Γιατί ο Μελισσανίδης δίνει τα κλειδιά στον Καρντόσο

Γιατί ο Μελισσανίδης δίνει τα κλειδιά στον Καρντόσο

Ένα βήμα πριν την οριστική συμφωνία η ΑΕΚ με τον Πορτογάλο τεχνικό – Τα στοιχεία που κέρδισαν την ηγεσία της ομάδας και παίρνει την απόφαση να εμπιστευτεί στον πρώην προπονητή της Θέλτα το «χτίσιμο» της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο προπονητής που θα διαδεχθεί τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ήδη μιλήσει από κοντά με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, με τις δύο πλευρές να είναι ένα βήμα πριν την οριστική συμφωνία!

Οι πληροφορίες θέλουν ΑΕΚ και Καρντόσο να τα έχουν βρει σε όλα για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών και το μόνο που απομένει είναι να πέσουν οι υπογραφές, ώστε ο Πορτογάλος να αποτελέσει και επίσημα τον διάδοχο του Χιμένεθ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Μια απόφαση της διοίκησης της ΑΕΚ που ήρθε μετά από σκέψη και μελέτη, που οδήγησαν στο συμπέρασμα πως ο Καρντόσο είναι ο ιδανικός για τη θέση του προπονητή.

Το βασικό στοιχείο που κέρδισε τον Δημήτρη Μελισσανίδη είναι το στιλ ποδοσφαίρου που αρέσκεται να παίζει ο Καρντόσο. Ένα ποδόσφαιρο κατοχής, με καλή κυκλοφορία, πρέσινγκ και πολλή δουλειά στις στημένες μπάλες. Ο Καρντόσο έχει δώσει σαφή δείγματα για τα παραπάνω μέσω της θητείας του σε Ρίο Άβε, Ναντ και Θέλτα και στην Ένωση θέλουν να δουν κάτι αντίστοιχο από τη νέα χρονιά.

Συν τοις άλλοις ο Πορτογάλος τεχνικός «κέρδισε» την ηγεσία του Δικεφάλου και με τον χαρακτήρα του. Με τη σοβαρότητα που έδειξε ως επαγγελματίας στο ραντεβού που έγινε στην Αθήνα αλλά και το πλάνο που παρουσίασε. Ένα πλάνο που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την εξέλιξη των νεαρών παικτών της ΑΕΚ, μιας και ο Καρντόσο γνωρίζει πολλά και από Ακαδημίες. Αφού κατείχε πόστο στα τμήματα υποδομής της Σαχτάρ, πριν γίνει πρώτος προπονητής.

Όλα τα παραπάνω κάνουν τον Δημήτρη Μελισσανίδη να δώσει στον Πορτογάλο προπονητή τα «κλειδιά» της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν. Με στόχο η ομάδα να παίξει ένα διαφορετικό, πιο θεαματικό ποδόσφαιρο και παράλληλα να επιστρέψει στην κορυφή. Κάτι, που ο Καρντόσο βλέπει ως μια μεγάλη πρόκληση, γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή των επαφών έδειξε ενθουσιασμένος με την προοπτική της Ένωσης. Που όλα δείχνουν πως σύντομα, θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ