«Θα επιστρέψουν πιο δυνατοί οι Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ»

«Θα επιστρέψουν πιο δυνατοί οι Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ»

Ο Μανώλης Παπακώστας (γιατρός του ΠΑΟΚ) μίλησε για την πορεία της αποκατάστασης των τραυματιών της ομάδας.

Ο Μανώλης Παπακώστας, ο οποίος είναι γιατρός του ΠΑΟΚ, μίλησε στην κάμερα του «PAOK TV» για τους τραυματισμούς των Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ και Μαουρίσιο και χαρακτήρισε δυσάρεστες τις περιπτώσεις τους.

Ωστόσο υπογράμμισε πως μέσα από αυτές η ομάδα έβγαλε αντίδραση με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να θέλουν να δώσουν ακόμη παραπάνω για τους άτυχους συμπαίκτες τους.

Ο Μανώλης Παπακώστας είναι ο άνθρωπος ο οποίος μαζί με την ομάδα του φροντίζουν καθημερινά οι παίκτες του Δικεφάλου να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι ώστε να τεθούν στη διάθεση του προπονητή για προπονήσεις και αγώνες.

Ο γιατρός των νταμπλούχων, παραχώρησε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην κάμερα του PAOK TV.

Αρχικά αναφέρθηκε στη σεζόν που πέρασε και την καθημερινότητα του ιατρικού τιμ: «Η καθημερινότητα είναι πάντα πιο δύσκολη στο ιατρικό επιτελείο. Δεν είναι μόνο οι γιατροί, αλλά και οι φυσικοθεραπευτές και γυμναστές αποκατάστασης.

Είναι μία ομάδα μέσα στην ομάδα που δουλεύει πάρα πολλές ώρες για να έχουμε όλους τους παίκτες στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και μάχιμους στη διάθεση του προπονητή. Ήταν μία εντυπωσιακή σεζόν και εξαιρετικά διασκεδαστική και ήρθε μέσω μίας συστηματικής δουλειάς».

Για την κατάσταση των τριών τραυματιών και το πλάνο που υπάρχει: «Ήταν οι πιο δυσάρεστες στιγμές της σεζόν και αυτό ισχύει για όλους εντός και εκτός ομάδας. Είναι εξαιρετικοί αθλητές, αλλά και εξαιρετικές προσωπικότητες.

Είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων αν και δεν υπάρχει απάντηση στο πότε θα επιστρέψει κάποιος. Όταν είναι έτοιμος, είναι η απάντηση που πρέπει να δίνεται. Ο Βέρνμπλουμ έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που κάνει ατομικές προπονήσεις, τρέχει καλά, γυμνάζεται πολύ καλά, έχει δουλέψει πάρα πολύ, και θα επιστρέψει πιο δυνατός.

Πιστεύω θα είναι στη διάθεση του προπονητή στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, αλλά δεν μπορώ να ξέρω σε ποια κατάσταση θα είναι από πλευράς ρυθμού και δεν μπορώ να το καθορίσω εγώ αυτό.

Ο Μαουρίτσιο ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης, πηγαίνει αρκετά καλά, στο ξεκίνημα της προετοιμασίας θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τις ατομικές προπονήσεις.

Επανέρχεται πιο δυναμικά και ο Βιεϊρίνια σε πρόγραμμα στο προπονητικό κέντρο. Δεν υπάρχουν διακοπές για τους τρεις τους, χρειάζονται φυσικά το διάστημα για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους, αλλά δουλεύουν εντατικά ανάλογα με τη μετεγχειρητική στάση στην οποία βρίσκονται. Και είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψουν πιο δυνατοί».

Ο κ. Παπακώστας αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στο ψυχολογικό κομμάτι υποστήριξης των ποδοσφαιριστών μίας ομάδας, αλλά και στις νέες γνώσεις που πρέπει συνεχώς να αποκτούν τα μέλη του ιατρικού τιμ ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Δείτε και το video της συνέντευξης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ