Παναθηναϊκός: 2.000.000 € στον μεταγραφικό κουμπαρά!

Παναθηναϊκός: 2.000.000 € στον μεταγραφικό κουμπαρά!

Με τις αποχωρήσεις ο Παναθηναϊκός μειώνει τον προϋπολογισμό πάνω από δύο εκατ. ευρώ και ο Νταμπίζας θέλει να το εκμεταλλευτεί αυτό με τις προσθήκες.  

Το μεικτό κόστος που είχε να καλύψει ο Παναθηναϊκός τη σεζόν που τελείωσε ήταν κοντά στα έξι εκατ. ευρώ. Απ’ αυτό το ποσό πέντε ποδοσφαιριστές καταλαμβάνουν ποσοστό 30%-35% του μπάτζετ.

Το «τριφύλλι» έχει εξοικονομήσει ήδη μεικτά τουλάχιστον 600.000-700.000 ευρώ από τις αποχωρήσεις των Κουλιμπαλί, Κάτσε. Ένα σημαντικό ποσό, που μπορεί να δοθεί σε δύο άλλους ποδοσφαιριστές, που ενδεχομένως οι Νταμπίζας, Δώνης, να κρίνουν ότι μπορεί να δώσουν πολλά περισσότερα πράγματα.

Στο πλάνο για τη νέα περίοδο, όπως αναφέραμε και σε άλλο ρεπορτάζ, δεν βρίσκονται και οι Μουνιέ, Οικονόμου. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού την Πέμπτη επικοινώνησε και με τους δύο και τους ενημέρωσε σχετικά, τονίζοντας ότι πρέπει να βρουν άλλη ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός κοστίζει μεικτά κοντά στις 800.000 ευρώ κι ακόμα 300.000 ο Οικονόμου.

Στον προϋπολογισμό για τη νέα περίοδο με δεδομένο ότι και οι δύο έχουν μία μικρή αύξηση στις αποδοχές τους, συν τους Κουλιμπαλί, Κάτσε που ήδη αποτελούν παρελθόν, ο Παναθηναϊκός είναι ήδη μείον δύο εκατ. ευρώ. Αρκετά χρήματα, για να μπορέσει ο σύλλογος να βρει με τα ίδια χρήματα τους αντικαταστάτες τους ή να καλύψει κενά σε άλλες θέσεις.

Εννοείται, ότι δεν υπολογίζεται η αποζημίωση. Αυτό είναι θέμα του Αλαφούζου, όμως, αν θα το καλύψει ή θα το υπολογίσει στο μπάτζετ. Λογικά η αποζημίωση, όποιο κι αν είναι το ποσό για τον καθένα από τους δύο, θα δοθεί σε δόσεις. Θα γίνει διακανονισμός. Σε ό,τι αφορά το καθαρό κόστος (μεικτό φυσικά) του ρόστερ, λοιπόν, από τα έξι εκατ. ευρώ, αυτό πέφτει άμεσα στα τέσσερα εκατ. Τώρα, αν ο μεγαλομέτοχος υπολογίζει στο μπάτζετ και τις αποζημιώσεις ή κάποιες παλιές οφειλές προς πιστωτές, αλλάζει το πράγμα… Το πιθανότερο, πάντως, είναι ν’ αφήσει εκτός τα… έξτρα, ώστε Νταμπίζας και Δώνης να μπορέσουν να δημιουργήσουν μία πιο ανταγωνιστική ομάδα.

Πάμε και στον Άλτμαν. Ο Ισραηλινός εξαιτίας του τραυματισμού του δεν βοήθησε  τη φετινή σεζόν. Η επόμενη είναι η τελευταία χρονιά του συμβολαίου του. Μεικτά κοστίζει περίπου 400.000 ευρώ. Ο Παναθηναϊκός θέλει να ξεφορτωθεί κι αυτό το συμβόλαιο, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι ο Νταμπίζας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αποχώρησης και με τον συγκεκριμένο. Αν τελικά αποχωρήσει ο Άλτμαν, οι 400.000 ευρώ προστίθενται στα υπόλοιπα δύο εκατ. ευρώ. Κι εδώ φυσικά θα χρειαστεί αποζημίωση και ισχύει ό,τι αναφέραμε για Μουνιέ, Οικονόμου.

Υπολογίστε ότι θ’ αποχωρήσουν, εκτός απροόπτου και ορισμένοι παίκτες όπως οι Παντελάκης, Βέργος, Τζανδάρης, Σιφναίος, Κουντουριώτης (ενδεχομένως και ο Στάικος με τον Κότσαρη). Αυτοί οι παίκτες, βέβαια, δεν κοστίζουν πολλά χρήματα, αλλά στο σύνολο ο Παναθηναϊκός από τον προϋπολογισμό για την ερχόμενη σεζόν, γλιτώνει περισσότερα από 2,5 εκατ. ευρώ. Μ’ αυτά τα χρήματα και λογικά και μία πώληση, θα επιδιώξουν τεχνικός διευθυντής και προπονητής να φτιάξουν έναν πιο ισχυρό Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ