Οι τρεις θητείες του Χιμένεθ στην ΑΕΚ

Οι τρεις θητείες του Χιμένεθ στην ΑΕΚ

Ο Μανόλο Χιμένεθ αποχωρεί από την Ένωση, κλείνοντας τον τρίτο κύκλο του στην ομάδα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ενημερώθηκε από την ΑΕΚ πως οι δρόμοι των δύο πλευρών θα χωρίσουν, με την Ένωση να παίρνει την απόφαση να προχωρήσει παρακάτω, αναζητώντας κάτι διαφορετικό για τον πάγκο της. Έτσι, ο Ισπανός τεχνικός αποτελεί παρελθόν για την ομάδα, κλείνοντας τον τρίτο κύκλο της θητείας του στον σύλλογο.

Ξεκίνημα με Κούπα

Το πρώτο αντάμωμα των δύο πλευρών ξεκίνησε το 2010. Η ΑΕΚ προσέλαβε τον Ισπανό τεχνικό προκειμένου να συμμαζέψει την ομάδα και να την φέρει ξανά στον δρόμο των επιτυχιών. Ο Χιμένεθ ήρθε στην ΑΕΚ επί διοικήσεως Σταύρου Αδαμίδη και άμεσα, έφερε αποτελέσματα.

Η Ένωση βελτιώθηκε, βρήκε ταυτότητα, παίκτες-«κλειδιά» όπως ο Σκόκο ανέβασαν την απόδοσή τους κτουςόρυφα και το φινάλε της σεζόν βρήκε τους Κιτρινόμαυρους με το κύπελλο στα χέρια. Το 2011 η ΑΕΚ στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας νικώντας στον τελικό τον Ατρόμητο, επιστρέφοντας μετά από χρόνια στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο Χιμένεθ πήρε τα κλειδιά για να χτίσει την ομάδα της νέας σεζόν, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά. Ο Ισπανός δεν δικαιώθηκε από τις επιλογές που έκανε, η κατάσταση στα αποδυτήρια χάλασε και κάπως έτσι, φτάσαμε στο διαζύγιο, το 2011. Με τον Ισπανό να απολύεται από την Ένωση.

Επιστροφή ως πρωταθλητής

Στα μέσα της σεζόν 2016-2017 ο Χιμένεθ επέστρεψε στην ΑΕΚ για να αντικαταστήσει τον Ζοσέ Μοράις. Ο Ισπανός τεχνικός κατάφερε να συνεφέρει την τραγική μέχρι εκείνο το σημείο ΑΕΚ και να την οδηγήσει μάλιστα στην πρώτη θέση των πλέι οφ.

Η παραμονή του στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι ήταν δεδομένη και έτσι ο Χιμένεθ ανέλαβε το «χτίσιμο» της νέας ΑΕΚ. Με τον Ανδαλουσιανό στο τιμόνι η ΑΕΚ επέστρεψε στην Ευρώπη, κερδίζοντας την είσοδό της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ενώ η χρονιά κύλησε ακόμα πιο εντυπωσιακά, με τον Δικέφαλο να κερδίζει όλα τα ντέρμπι και τελικώς, να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επιστρέφοντας στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 24 χρόνια.

Έπειτα από αυτή τη μυθική θα λέγαμε χρονιά, το να συνεχίσουν μαζί ΑΕΚ και Χιμένεθ έμοιαζε αυτονόητο. Δεν συνέβη όμως, καθώς οι δύο πλευρές, με κοινή απόφαση, χώρισαν τους δρόμους τους.

Η τρίτη παρουσία που έμοιαζε… αναγκαστική

Μετά την αποχώρηση του πρωταθλητή Χιμένεθ η ΑΕΚ στράφηκε στη λύση του Μαρίνου Ουζουνίδη. Μια λύση που δεν «περπάτησε», με αποτέλεσμα ο Ισπανός στα μέσα της σεζόν να επιστρέψει στην Ένωση, για να αναλάβει τις τύχες της για 3η φορά!

Η τελευταία παρουσία του Χιμένεθ στον κιτρινόμαυρο πάγκο θα λέγαμε πως έμοιαζε… αναγκαστική. Και η ΑΕΚ από την πλευρά της έβλεπε τον Ισπανό σαν μια επιλογή ανάγκης, που θα έδινε στην ομάδα κάποια στοιχεία που ήταν απαραίτητα. Όπως το νεύρο και το πάθος. Με συγκεκριμένο όμως «ταβάνι».

Η απόφαση να προχωρήσει η ΑΕΚ στην επόμενη μέρα της με άλλον προπονητή έχει παρθεί εδώ και καιρό. Πριν καν φτάσουμε στον τελικό κυπέλλου. Γι’ αυτό και η απομάκρυνση του Χιμένεθ τώρα, πιθανότατα θα ερχόταν ακόμα κι αν η Ένωση είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ.

Τίτλοι αλλά και… κόντρες

Αν κάνουμε τον απολογισμό αυτής της… τριπλής παρουσίας του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, το πρόσημο είναι θετικό. Ο Ισπανός κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο, οδήγησε την ΑΕΚ ξανά στην Ευρώπη, κατέγραψε μεγάλες νίκες.

Ωστόσο, ήταν και ένας προπονητής με εκρηκτικό χαρακτήρα που δημιούργησε αντιπάθειες. Ακόμα και εντός αποδυτηρίων. Η κόντρα του με τον Ραφίκ Τζιμπούρ έχει μείνει στην ιστορία, ενώ εντάσεις και μάλιστα μεγάλες υπήρξαν και με τον Ογκνιέν Βράνιες. Ζήτημα που φανερώνει και την αδυναμία που είχε ο Χιμένεθ σε ότι έχει να κάνει με τον έλεγχο των αποδυτηρίων. Ένα στοιχείο που έπαιξε τον ρόλο του, στο ζύγισμα της διοίκησης του Δικεφάλου, αναφορικά με την παραμονή του στην ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ