Σενάρια για Ουάρντα και Παναθηναϊκό

Σενάρια για Ουάρντα και Παναθηναϊκό

Σε δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός ασχολείται με τον Αμρ Ουάρντα του ΠΑΟΚ. Τώρα το μόνο σενάριο είναι πώληση μετά το Κόπα Άφρικα.  

Δεδομένο έμοιαζε ότι κάποια στιγμή θ’ ακουστεί για τον Παναθηναϊκό και το όνομα του Αμρ Ουάρντα! Από την εγχώρια αγορά έχουν γραφτεί ήδη αρκετά ονόματα για το «τριφύλλι», που δεν έχει τη δυνατότητα ν’ απλωθεί οικονομικά.

Σας αναφέραμε πριν λίγες μέρες ότι οι «πράσινοι» έχουν ρίξει το βάρος στο εξωτερικό. Εκεί αναζητούν παίκτες, ώστε να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα και να δημιουργήσουν ένα καλό κράμα με τους έμπειρους παίκτες που διαθέτει ήδη η ομάδα και με τα ελληνόπουλα που υπάρχουν κι αυτά που θα προωθηθούν από τη Κ19. Τονίσαμε, επίσης, ότι αν κάνει κάποια κίνηση από την ελληνική αγορά το «τριφύλλι», θα είναι περισσότερο ως εναλλακτική λύση. Για να υπάρξει βάθος στο ρόστερ. Κι αυτή θα γίνει, αν περισσέψουν χρήματα φυσικά από τις βασικές επιλογές του εξωτερικού.

Στη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, ανέφεραν ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον 26χρονο (γεννήθηκε στις 17/9/93) Αιγύπτιο εξτρέμ του ΠΑΟΚ. Σε δημοσίευμα εφημερίδας «ερυθρόλευκης» απόχρωσης, αντίθετα, γράφτηκε ότι ο ΠΑΟΚ σπρώχνει τον Ουάρντα στον Παναθηναϊκό… Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι ο Ουάρντα έχει προταθεί στους «πράσινους», αλλά ακόμα κι αν ο Νταμπίζας με τον Δώνη ενδιαφερθούν, υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις για να γίνει κάτι.

Αγωνιστικά ο Ουάρντα μπορεί να φαντάζει μία εξαιρετική επιλογή. Παίζει στα άκρα, όπου το «τριφύλλι» δεν έχει πολλές επιλογές. Είναι ικανός στο ένας εναντίον ενός, έχει την πάσα και διαθέτει καλές εκτελέσεις στημένων και φυσικά μακρινό σουτ. Εξίσου γνωστές είναι και οι αδυναμίες του εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Όπως και να έχει, τα σημαντικά είναι δύο. Καταρχάς, αν ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός. Στην περίπτωση που τεχνικός διευθυντής και προπονητής προκρίνουν την περίπτωσή του, τότε θα πρέπει να εξεταστούν οι προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι ότι ο Ουάρντα έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ έως το καλοκαίρι του 2020. Η ομάδα του έχει δείξει ότι δεν τον υπολογίζει και ψάχνεται να τον πουλήσει. Ο Ουάρντα θα πάρει μέρος στο Κόπα Άφρικα με την εθνική Αιγύπτου κι αν παίξει και αποδώσει και καλά, σαφώς μπορεί να βρει ενδιαφερόμενους. Αν όχι, θα περιμένει τον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι τώρα το κυριότερο σενάριο. Να παίξει στη διοργάνωση και να πουληθεί.

Να πάρει ο Παναθηναϊκός ξανά δανεικό από τους Θεσσαλονικείς και να καλύπτει όλο ή μέρος του συμβολαίου του Αιγύπτιου, μοιάζει αυτή τη φορά απίθανο. Ειδικά, αν ο ΠΑΟΚ θελήσει να τον ανανεώσει για να τον δανείσει και να κοιτάξει μήπως βρεθεί αγοραστής τον επόμενο χρόνο. Να τον πάρουν δανεικό οι «πράσινοι» και να ξέρουν ότι μετά τη λήξη του συμβολαίου με τον ΠΑΟΚ θα τους ανήκει για όσα χρόνια συμφωνήσουν, ενδεχομένως να είναι μία πιθανότητα. Αλλά όλα αυτά σαφώς και είναι θεωρία…

Ο Παναθηναϊκός περισσότερο θα έμπαινε στο «παιχνίδι», εφόσον ο ΠΑΟΚ αποφάσιζε ν’ αποδεσμεύσει τον 26χρονο εξτρέμ. Σ’ αυτή την εξέλιξη, θα έπαιζε ρόλο το οικονομικό. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί ν’ ανέβει πάνω από τις 200.000-250.000 ευρώ ετησίως. Το θέμα, λοιπόν, είναι στο σενάριο του ελεύθερου Ουάρντα κατά πόσο θα θεωρήσουν στο «τριφύλλι» ότι και αγωνιστικά μπορεί να βοηθήσει και τα αποδυτήρια να μην διαταράξει… Να σημειώσουμε ότι τη σεζόν που τελείωσε ο Ουάρντα είχε 22 ματς στον ΠΑΟΚ (εννέα στο πρωτάθλημα εκ των οποίων τέσσερα ως βασικός) με ένα μόνο γκολ εναντίον της Μπενφίκα και μία ασίστ στο κύπελλο. Με τον Ατρόμητο είχε 14 ματς (12 στο πρωτάθλημα) με δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ