Οριστικό: Έρχεται ο Καρντόσο

Οριστικό: Έρχεται ο Καρντόσο

Προπονητής της ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ο 47χρονος Μιγκέλ Καρντόσο που αναμένεται άμεσα στη χώρα μας μαζί με το τεχνικό του επιτελείο για να επισημοποιηθεί η συμφωνία

Όπως ήταν ήδη γνωστό οι Κιτρινόμαυροι τα είχαν βρει σε όλα με τον 47χρονο Πορτογάλο τεχνικό ο οποίος συμφώνησε για δύο χρόνια με την Ένωση και έρχεται στη χώρα μας μαζί με το τεχνικό του επιτελείο για να σηκώσει μανίκια και να πιάσει δουλειά. Πιο συγκεκριμένα, βοηθός του στον πάγκο της ΑΕΚ θα είναι Jorge Maciel, γυμναστής ο Nuno Batista, φυσικοθεραπευτής ο Antonio Calado, αναλυτής ο Francisco Costa.

Το μεσημέρι του Σαββάτου οι καθόλα έγκυρες A Bola και Ο’ Jogo ανέφεραν ότι η συμφωνία είναι ειλημμένη και ότι ο Πορτογάλος προπονητής αναμένεται στη χώρα μας τις επόμενες μέρες για να πέσουν οι υπογραφές. Ρεπορτάζ που επιβεβαιώνεται ώρα με την ώρα, καθώς ο Μιγκέλ Καρντόσο πρέπει να θεωρείται ο επόμενος προπονητής της ΑΕΚ.

Το μόνο που απομένει είναι η επισημοποίηση του deal. Ο Ίβηρας κόουτς θα έρθει άμεσα στη χώρα μας οπότε και θα επισημοποιήσει τη συνεργασία του με τους Κιτρινόμαυρους και θα ξεκινήσει το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.

Γεννημένος στις 28 Μαΐου του 1972, αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του πανεπιστημίου του Οπόρτο το 1995, ενώ πήρε Μάστερ το 1998 από το Κολέγιο της Επιστήμης του Αθλητισμού και της Φυσικής Αγωγής.

Έκανε το… αγροτικό του στις Ακαδημίες της Πόρτο όντας παράλληλα καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε σχολεία της γενέτηράς του. Το 2004/05 ανέλαβε βοηθός προπονητή στη Μπελενένσες. Πριν θητεύσει ως πρώτος προπονητής στον πάγκο κάποιας ομάδας πέρασε από το τεχνικό τιμ πολλών συλλόγων της Πορτογαλίας προεξέχοντος της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Τον Απρίλιο του 2013 ανέλαβε υπεύθυνος των Ακαδημιών της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Τη σεζόν 2016/17 έγινε πρώτος βοηθός του Πάουλο Φονσέκα στην πρώτη ομάδα της Σαχτάρ φτάνοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ουκρανίας.

Τη σεζόν 2017/18 ανέλαβε πρώτος προπονητής στη Ρίο Άβε την οποία και οδήγησε στην κατάληψη της πέμπτης θέσης του πρωταθλήματος και στην έξοδο της στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.  Στον πάγκο της Ρίο Άβε έκατσε συνολικά σε 42 παιχνίδια, μετρώντας 20 νίκες, 7 ισοπαλίες και 15 ήττες. Ακολούθησε η γαλλική Ναντ και η ισπανική Θέλτα (11/2018-3/2019).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ