Οι άξονες του πλάνου Καρντόσο, που ξεκινάει άμεσα στην ΑΕΚ

Οι άξονες του πλάνου Καρντόσο, που ξεκινάει άμεσα στην ΑΕΚ

Το παιχνίδι της… υπομονής, η ανάπτυξη από τα άκρα, η συμμετοχή του άξονα στο τελικό κομμάτι και το σύστημα-«αλυσίδα» που θέλει να εφαρμόσει ο Μιγκέλ Καρντόσο.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο θα πρέπει να θεωρείται ήδη προπονητής της ΑΕΚ, καθώς η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έχει επικυρωθεί. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει υπογράψει με την Ένωση συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών και η επισημοποίηση του deal θα έρθει εντός της εβδομάδας, με την άφιξή του στη χώρα μας να έχει προγραμματιστεί για τα επόμενα 24ωρα.

Ο πρώην τεχνικός των Ρίο Άβε, Ναντ και Θέλτα είναι σε καθημερινή επαφή με τα στελέχη της ΑΕΚ και ηγείται του σχεδιασμού για την επόμενη μέρα της ομάδας. Ο Καρντόσο έχει ξεκάθαρη εικόνα για το υλικό της Ένωσης, έχει συζητήσει με τη διοίκηση για τα μεταγραφικά και οι Κιτρινόμαυροι έχουν μπει πλέον για τα καλά στη νέα εποχή τους. Μια εποχή που θα έχει τη «σφραγίδα» του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος φιλοδοξεί να δημιουργήσει από φέτος την ομάδας που θα μπει σε ένα χρόνο από τώρα στην «Αγια-Σοφιά».

Ο Καρντόσο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Δημήτρη Μελισσανίδη, που βλέπει στο πρόσωπο του 47χρονου Πορτογάλου τον προπονητή που θα βοηθήσει την ΑΕΚ να ανέβει επίπεδο. Άλλωστε, ένας από τους λόγους που ο «Τίγρης» πήρε την απόφαση να μην συνεχίσει η ομάδα με τον Μανόλο Χιμένεθ στο τιμόνι της, είναι η επιθυμία του να δει μια ΑΕΚ όπως την φαντάζεται. Μια ομάδα που θα αποδίδει σύγχρονο ποδόσφαιρο και πέρα από αποτελέσματα, θα ικανοποιεί και τον κόσμο της με την αγωνιστική της εικόνα.

Ο Καρντόσο δείχνει να έχει το «πακέτο» που ζητά η ‘Ένωση, καθώς το πλάνο του Πορτογάλου, που παρουσιάστηκε με κάθε λεπτομέρεια στη διοίκηση του Δικεφάλου, «πατάει» πάνω στα «θέλω» της ομάδας. Ο 47χρονος προπονητής έχει το δικό του ποδοσφαιρικό «δόγμα», που περιλαμβάνει συγκεκριμένες αρχές.

Βασικότερη όλων είναι η κυκλοφορία της μπάλας και το παιχνίδι της υπομονής. Ο Καρντόσο θέλει η ΑΕΚ που θα δημιουργήσει να παίζει ένα ποδόσφαιρο κυριαρχίας, με την ανάπτυξη να ξεκινά από τα μετόπισθεν. Παράλληλα, ως κλασικός… Πορτογάλος, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα άκρα. Εκεί από όπου θέλει να βγαίνουν κατά βάση οι ευκαιρίες για την ομάδα του, με το τελικό κομμάτι του παιχνιδιού να περιλαμβάνει μεγάλη συμμετοχή και από τους παίκτες που θα κινούνται στον χώρο πίσω από τον φορ.

Ο Καρντόσο δουλεύει επίσης εντατικά σε δύο άλλα στοιχεία, που κυρίως στη Ρίο Άβε, είχε κατορθώσει να εξελίξει σημαντικά. Μιλάμε για τις στημένες φάσεις, που στις προπονήσεις του Πορτογάλου δουλεύονται σε δύο, ξεχωριστά γκρουπ, αλλά και την ομαδικότητα. Ανεξάρτητα από τη διάταξη που θα έχει το σύνολό του στο γήπεδο, ο Καρντόσο θέλει η ομάδα του να αγωνίζεται σαν μια… αλυσίδα. Με κάθε παίκτη να αποτελεί έναν κρίκο, που θα συμβάλει στο δικό του κομμάτι για να βγει στον αγωνιστικό χώρο το αποτέλεσμα που θέλει ο 47χρονος προπονητής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ