Ολύμπιακός: Ο Σεμέδο που «έρχεται», το περίπλοκο συμβόλαιο και ένα πρόσωπο από τα παλιά

Ολύμπιακός: Ο Σεμέδο που «έρχεται», το περίπλοκο συμβόλαιο και ένα πρόσωπο από τα παλιά

To10.gr γράφει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ρούμπεν Σεμέδο στον Ολυμπιακό και αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το συμβόλαιο και τις επαφές.

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση του Ρούμπεν Σεμέδο και να ενισχύσει την αμυντική του γραμμή με τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό. Οι Ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη το παρελθόν και να ασχοληθούν με την προοπτική του ποδοσφαιριστή. Αποφάσισαν να κάνουν πράξη την επιθυμία του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και τη θερμή εισήγηση του τμήματος σκάουτινγκ, εντείνοντας τις προσπάθειές του για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις εξελίξεις, τώρα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η υπόθεση μαζί απλή και περίπλοκη. Από τον ποδοσφαιριστή, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Ο Σεμέδο θέλει να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, τον έχει ως προτεραιότητα και τα πάντα είναι συμφωνημένα στο συγκεκριμένο κομμάτι. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Βιγιαρεάλ, τώρα, η υπόθεση είναι λίγο περίπλοκη. Κυρίως, διότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Σεμέδο είναι περίπλοκο.

Ο Πορτογάλος στόπερ ανήκει, μεν, στη Βιγιαρεάλ, αλλά δεν δεσμεύεται με ένα συνηθισμένο συμβόλαιο. Μετά τις περιπέτειες με τη δικαιοσύνη, η ισπανική ομάδα του είχε κάνει διακοπή συμβολαίου. Δεν τον είχε αφήσει ελεύθερο, ούτε έλυσε το συμβόλαιό του. Ενεργοποίησε κάποιες ρήτρες, με αποτέλεσμα να μην τον πληρώνει. Αλλά παράλληλα να τον έχει δεμένο. Με το τρέχον συμβόλαιο να έχει (τυπικά) ισχύ έως το καλοκαίρι του 2020, αλλά ουσιαστικά να μην είναι σαφής η χρονική δέσμευση του παίκτη με το «κίτρινο υποβρύχιο». Καθώς, θεωρητικά, η διακοπή συμβολαίου λειτουργεί ως «αναστολή συμβολαίου» για ένα συγκεκριμένο διάστημα για τον ποδοσφαιριστή.

Επειδή, λοιπόν, η υπόθεση είναι τέτοια και επειδή η Βιγιαρεάλ προσπαθεί να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί, για να μειώσει τη χασούρα από την επένδυση των 14.000.000 € το 2017, οι συζητήσεις συνεχίζονται. Με τον μονοετή δανεισμό να έχει συμφωνηθεί και αυτή τη στιγμή οι δύο σύλλογο να συζητούν το ύψος της οψιόν αγοράς. Που είναι βασικό ζητούμενο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πέραν των εκπροσώπων του ποδοσφαιριστή, σημαντικό ρόλο στις επαφές παίζει ο Γιάννης Βρέντζος, αλλά και ένας… παλιόφιλος των Πειραιωτών. Ο ατζέντης του Ερνέστο Βαλβέρδε, Ινιάκι Ιμπάνιεθ, ο οποίος εμφανίζεται να έχει μεσολαβήσει, λόγω της άριστης σχέσης του με τη διοίκηση της Βιγιαρεάλ.

Πάντως, σύμμαχος του Ολυμπιακού, πλην του παίκτη, είναι και η… διοίκηση της Βιγιαρεάλ, η οποία έχει αποφασίσει ότι ο ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να επιστρέψει στην ομάδα μετά από ό,τι έγινε. Μάλιστα αυτό παραδέχθηκε και δημόσια πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας Φερνάντο Ρόιγκ. Ο οποίος, όπως σημειώνει η ισπανική εφημερίδα «El Periodico Mediterraneo», υποστήριξε ότι ο Πορτογάλος δεν μπορεί να γυρίσει στον σύλλογο και ότι πλέον είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσει η Βιγιαρεάλ κάποιο σημαντικό ποσό για την παραχώρησή του.

Αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός είναι ο Σεμέδο να ενταχθεί στις προπονήσεις των Πειραιωτών στα μέσα Ιουνίου, ώστε να ακολουθήσει ολόκληρο το κυρίως στάδιο της προετοιμασίας και να είναι έτοιμος για τα παιχνίδια των προκριματικών του Champions League. Και όπως όλα δείχνουν, αυτό θα συμβεί το επόμενο διάστημα και τυπικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ