα γκολ (με τον Άρη) και καμία ασίστ. Παίζει ως οκτάρι και επίσης θα πρέπει και αυτός να βοηθήσει περισσότερο στο γκολ και στην ανάπτυξη.

Φεντερίκο Μακέντα: Ο Ιταλός φορ είναι γνωστό ότι μπήκε στην εξίσωση ουσιαστικά την τέταρτη αγωνιστική. Είχε, παράλληλα, έναν τραυματισμό στο τέλος του πρώτου γύρου. Κατέγραψε, πάντως, 26 παιχνίδια και σημείωσε δέκα γκολ. Όπως έχουμε αναφέρει, όμως, τα τρία ήταν κόντρα στον καταδικασμένο Απόλλωνα, είχε ακόμα τρία με πέναλτι και δύο την τελευταία αγωνιστική στο ματς με τον Παναιτωλικό. Έχει ποιότητα, αλλά ο Δώνης ζητάει περισσότερα στα δύσκολα παιχνίδια (μόνο με τον Ατρόμητο σκόραρε φέτος και είχε μία ασίστ με τον Άρη) και μεγαλύτερη συμμετοχή στη δημιουργία.

Βαγγέλης Οικονόμου, Όμρι Άλτμαν: Δύο ιδιαίτερες περιπτώσεις. Κανείς δεν γνωρίζει στην παρούσα φάση αν θα μείνουν. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να βελτιωθούν πολύ. Ο Έλληνας αμυντικός τελείωσε μόλις με εννέα συμμετοχές. Δεν είχε γκολ ούτε ασίστ. Στα περισσότερα ματς που έπαιξε ήταν θετικός, αλλά όχι αυτό που περιμένει μία μεγάλη ομάδα. Ο Ισραηλινός, αν κι έχασε τον πρώτο γύρο, είχε πιο πολλές συμμετοχές, συνολικά έντεκα, αλλά λίγες ως βασικός. Μέτρησε ένα νικητήριο γκολ με τον Αστέρα Τρίπολης και μία ασίστ. Τη νέα περίοδο οι αποδοχές του θ’ αγγίζουν τις 250.000 ευρώ κι αν μείνει θα πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ