ΠΑΟΚ : Ο προηγούμενος «Πέλκας» σε ντέρμπι!

ΠΑΟΚ : Ο προηγούμενος «Πέλκας» σε ντέρμπι!

Άντε, όμως, να βρεις από πότε Ελληνόπουλο του ΠΑΟΚ πέτυχε δύο γκολ στο ίδιο ντέρμπι. Όπως έκανε ο Πέλκας, δηλαδή. Ψάξε - ψάξε, το βρήκαμε. Αλλά φτάσαμε 12 χρόνια πίσω.

Ο Δημήτρης Πέλκας έγινε «talk of the town». Για την ακρίβεια κάτι περισσότερο, δεν συζητείται μόνο στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, μετά τα δύο γκολ επί του Παναθηναϊκού.

Ένας Έλληνας όχι πια απλώς και μόνο στο ρόστερ. Ή στην 11άδα. Μην απορείτε, ακόμη κι αυτά ήταν δυσεύρετα στον ΠΑΟΚ μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες. Ένας Έλληνας που πια κρίνει αγώνες και μάλιστα, ντέρμπι.

Ο ΠΑΟΚ το είχε ανάγκη αυτό. Ας μην ανοίξουμε την κουβέντα για το πόσο μεγάλη ανάγκη το είχε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φανταστείτε ο ΠΑΟΚ της νέας μορφής, της φετινής λογικής δηλαδή, που λίγο έλειψε να ξεμείνει από Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Από πότε είχε άραγε ο Δικέφαλος να βρει δύο ελληνικά γκολ σε ντέρμπι; Καταρχάς αυτό. Εχει κι άλλο. Από πότε είχαν τουλάχιστον δύο Έλληνες να σκοράρουν σε ντέρμπι, γιατί να μην ξεχνάμε ότι δίχτυα με τον ΠΑΟ βρήκε και ο Κουλούρης.

Για την ακρίβεια, το πρώτο είναι εύκολο, δεν χρειάζεται δα να πάμε και τόσο μακριά. 2,5 χρόνια πριν, στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ με 4-3. Στο 42′ ο Αθανασιάδης είχε κάνει το 1-1, στο 60′ ο Σκόνδρας το 1-2. Πριν το τελικό 4-3 για τους πράσινους, στις 8 Μαρτίου 2015.

Η τελευταία νίκη σε ντέρμπι, με σκόρερ τουλάχιστον δύο Έλληνες είχε έρθει για τον ΠΑΟΚ στις 9 Μαρτίου 2014, 3,5 χρόνια πίσω. 2-1 επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, με τον Αθανασιάδη στο 36′ και τον Τζαβέλλα στο 84′ να σκοράρουν τα δύο τέρματα.

Άντε, όμως, να βρεις από πότε Ελληνόπουλο του ΠΑΟΚ πέτυχε δύο γκολ στο ίδιο ντέρμπι. Όπως έκανε ο Πέλκας, δηλαδή. Ψάξε – ψάξε, το βρήκαμε. Αλλά φτάσαμε 12 χρόνια πίσω. Στις 16 Οκτωβρίου 2005. Ο Ολυμπιακός μέχρι τότε στο νέο Καραϊσκάκη είχε 15 νίκες και δύο ισοπαλίες σε 17 αγώνες πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ «έσπασε» το ρεκόρ του.

Επικράτησε με 2-1, με ανατροπή σκορ μάλιστα, με δύο γκολ του Παντελή Κωνσντινίδη. Στο 66′ και στο 71′. Ήταν η τελευταία φορά που Έλληνας ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σε αγώνα ντέρμπι, κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ δηλαδή, πέτυχε δύο γκολ. Όπως ο Πέλκας. Σε διαφορετική ηλικία, στα 30 ήταν ο Κωνστνατινίδης, σε διαφορετική έδρα, σε διαφορετική κατάσταση, με διαφορετικό αντίπαλο, παίζοντας σε διαφορετική θέση.

Στην κοψιά πάντως, μοιάζουν!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ